Китай отбелязва 70 години комунистическа власт


Сподели:
01 Октомври 2019, Вторник
В Китай започнаха тържествата по повод 70-годишнината от идването на власт на комунистическия режим и създаването на Народната република.

70 топовни залпа бяха изстреляни на площад "Тянанмън" в чест на юбилея.

Началото на военния парад беше официално поставено от китайския премиер Ли Къцян. След това прозвуча и националният химн.

Последва реч на президента Си Дзинпин, в която той подчерта, че нищо не може да разклати устоите на великата китайска нация и да попречи на китайския народ да върви напред.

Над 6000 зрители присъстват на зрелищните тържества. За да се осигури организираното извозване на посетителите, властите са изпратили 115 автобуса и 20 бусчета.

По своя мащаб военният парад ще надмине всички подобни тържества в историята на Китай - в него ще вземат участие 15 000 военнослужещи, 160 бойни самолета и 580 единици военна техника.

След преминаването на войските в града ще започне празнично шествие, в което ще се включат около 100 000 души. В чест на националния празник се планира да се освободят 70 000 гълъби на мира и да се пуснат толкова цветни балони.

Източник: news.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код