Сподели:
Стойчо Кацаров: "На медицинските сестри бяха обещани пари, които не са стигнали до болниците"
03 Октомври 2019, Четвъртък
Имало е отпуснати средства, но малка част е стигнала до болниците, твърди представителят на Центъра за защита правата в здравеопазването

"Когато се обещаваха парите за увеличение на заплатите на медицинските сестри от правителството, тези 50 милиона ги нямаше". Това заяви д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването.

"Обещаните заплати бяха лъжа. До нас парите не са достигнали. Има прехвърляне на топката, заяви една от протестиращите медицински сестри. Трябва да го кажем ясно - дълбоки проблеми в здравеопазването има“, допълни г-жа Димитрова.

Кацаров потвърди, че е имало отпуснати пари, но само малка част от тях са достигнали до лечебните заведения. Медицинската сестра попита министър Ананиев защо е обещал увеличение на заплатите им? „Реалното увеличение е 100 лева и то беше даде, за да спрат протестите. Освен това оставките в Карлово не са оттеглени. От 16 октомври детското отделение остава без лекари и сестри“, категорична бе сестрата. „В бутафорния протест на КНСБ на 7 октомври ние няма да участваме“, даде заявка тя.

Този протест на КНСБ изглежда странно, след като те участват в управлението на НЗОК, подчерта д-р Стойчо Кацаров.

По думите му, има неефективно харчене на пари на данъкоплатците, произтичащо от неразумно определените цени на здравни услуги.

„Средствата трябва да се увеличат, но и да има по-строг контрол на разходване на средствата“, подчерта сестрата.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Здраве
етикети: Новините Здраве

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код