Отказват да връчат мексиканска музикална награда на Пласидо Доминго


Сподели:
04 Октомври 2019, Петък
Новината дойде два дни преди галата, на която се връчва отличието Премио Батута

Организаторите на проявата казват, че отлагат връчването на наградата, докато не се изясни ситуацията с тенора. Той е обвиняван от девет жени в сексуален тормоз

Организаторите на церемония по връчване на мексиканска награда за постижения в областта на класическата музика, обявиха, че отказват засега да я присъдят на испанския тенор Пласидо Доминго, както имаха намерение, предадоха световните агенции.

Новината дойде два дни преди галата в Мексико, на която се връчва отличието Премио Батута. Организаторите на проявата казват, че отлагат връчването на наградата, докато не се изясни ситуацията с тенора. Той е обвиняван от девет жени в сексуален тормоз. След тези първи обвинения, появили се в разследване, публикувано от Асошиейтед прес, още 11 жени казаха, че също са били жертва на тормоза на Доминго.

Тенорът отмени миналата седмица участие в Метрополитън опера и подаде оставка като директор на операта в Лос Анджелис. Операта в Сан Франциско и филхармонията във Филаделфия анулираха представления с негово участие, планирани за тази година.

Пласидо Доминго обаче продължава да изнася спектакли из Европа. Той беше бурно аплодиран на фестивалите в Залцбург и Сегед и ще пее в Москва и Цюрих.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код