Немски медии: "Критика и разочарование в България от решението на VW"


Сподели:
04 Октомври 2019, Петък
Редица издания отразиха реакциите у нас след избора на автомобилния гигант

Публикациите цитират бившия президент Росен Плевнелиев, според когото битката с Турция е била неравна

Немски медии отразиха разочарованието на България от решението на автоконцерна VW да построи новия си завод в Турция. Информацията, тиражирана от агенция DPA, намери място в редица издания като Suedeutsche Zeitung, t-online, Focus.de, Handelsblatt.de и др.

„България, която е член на Европейския съюз, реагира с критика и разочарование на създаването на дъщерно дружество на VW в Турция като стъпка напред към построяването на новия му завод там“, се казва в публикациите. Цитира се бившият президент Росен Плевнелиев, според когото „битката с Турция бе неравна“. Плевнелиев, който сега е почетен председател на Автомобилен клъстер България, обръща внимание на факта, че България е предоставила на концерна всичко, което е позволено от европейските правила. Докато Турция нарушава условията на общия пазар, смята Плевнелвиев.

Публикациите цитират и вицепремиера Томислав Дончев, който заяви, че вместо Фолксваген в следващите две до три години в България ще инвестира друг голям автомобилен производител.
При посещението си в Южна Корея през септември българският премиер Бойко Борисов направи заявка за инвестиции в страната на южнокорейския „Хюндай“, припомнят немските медии.
Моделите, които VW планира да произвежда в Турция са Пасат и Шкода Супърб.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код