Борисов за Цветанов: "Изговори глупости, които не му правят чест! Не го очаквах"


08 Октомври 2019, Вторник
Да му е успешен новият проект, както на Слави Трифонов, да върви напред, но да не ни дава оценки”, призова премиерът.

Не очаквах толкова бързо да излезе и да говори срещу колегите и партията си. Не го бях гледал, но Цвета Караянчева бе възмутена от това, което е казал за смесените райони. Водим битка с ДПС в смесените райони.

Към този момент не се меся в изборите. Мисля, че се оправят и достатъчно добре, заяви министър-председателят Бойко Борисов.


„Фандъкова получи от мен на 100% права сама да си направи листите, сама да си направи кампанията. Тя управляваше сама. Но се опитаха да й вменят нашата сянка. Месили сме се на други места в страната, по друг начин беше конструирана партията”, обясни той 


„Не сме дали пари за кампания, не направихме голямо откриване в „Арена Армеец”.

В евроизборите видях краха в очите и трябваше да се намеся. „Апартаментгейт” ни разби, удари ни тежко репутационно. Отстраних много хора, за да разберат, че това е било случайно, а не стил. Победата в изборите показа, че хората повярваха”, посочи той.


„На никого не трябва да се надценява ролята в една партия. Това са избори като избори. Обликът на една партия не се гради от един човек. Не ми липсва Цветан Цветанов особено след двете интервютата, които даде. Изговори глупости, които не му правят чест. Не очаквах толкова бързо да излезе и да говори срещу колегите и партията си. Не го бях гледал, но Цвета Караянчева бе възмутена от това, което е казал за смесените райони. Водим битка с ДПС в смесените райони.

Да му е успешен новият проект, както на Слави Трифонов, да върви напред, но да не ни дава оценки”, призова премиерът.


Що се отнася до надпреварата за София между Мая Манолова и Йорданка Фандъкова, Борисов заяви, че битката в София е завършила преди да започне.

"Манолова няма група. Представете си, ако тя спечели. Най-голямата група ще е на ГЕРБ. Как ще си построи бюджета? А такива глупости и обиди хвърля срещу мене. И си мисли, че ще дойде после и ще иска помощ.

С Манолова се чувахме много често, помагал съм ѝ много. Но когато каза, че държавата я репресирала... Ти идваш в Министерски съвет повече, отколкото в твоя кабинет.

Разбирам, че трябва да изговорите глупости, но поне малко бъдете праведни”, призова той.


По думите на Борисов, БСП са като кукувица, която търси къде да снесат по едно яйчице. "Можеш ли да си партия и да нямаш кандидат за София? Загубил си достойно, поздрави победителя!", посъветва той.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код