Премиерът на Северна Македония: "България има интерес от нашия напредък към ЕС"


Сподели:
14 Октомври 2019, Понеделник
Премиерът на Северна Македония се среща с македонските историци от смесената комисия
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев ще се срещне днес с македонските историци от смесената комисия експерти, които трябва да намерят общ език с българската страна съгласно Договора за добросъседство с България, съобщава МКД.

Последните срещи на тази комисия завършиха без успех, а следващата среща трябва да се състои до края на месеца.

България има интерес от нашия напредък към ЕС. Тези дни ще имам контакти с премиера Бойко Борисов, нашите министри са в постоянна комуникация. България ще бъде най-гласовитият поддръжник за започване на нашите преговори с ЕС. Ясен ми е дебатът и в Македония, и в България, за нашия революционер. В понеделник ще имам среща с комисията. Да отворим пътя за младите, за децата, за бъдещите поколения, заяви преди няколко дни Заев.

Драги Георгиев, председателят на македонския експертен екип в смсената българо-македонска комисия заяви, че срещите продължават, независимо какво се случва на политическия терен с България.

Георгиев заяви, че в дневния ред на следващата среща на смесената комисия остава въпросът за Гоце Делчев и проблемите около македонския език, които възникнали наскоро. Според Георгиев и двете страни трябва да бъдат еднакво доволни от това, което ще се постигне.

Източник: epicenter.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код