Анатолий Величков: "МО предприе действия в кратък срок да осигури изправна и модерна техника за ВВС"


Сподели:
16 Октомври 2019, Сряда
Отбелязването на 107-ата годишнина от първия боен полет и празника на ВВС започна с военни ритуали за отдаване на почит към летците, загинали във военно и в мирно време

„Ясно заявена е високата политическа амбиция на ръководството на Министерството на отбраната в кратък срок да подсигури военната авиация с изправна и модерна техника, за което са предприети съответните действия. По същия начин стои въпросът и за системата на противовъздушна отбрана“. Това каза днес заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков на тържеството по повод празника на Военновъздушните сили, съобщават от МО.

Отбелязването на 107-ата годишнина от първия боен полет и празника на ВВС започна с военни ритуали за отдаване на почит към летците, загинали във военно и в мирно време. Военнослужещите от ВВС поднесоха венци и цветя пред Паметника на летеца, в Алеята на летците и пред Паметника на загиналите летци в София. В тържествения ритуал пред Паметника на летеца участва президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев.

В тържественото събрание-концерт по повод празника участва и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. „Сигурен съм, че тази година ще бъде паметна за Военновъздушните сили по няколко причини. Реализирано в договори бе мащабното възстановяване на летателна техника на ВВС. След дълги години усилия вече имаме подписан договор за доставка на нова летателна платформа. Възстановено е и Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия“, посочи заместник-началникът на отбраната в обръщението си към личния състав на ВВС.

Заместник-министър Анатолий Величков и генерал-лейтенант Димитър Илиев наградиха военнослужещи и цивилни служители от ВВС, отличени със заповеди на министъра на отбраната и началника на отбраната за проявен висок професионализъм и за принос към Военновъздушните сили.

Награди връчи и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

„Модернизацията на ВВС е много важен процес, осигуряващ реално успешното справяне със стратегическите предизвикателства за националната сигурност“, посочи той в изказването си. Той пожела на военнослужещите и цивилните служители от ВВС здравето и доблестта, чувството за национална чест и лично достойнство да ги следват по пътя и занапред.

Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код