Външно реагира остро на публикувана карта на Турция, включваща територии от България


Сподели:
17 Октомври 2019, Четвъртък
Информацията е докладвана на министър Екатерина Захариева

Посланик Хасан Улусой категорично е опровергал, че въпросната информация е публикувана от профил, свързан с министъра на отбраната Хулуси Акар

Във връзка с публикации в български медии за карта на Република Турция, обхващаща територии и от Република България, поместена във Фейсбук профил, свързан с Хулуси Акар, министър на националната отбрана на Турция, МВнР информира, че още в сряда в ранния следобед публикацията бе докладвана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя се разпореди незабавно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския посланик Хасан Улусой. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Посланикът направи проверка и потвърди, че този профил няма нищо общо с министър Акар, като се предполага, че той се поддържа от група хора. Посланик Улусой обеща да предостави допълнителна информация, след като турската страна направи допълнителни проверки.

Преди дни в профил, за който се твърди, че има връзка с министър Хулуси Акар, бе публикувана карта, на която големи части от България, Гърция, Сирия, Ирак и целия остров Кипър са включени в територията на Турция.

В публикации по този повод се подчертава, че тези територии са принадлежали на турската държава и ще се върнат в нея.

Източник: epicenter.bg


Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код