Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив


Сподели:
06 Ноември 2019, Сряда
Предложението е направено от премиера Борисов

Неуспелият кандидат за кмет на Пловдив, юристката Дани Каназирева, която остана трета в състезанието, се оказа изборът на премиера Бойко Борисов за нов областен управител на града.Правителството прие решение за освобождаване на Здравко Димитров от длъжността областен управител на област Пловдив, считано от 11 ноември 2019 година. От тази дата на поста се назначава Дани Каназирева, която към момента е общински съветник в Общински съвет-Пловдив, съобщи Правителствената информационна служба.С друго правителствено решение Станислав Дечев се освобождава от длъжността областен управител на област Хасково и на поста се назначава Стефка Стефанова, която към момента е заместник областен управител на областта.Според "Марица" лидерката на партия "Съюз за Пловдив" е била предложена лично от премиера Бойко Борисов.Днешното решение на премиера повтаря хода му от 2015 година, когато назначи на този пост загубиля изборите Здравко Димитров, който се класира на четвърто място.


Каназирева е завършила право, има докторска степен и няколко специализации. Отлично познава местното самоуправление като общински съветник в няколко мандата.

Предишният областен управител Здравко Димитров бе избран за кмет на Пловдив и е подал оставка.На местните избори в Пловдив Дани Каназирева се класира трета. Листата на "Съюз за Пловдив" обаче взе почти 10% и вкара петима души в общинския съвет. Освен кандидат-кмет, Каназирева бе и водач на листата. Очаква се съветниците от "Съюз за Пловдив" да подкрепят решенията на ГЕРБ. Управляващата партия има 17 съветници, а за мнозинство са необходими 26.

На мястото на Каназирева в общинския съвет ще влезе следващият в листата Владимир Темелков, преподавател в Пловдивския университет.

Каназирева е бивш член на ГЕРБ. Тя бе изключена от партията през 2010 г. от Изпълнителната комисия след скандал. Тогава тя се противопостави на министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова за решение на болницата в Пловдив. По-късно амбициозната юристка създаде своя партия - "Съюз за Пловдив", която успява да вкарва съветници на няколко общински избора.

Източник: http://epicenter.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код