За този българин никой не е чувал, а той оглавява световната ранглиста по джудо


Сподели:
07 Ноември 2019, Четвъртък
А това е СПОРТИСТ, казва се Ivailo Ivanov! В момента оглавява световната ранглиста по джудо. В една от най-тежките категории, а именно 81 килограма.

Определям я като най-тежка, защото средностатистическият мъж тежи толкова.
Той вероятно не кара Ауди с “огледален” номер… и вероятно не нощува в Плаза в Петък… сещате се защо – за да спортува! И той вероятно не налита на бой по светофари, спорта го е научил на дисциплина… а в държавата си в момента е най-малко известен! Но аз го определям, като герой и будител на новото време..


Питате се защо е герой !? На всички занимаващи се със спорт е ясна обстановката в нашата малка България, как вечно няма средства за лагери, екипировка и възстановяване.


Как за зрителите на големият спорт лишенията в залата остават в сянка, а се вижда само крайният резултат. Но нека не коментираме това! Нека споделим и отдадем нужното внимание за постигнатото! Да благодарим за радостта, която донесе в сърцата ни, за това че прославя нашата страна и заслужено печелим уважението на останалите нации ! Но тук е и жалката част, че го уважават повече тези, дето е победил – чужденците!


Подвиг на герой, защото в тълковният речник с тази дума се канонизира личност, която в поведението си проявява изключителни качества и способности.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код