БСП сигнализира европейските институции за репресиите на изборите


Сподели:
07 Ноември 2019, Четвъртък
БСП изпраща сигнали до европейските посланици в България и до различни еврпейски институции за начина на провеждане на местните избори и за "репресиите след тях". Това съобщи пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Днес сигнализираме всички европейски посланици в България за начина на провеждане на изборите и за репресиите след тях. Изпращаме писма до Съвета на Европа и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и внасяме въпроси към министри – тук, в парламентарния контрол, за всеки отделен случай. Това не може да продължава повече", заяви Нинова. Тя посочи купени ромски гласове, корпоративен вот, използване на държавната машина, натиск и страх, като даде пример със застъпници на БСП в Благоевград, получили предупреждения за уволнение, и с детска учителка – член на партията и на Общинската избирателна комисия в Септември, която е била уволнена.

"За съжаление тези процеси не спряха с края на изборния ден, репресиите на властта продължават и след изборите", заяви лидерът на левицата. Тя увери, че ще продължи да изнася данни за случаи на репресии.

Нинова даде думата на неуспелия кандидат за кмет на Ловеч Радина Банкова, която се оплака, че след изборите са запорирани банкови сметки на фирмата й, като е била уведомена, че има задължения към Националната агенция по приходите за осигуровки и данъци. Банкова заяви, че няма данъчни задължения, а изпълнително дело срещу нея е образувано въз основа на удостоверение от НАП, съдържащо неверни данни.


В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код