ВМРО-НИЕ с нов офис във Варна


27 Януари 2011, Четвъртък
Петко Атанасов:”Масовото подслушване не върши работа. Трябват нови хора!”

 

Лидерът на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов бе днес във Варна, за да открие официално новия офис на партията на ул. “Славянска” 22.

“Както обещахме ние се настаняваме стабилно във Варна, надявам се това да има положителни последствия за града”, каза той и представи областният координатор Антон Апостолов.

 

Пред местните медии Атанасов  заяви, че партията му ще се яви със свои кандидати и на местните и на президентските избори, като не изключи възможността това да стане в коалиция с друга партия, но само при гарантирана равнопоставеност.

 

По думите му ВМРО-НИЕ ще се яви на изборите, като алтернатива на всички популистки и месиански партии, които обещават да оправят страната кой за 800 дни, кой за повече: “Надявам се, че българинът е поумнял, като избирател в това отношение, въпреки че съм песимист”, коментира Атанасов.

 

Лидерът на партията, отделила се миналата година от ВМВРО-БНД, коментира и ситуацията в страната, като посочи, че най-скандалното в случая със СРС-тата не са самите те, които не показват нищо ново за българската действителност от последните 20 години, а изтичането им. Това, според него означава, че има пробив в системата за национална сигурност реализиран именно от криминалния контингент, с който тя трябва да се бори.

“Защото, както знаете в. “Галерия” е свързан с т.нар. октопод. Това означава само едно, че не може да има борба с престъпността, след като се изнасят СРС-та, защото те освен в медийното пространство, могат да изтичат и на други места. Масовото подслушване не върши работа. Трябват нови хора!”, каза той и добави, че е учуден от дебелокожието на управляващите, които е трябвало да си подадат оставката и от пасивността на обществото.

 

По темата с отзоваването на дипломати, сътрудници на ДС, Атанасов беше лаконичен, като само предложи след като ще се работи така, тогава службите да бъдат напуснати и от всички комсомолци и пионери, които също са се клели в партията.

 

Според него, по време на никое друго правителство контрабандата не е била толкова висока и това се дължи на изначално грешната политика на министъра на финансите Симеон Дянков:

“Ние още миналага година предупреждавахме, че повишаването на акцизите ще доведе до това и сега държавата търпи 1,2 млрд. лв. загуба, докато акциите на МВР не успяват да хванат нито една от големите риби и имат за цел само да покажат, че то в крайна сметка работи”, каза Атанасов.

 

Най-голямо внимание той посвети на незадоволителното ниво на усвояване на европейските фондове. Това по-думите му се, дължи на факта, че правителството не е променила със стъпването си на власт сгрешената логика, поставена от тройната коалиция. Той предупреди, че през 2013 г. структурните фондове ще приключат без България да е осъществила основната причина, поради която е влязла  в Евросъюза, докато междувременно много малки населени места в страната са оставени да загинат заради лошата комуникация и транспортни връзки.

 

Друг упрек към управляващите бе отношението към ЕРП-тата, който според лидера на партията в момента само смучат ресурси без реално да инвестират в електропреносната мрежа на страната.

 

След журналистически въпрос Атанасов отговори, че проблемите на Варна са същите, каквито са и на всички големи градове в страната- инфраструктурата. Той заяви, че одобрява инициативата да се изтегли заем, за да се финансират основни инфраструктурни обекти в града, но след като чу, че сумата е в размер на 12 млн. лв. изказа мнение, че са малко.

“Заемите засега са единственият вариант за подобряване на пътната инфраструктура на общините. Това в момента няма как да стане чрез европейски фондове”, каза той и добави, че от страна на правителството в момента се налага финансова репресия над всички общини, които не са на ГЕРБ. Именно така той окачестви законовото изискване да не могат да се теглят заеми 9 месеца преди края на мандата:

“Защото се сещате, че когато един кмет оправи пътищата преди изборите, той ще спечели повече гласове”, обясни Атанасов.

 

 

Ирина Карпузанова

 
В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код