Дебат за гори, заменки и Натура среща политици, експерти и граждани


Сподели:
10 Март 2015, Вторник
Актуалните проблеми и теми свързани с българските гори и биоразнообразие ще дебатират този вторник политици и експерти.

Срещата е част от заключителната серия дебати по проект "Да говорим (на) открито: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" на Сдружение за изследователски практики. Мястото отново е Червената къща, в 18.30 часа.

Какво се случва със "заменките" на гори, какво прави правителството за възстановяване на незаконната държавна помощ и ще успее ли България да изпълни в срок препоръките на Европейската комисия. Това са въпроси, които повдигат организаторите от платформата Зелени закони. Това ще е и първият акцент в разговорите, в които присъствие са заявили политиците Марта Георгиева от ДСБ, Ерджан Ебатин от ДПС и Петко Цветков от ПП "Зелените". Организаторите очакват и участник от ДБГ.

Експертно мнение и опит по време на дебата ще споделят биологът Стефан Аврамов от фондация "Биоразнообразие"и лесовъдът Тома Белев от Асоциацията на парковете в България.

Другата актуална тема, която ще бъде дебатирана във вторник вечер са плановете за управление на природните и национални паркове и по-специално този на Национален парк Пирин.

Ще има ли до края на 2015 г.  пълно изграждане на мрежата НАТУРА 2000 в България и ще има ли защитена зона Рила-буфер. Това е посоката на третия панел в разговора на Зелени закони.Източник: dnevnik.bg

В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код