Малките неща, които трябва да правим за нашето здраве, но често забравяме


Сподели:
12 Ноември 2018, Понеделник
Здравословното хранене и ежедневното трениране са много полезни за нашето здраве, но не всеки има нужната воля и време за това.

Тази статия е посветена на малките съвети, свързани с ежедневието ни, които е добре да спазваме.

1. Не забравяйте да пиете вода

Пиенето на поне 8 чаши вода на ден е изключително важно за нашето тяло. Пиенето на вода не изглежда толкова сложно, нали? По-голямата част от нас не му обръщат внимание, но е важно да не го пропускаме.


2. Яжте редовно сезонни плодове и зеленчуци  -  здравословен съвет, който е лесен за спазване.
Правилото за здравословно хранене е – най-малко три вида зеленчуци на ден. Не забравяйте обаче, че е важно да се подбират сезонни зеленчуци и плодове. Доматите през зимата не могат да заситят организма ни с полезни вещества, както през лятото.


3. Спазвайте режим на хранене и сън

Стресовите ситуации не се отразяват добре на нашето тяло. Важно е да не се пропуска хранене и да не се допуска редовно недоспиване.

Много хора често са недоспали и завиждат на тези, които могат да си поспят някоя и друга сутрин до по-късно. Често обаче сами не се грижим за своя сън. Допоследно вечер оставаме да „доразгледаме нещо в интернет“ или „само да си проверим мейла/facebook-a“. Често обаче това продължава по-дълго от необходимото.


4. Правете кратка гимнастика/разтягане всяка сутрин

Сутрешната гимнастика е много важна за тонуса през целия ден. Хората, които работят по цял ден на стол, се нуждаят най-вече от такава гимнастика, която да им раздвижи гърба, за да избегнат болките в него. 5-10 минути упражнения на ден могат да ви спестят много болки и напрежение.


5. Не забравяйте, че често е по-добре да стоите прави, отколкото да седите.

Движението е важно за човешкия организъм. Ако работите в седнало положение, задължително се раздвижвайте през 30 минути, ако не искате това заседяване да има неприятни здравословни последици.

Източник: e-zdravey.com

В категории: ,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код