Страници:

Костадин Костадинов обяви, че се кандидатира за кмет на Варна

Костадин Костадинов официално обяви, че се кандидатира за кмет на Варна, научи Moreto.net. Това стана във видео изявление от самия него в сoциалните мрежи.
прочетено: 2709 пъти


Определиха състава на СИК за местните избори във Варна

Ясен е съставът на Секционната избирателна комисия (СИК) за предстоящите местни избори на 27 октомври в Община Варна
прочетено: 3297 пъти


Велин Жеков ще оглави Общинската избирателна комисия във Варна

За пореден път Велин Жеков ще е председател на Общинската избирателна комисия във Варна, стана ясно на днешните консултации в ОбщинатаЖеков е предложен от партия ГЕРБ. Негови заместници ще са Мартин Пеев от Обединени патриоти (ОП), включваща политическите партии ВМРО – Българско национално движение, Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и Атака, както и адв. Николай Наков от партия "Воля".
прочетено: 2680 пъти


Защо са важни местните избори?

Конституцията на Република България, приета  през 1991 година, уреди началото на децентрализация на централната държавна власт и постави основите на въвеждането на местното самоуправление. То, от своя страна, продължи и с приетия същата година Закон за местното самоуправление и местната администрация. Местното самоуправление дава най-много възможности на гражданите сами да диктуват бъдещето на своето населено място.
прочетено: 3589 пъти


Варна има трима нови почетни граждани

ОбС одобри проф. Камбуров, проф. Коларов, Мариус Куркински. Гласувани са и шестима носители на почетни знаци
прочетено: 2979 пъти


До 3 месеца Варна ще има работеща система за видеонаблюдение и контрол на трафика

До 3 месеца Варна ще има функционираща система за видеонаблюдение и контрол на пътния трафик, съобщи кметът на града Иван Портних на съвещание, свикано от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП), заради поради ръста на жертвите от пътни инциденти в региона от началото на годината, съобщиха от агенцията.
прочетено: 3109 пъти


Община Варна запазва високия си кредитен рейтинг

Община Варна запазва високия си кредитен рейтинг и през 2019 г. Той остава BBB със стабилна перспектива и е равен с държавния, стана ясно на днешното заседание на ПК „Финанси и бюджет“, на което беше приет отчетът на пбщинския бюджет за 2018 г. и беше представено изпълнението на приходите и разходите за първите шест месеца на годината
прочетено: 3659 пъти


Увеличават капитала на Тубдиспансера с 257 хил. лева

Промяна в капитала на Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания гласуваха на днешното си заседание членовете на ПК „Собственост и стопанство“.
прочетено: 3206 пъти


ПК „Култура“ реши: „Българан“ и „Златното ключе“ с почетен знак „Златен“ за заслуги към Варна

Предложението за удостояването на проф. Милко Коларов със званието „Почетен гражданин на Варна“ е издигнато от инициативен комитет от 14 души.
прочетено: 3827 пъти


Предстои изготвянето на устройствен план за местността “Малка чайка”

Община Варна е в готовност да стартира процедурата за изработване на Подробен устройствен план за местността „Малка чайка“.
прочетено: 2762 пъти


Медицинският университет ще управлява Очна болница във Варна

Варна е първата община в България, която предоставя на висше медицинско училище управлението на общинска болница.
прочетено: 3143 пъти


42-то заседание на Общински съвет-Варна се провежда днес

Бъдещето на Специализираната болница по очни болести ще бъде обсъждано на днешното заседание на Общински съвет – Варна, което започва в 10:30 часа в зала „Пленарна“ на Общината, научи Moreto.net. Местният парламент трябва да реши дали да прехвърли управлението на лечебното заведение, чийто капитал е изцяло общинска
прочетено: 3445 пъти


Изпълнителното бюро на БСП свали доверието си от варненския лидер Борислав Гуцанов

Временно изпълняващ длъжността председател на БСП-Варна ще е Христо Боев
прочетено: 3635 пъти


Денят на Варна отново ще бъде празничен и неприсъствен за варненци

Денят на Варна отново ще бъде празничен и неприсъствен ден. Това реши Общинският съвет с за 39 гласа „за“. Само един съветник гласува „против“. Християнският празник Свето Успение Богородично е определен за ден на Варна с решение на Общинския съвет във Варна от 1993 г., а за първи път е почивен ден през 2007 г. Вече 13
прочетено: 3312 пъти


Местният парламент прие годишните отчети на общинските дружества

Годишните отчети на общинските дружества прие местният парламент във Варна. В продължение на близо два часа съветниците дискутираха финансовите резултати на 12 лечебни заведения и 9 търговски дружества
прочетено: 3757 пъти


Страници: