Страници:

Страсбург осъди България да плати 462 000 евро за Синята къща в Пловдив

Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България да плати 462 000 евро за нарушение на правната сигурност и правото на собственост.
прочетено: 3306 пъти


Вече са известни присъдите срещу екипажа на българския кораб "Св. Николай"

Вече са известни присъдите срещу екипажа на българския кораб "Св. Николай", арестуван преди пет години в Испания с обвинения за контрабанда на близо три тона кокаин.
прочетено: 2973 пъти


Френската прокуратура повдигна обвинение на руския милиардер Сулейман Керимов

Френската прокуратура предяви официално обвинение срещу руски сенатор и милиардер Сулейман Керимов за пране на пари с цел укриване на данъчни задължения.
прочетено: 3417 пъти


Спецпрокурорите искат от Цацаров да се погрижи за спецсъда

Спецобвинителите се загрижиха за колегите си - специализирани съдии, и с писмо до главния прокурор Сотир Цацаров поискаха съдействие за решаване на тежките материални и кадрови проблеми на съда.
прочетено: 2616 пъти


Управителят на ”Евроманган” стана обвиняем

Районната прокуратура в Добрич привлече като обвиняем управителя на „Евроманган“ ЕАД Дейвид Уелингс, съобщиха от държавното обвинение
прочетено: 2569 пъти


България плаща рекордна сума заради къща в Пловдив

Рекордно обезщетение от 462 000 евро ще плати България на собствениците на една от най-красивите къщи в Стария град в Пловдив - Павлитовата или Синята.
прочетено: 2657 пъти


Мартин Петров ужилен с 3,8 млн. лв.от „УниКредит Булбанк“

Футболист №1 на България за 2006 г. е сезирал Софийска градска прокуратура
прочетено: 3370 пъти


The New Work Times: ЕСПЧ може да принуди България да признае еднополовите бракове

22 от 28 страни-членки на ЕС вече предоставят правна защита на двойки от един и същи пол
прочетено: 3102 пъти


Запорираха имуществото на лидера на управляващата партия в Румъния

Националната дирекция за борба с корупцията на Румъния наложи запор на имуществото на петима души, разследвани по делото "Тел Друм" за злоупотреба с еврофондове. Делото започна миналата седмица, а сред разследваните е лидерът на управляващата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня. Срещу него се води и друго дело за злоупотреба със служебно положение. Миналата година Драгня беше осъден условно за изборни измами. Той отхвърля всички обвинения като политически мотивирани.
прочетено: 3300 пъти


МС дава 4-ри гимназии на общини и разреши на "Български пощи" да продаде 2 имота

Сградите на четири професионални гимназии в страната стават общинска собственост с решения на Министерски съвет. Това са професионалните гимназии по селско стопанство "Сергей Румянцев" в Луковит, по мениджмънт и хранителни технологии в Плевен, по селско стопанство "Земя" в Провадия и по хранителни технологии и туризъм в Ямбол.
прочетено: 2327 пъти


Агенцията по вписванията отрича "Топлофикация" да е проверила осъден от нея мъж

Агенцията по вписванията отрича "Топлофикация" да е проверила осъден от нея мъж. В Агенция по вписванията не е постъпвало искане за проверка в Служба по вписванията – София, от "Топлофикация София" за изясняване на собствеността на Стефан Борисов Иванов. Това се казва в разпратена до медиите позиция на Агенцията по вписванията по повод излъчен репортаж за казуса "Топлофикация" срещу Стефан Борисов Иванов". Човекът, който е от Смолян, е осъден от "Топлофикация" да плаща за парно в София вместо свой съименник от столичния квартал ''Люлин".
прочетено: 2407 пъти


Откриха ученици фантоми в училище, проверка в цялата страна

МОН започна проверка на всички училища за източване на бюджета с мними ученици след журналистическо разследване в професионалната гимназия в град Бяла.
прочетено: 3478 пъти


Прокуратурата проверява думите на Борисов за замесени в наркотрафик депутати

Върховната касационна прокуратура е започнала проверка след думите на премиера Бойко Борисов, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
прочетено: 3166 пъти


Ратко Младич осъден доживот за геноцид в бивша Югославия

Ратко Младич - бившият командващ босненската сръбска армия, беосъден днес доживот, предаде Би Би Си. Той бе признат за виновен в геноцид в Босна. За това гласуваха 10 от общо 11 съдии.
прочетено: 2178 пъти


БСП поиска Цацаров да разпита Борисов за „наркотрафикантите в парламента”

БСП подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, с което поиска Цацаров да разпита премиера Бойко Борисов за „наркотрафикантите в парламента”. Става въпрос за репликата на министър-председателя: „В Народното събрание продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик. Хора, които са купували гласовe.”
прочетено: 2126 пъти


Страници: