Страници:

Прокуратурата получи право да забавя уведомяването за арест с 48 часа

Прокуратурата да има право да забавя с 48 часа уведомяването на близките на задържан предвиждат гласувани окончателно в Народното събрание промени в Наказателния кодекс. Според сега действащите разпоредби уведомяването на семейството и работодателя на обвиняемия задържан под стража става незабавно.
прочетено: 2749 пъти


Пострадали спечелиха битката срещу фирми за бързи кредити.

След репортажи с пострадали от бързите кредити, героите спечелиха битката си срещу фирмите. Като по чудо те успяха да си върнат всички надвзети лихви и такси. Георги Георгиев показа как с различни схеми заемите им набъбват с пъти. При Красен е почти същото.
прочетено: 2087 пъти


Съдия Методи Лалов: "Лозан Панов трябва да говори навсякъде, където ще се чуе гласът му"

ВСС обсъжда писмо на 11 съдии от Специализирания апелативен съд, които поискаха от органа да каже дали разпоредената от председателя на ВКС Лозан Панов проверка по случая с ареста на Десислава Иванчева е намеса във вътрешното им убеждение
прочетено: 2273 пъти


Апелативният спецсъд защитава продължаващия арест на Иванчева

Ден след като от ВКС откриха пропуски и инцидентен случай на неправилна съдебна практика в работата на Специализирания апелативен наказателен съд, от Апелативния спецсъд излязоха с възражение
прочетено: 2326 пъти


Спецпрокуратурата с жесток удар по Румен Овчаров

Специализираната прокуратура предяви прецизирано обвинение на Румен Овчаров и повдигна обвинения на назначен от него бивш изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“ ЕАД и бивш заместник министър. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.
прочетено: 2093 пъти


Николай Хаджигенов:"Прокуратурата е мръсна отгоре до долу"

Данаил Кирилов е убиец на правото, "КОМПИР" са ДС, специализираната прокуратура я ползват като палач, смята адвокат Николай Хаджигенов
прочетено: 3533 пъти


Бивш юрист на Баневи разкри как са съсипвали предприятията. "Вместо да дадат заплати, купиха си кола"

Те завариха в "Полимери" едно работещо предприятие, с утвърдени позиции и пазари. Ако "Полимери" работеше нормално, щеше да има милиони печалби на месец”, обясни Мария Николова, бивш юрист и пълномощник на семейство Баневи.
прочетено: 3389 пъти


Апелативният спецсъд е спрял освобождаването на Иванчева и Петрова при грубо незачитане на закона

Комисия от ВКС изготви доклад след проверка на организацията и дейността на Апелативния спецнаказателен съд
прочетено: 2411 пъти


Разпитват Евгени Крусев за длъжностно престъпление днес следобед

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев е призован на разпит в Специализираната прокуратурата днес следобед Сотир Цацаров:"Крусев се разследва за длъжностно престъпление"
прочетено: 2502 пъти


59% от българите не очакват присъди за Баневи, Арабаджиеви, Стайкови...

Въпреки шумните и показни акции на прокуратурата в последните месеци, българите са на мнение, че корупцията в страната продължава да нараства. Това става ясно от проучване на социологическата агенция 
прочетено: 2960 пъти


Думички на Борисов от преди година задействали прокуратурата, твърди адвокатът на Баневи

Няколко думички на премиера Бойко Борисов задействали спецпрокуратурата по случая "Баневи". Това заяви адвокатът на семейство Баневи Христо Ботев.
прочетено: 3636 пъти


Акцията в Хан Аспарухово е заради незаконна дървесина.

Мащабна полицейска акция се провежда в село Хан Аспарухово, намиращо се между Стара Загора и Нова Загора.
прочетено: 2311 пъти


Радан Кънев и партньори: „Гражданска конфискация“ в конфликт с правото

Подробен текст относно правната природа на производствата по ЗПКОНПИ за отнемане на незаконно придобито имущество или т.нар. „гражданска конфискация“, подготвен от екип на Адвокатско съдружие „Радан Кънев и партньори“
прочетено: 2902 пъти


Банева: "Ясно е, че спецпрокуратурата не кани на кафе"

"Ние не сме се укривали в нито една секунда. Бяхме напълно наясно, че прибирайки се на 26 октомври в България, ние ще бъдем в специализираната прокуратура за нещо, което иска да ни пита."
прочетено: 3453 пъти


Адвокатът на Баневи: "Започне ли да се говори за милиарди, делото става съмнително"

Условията в ареста са като във всеки арест – неприятни, посочи адвокатът на Баневи, като поясни, че те са знаели за обвиненията преди да кацнат у нас.
прочетено: 3204 пъти


Страници: