Страници:

Атанасов: "Спецсъдът е излишна структура"

На главния прокурор (Сотир Цацаров) поведението му е като на вицепремиер - всяка сряда е в Министерския съвет. Тази структура (Спецсъдът) е излишна. Това заяви бившият шеф на Национална служба сигурност и настоящ председател на Демократи за силна България (ДСБ) Атанас Атанасов 
прочетено: 2498 пъти


Делото "Иванчева": Защо подкупът се наказва като убийство

Учудването на публиката от тежестта на присъдата на Десислава Иванчева - 20 години лишаване от свобода, на първа инстанция - беше достатъчно сериозен, за да принуди заместника на Сотир Цацаров да защитава и обвинението, и съдебния състав срещу критиките в показна репресия.
прочетено: 3515 пъти


Лютви Местан отново е с наложена парична гаранция от 10 хил. лева

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отново е с наложена парична гаранция от 10 000 лева. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Кърджали. Местане обвиняем заради тежката катастрофа в Кърджалийско, при която през уикенда загина 6-месечно бебе.
прочетено: 3312 пъти


Сигнал до ВКП срещу Бойко Борисов за катастрофата край Своге

Борисов  е бил уведомен  от кмета на Община Своге на 26.02.2018г. – половин година преди катастрофата за дефектите на пътя
прочетено: 2848 пъти


Румяна Арнаудова: "Неспазването на служебните задължения е довело до катастрофата край Своге"

Говорителят на главния прокурор посочи, че асфалтовата смес, която е била полагана като последен слой, не отговаря на рецептата за това, какво трябва да бъде съдържанието на смесите в асфалта.
прочетено: 2516 пъти


Шефът на КОМПИ няма документи за терасата

Това показва проверка на общинарите от кв. "Слатина"
прочетено: 3537 пъти


Кирилов напира да се разследват ”тримата големи”. Целта е да се отстреля Лозан Панов

Правосъдният министър Данаил Кирилов пак напира да се разследват ”тримата големи”. ”Трябва да се възстанови справедливостта по отношение на статута им в съдебната власт”.
прочетено: 3560 пъти


Специализираните съдии отрекоха основен принцип в римското право

„Не искайте от съда доброта. Искайте справедливост!“
прочетено: 2690 пъти


Зависимостите. Кой кого проверява в имотната сага на властта

Ще доведе ли сагата с апартаментите на властта до реални последствия за замесените? Или всичко ще приключи само с няколко оставки и отпуски?
прочетено: 2568 пъти


Даниел Вълчев: "Парламентът промени логиката на Наказателния кодекс по недопустим начин"

Намесите на Народното събрание са променили по недопустим начин логиката на наказания в Наказателния кодекс.
прочетено: 2162 пъти


Огромен удар - над 30 хиляди антики се връщат в България след мащабна акция в Испания

Иззети в Испания над 30 000 незаконно изнесени от България антични предмета ще бъдат върнати и приобщени към националното ни културно наследство в резултат на съвместна операция "Сердика" на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ГДНП и испанските полицейски и съдебни власти.
прочетено: 2907 пъти


Осъдиха на 5 години условно бивш девненски кмет

Осъдиха на 5 години условно бивш девненски кмет
прочетено: 2281 пъти


Лозан Панов: "Сега се търси по-скоро основание, а не законови предпоставки. Законът е това, което служи на народа!"

Председателят на ВКС Лозан Панов не е съгласен с предложенията за начина, по който да бъдат разследвани "тримата големи" в съдебната власт. Според него с предложенията се прави "изкуствено пришиване" на главния прокурор Сотир Цацаров към двамата председатели на върховни съдилища (на ВКС Лозан Панов и на ВАС - Георги Чолаков) и това не е приемливо за закона.
прочетено: 2949 пъти


Съдът отстрани Панайот Рейзи от кметския пост в Созопол

Апелативният съд отстрани окончателно от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи, съобщи вестник "Сега". Срещу градоначалника през март беше повдигнато обвинение за присвояване на над 2 милиона лева. Според прокуратура злоупотребите са извършени от 2014 до 2017 година по схема с 34 договора за строително-монтажни дейности, по които парите са превеждани на човек, който няма общо с ремонтните работи.
прочетено: 3529 пъти


Въпрос към спецправосъдието: "Ваклин защо не е обвинен и осъден като подкупващ?"

Това е въпрос, който задаваме, ние - лаиците. А Иван Гешев може би ще ни обясни. Защото по закон се наказва и този, който дава подкуп. Дали пък Ваклин не е наш човек или да е подкупвал Иванчева по заповед на някого.... Не знаем, затова и питаме....Ще се радваме да си изясним тези неща. С една дума да се образоваме малко. Толкова по
прочетено: 3371 пъти


Страници: