България

Страници:

Министерският съвет обжалва съдебното решение за Пирин

Министерският съвет обжалва на втора инстанция решението на тричленен състав на Върховния административен съд, който отмени одобрените от кабинета спорни поправки в действащия план за Пирин от края на миналата година.
прочетено: 3313 пъти


Новият Закон за киберсигурността ще задължи МО да изгради, развие и поддържа способности за киберотбрана

Наскоро НАТО призна киберпространството като място за водене на война.
прочетено: 3186 пъти


Министърът на образованието: НИМХ иска развод, БАН не дава

НИМХ не е типичният институт, по-различна е дейността му. Ние не можем без него и трябва да го запазим, категоричен е Красимир Вълчев
прочетено: 2590 пъти


Джамбазки: Не съм призовавал за разстрел на сегашното ръководство на БСП

Престрелката между лидера на БСП Корнелия Нинова и евродепутата Ангел Джамбазки стигна и до Брюксел. След като заместник-председателят на ВМРО заяви в свое интервю по адрес на БСП, че "Те са отговорни, че има македонска нация. Всичките до един са за разстрел.", Нинова поиска европарламентът да се разграничи от Джамбазки.
прочетено: 2741 пъти


Нинова изпрати писмо до Таяни заради изказването на Джамбазки, че "всички от БСП са за разстрел"

Недопустимо е да се вменява колективна вина и посоченият за унищожение враг са всички български социалисти, пише лидерът на социалистите
прочетено: 2616 пъти


Вълчев: Борисов даде срок на БАН и НИМХ да намерят решение на проблема до сряда

Ще гласуваме близо 20 млн. лв. допълнителни средства за научни изследвания, каза още министърът на образованието и науката
прочетено: 2771 пъти


Вучич с дипломатическа офанзива за Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич предприема офанзива в опит да се намери решение на проблема с Косово. Вучич ще проведе разговори с Владимир Путин, администрацията на Доналд Тръмп и Еманюел Макрон през следващите няколко месеца.
прочетено: 2418 пъти


Данъчните затварят два хотела на един собственик на Южното Черноморие

Установени са редица нарушения при два хотела по Южното Черноморие, които са собственост на един и същи човек, съобщиха от НАП.
прочетено: 2391 пъти


Георг Георгиев към Радев: В дипломацията нещата не стоят по същия начин, по който в авиацията

Когато възникне някакъв проблем или недоразумение между държавите, не трябва първата стъпка да е агресивният подход и навлизането в риторика, която после може да доведе до много злощастни последици, посочи Георгиев.
прочетено: 3101 пъти


Председателят на БАН акад. Ревалски: Готови сме за диалог с метеоролозите. Те: Той манипулира!

МОН изпълнява всички обещания и полага усилия институтът да не спре работа. Предполагам, че и МС ще направи същото. БАН обаче не го направи“, стана ясно от думите на шефа на НИМХ проф. Христомир Брънзов.
прочетено: 2679 пъти


Борисов и Вълчев ще се срещнат с представители на НИМХ

Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще се срещнат с представители на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщиха от пресцентъра на образователното ведомство. Министър-председателят и просветният министър ще разговарят с председателя на
прочетено: 2419 пъти


Протест пред МС в подкрепа на Десислава Иванчева

Организират демонстрация в подкрепа на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Митингът е под надслов "Свобода за Иванчева и Петрова! Независимо разследване на ОПГ!". Той ще се проведе днес от 18:30 пред Министерски съвет.
прочетено: 3369 пъти


Д-р Георги Деянов е новият директор на Център „Фонд за лечение на деца“

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев назначи за директор на Център „Фонд за лечение на деца“ някогашния главен експерт във фонда д-р Георги Деянов. Считано от 20 август, Деянов поема официално поста. Така следващото заседание на Обществения съвет, което е насрочено за 15 август, ще се проведе под ръкодоството на
прочетено: 2894 пъти


Здравната каса да плаща напълно само евтиното и базово лечение, планира новият управител

Всеки който иска по-скъпоструващи лекарства, терапии, лечение, да си доплаща, да се осигурява допълнително, а Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ да определи ясни безови кртерии и цени, да покрива напълно базово лечение за всички болести.
прочетено: 2641 пъти


Министерство на земеделието затяга контрола над биопродуктите

Задължителни лабораторни анализи на почвите във всички земеделски парцели, преди да получат сертификат, че произвеждат биологично чисти продукти.
прочетено: 2766 пъти


Страници: