Бизнесът

Страници:

БНБ пусна нова банкнота от 100 лева

Въведени са няколко нови защитни елементи
прочетено: 3429 пъти


Теменужка Петкова: Започване изграждането на газов хъб „Балкан”, обявена е обществена поръчка

На 21 декември ще бъде открита обществената поръчка за реализация на проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на българо-сръбската граница, каза министърът на енергетиката
прочетено: 3351 пъти


ЕК няма да подкрепи българския тръбопровод към Турски поток, ако е само транзитен

484-километровият тръбопровод на България трябва да доставя руски газ до Европа, свързвайки се с новия "Турски поток" от Русия до Турция.ЕК ще „реагира в рамките на своите правомощия“, ако България подкопае енергийната сигурност на ЕС
прочетено: 3312 пъти


Радев към строителите: "Доверието се печели с качество, не с протести"

Президентът Румен Радев провежда среща с Камарата на строителите в България на "Дондуков" 2 на фона на мирните демонстрации, организирани от КСБ в столицата. По-рано представители на камарата разговаряха и с председателя на парламента Цвета Караянчева и с премиера Бойко Борисов.
прочетено: 3544 пъти


Петър Иванов, Parknshare: "Всичко опира до твоето сърце, душа и разум!"

Петър Иванов единия от създателите на уеб - мобилното приложение Parknshare -  споделена платформа за паркиране.
прочетено: 3504 пъти


Българските компании, които продължават да впечатляват света

Наистина добра идея, решение на проблем, стратегия, амбиция, готовност да работиш здраво.
прочетено: 3196 пъти


Ваня Григорова: "Трудовите възнаграждения не могат да гарантират нормален живот"

Родената през 1978 г. в София Ваня Григорова е икономически съветник на КТ "Подкрепа" и председател на сдружение "Солидарна България"
прочетено: 2320 пъти


НАП дава данъчни облекчения за деца чрез работодател

До края на декември работниците или служителите могат да ползват данъчните облекчения за деца чрез работодател. За целта трябва да представят две декларации - за ползване на данъчното облекчение за деца по чл. 22в и данъчното облекчение за деца с увреждания по чл. 22г от Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Те могат да бъдат намерени на интернет страницата на НАП - www.nap.bg.
прочетено: 3379 пъти


Япония спира да купува оборудване от китайските Huawei и ZTE

Япония планира да забрани държавните покупки на оборудване от китайските комуникационни гиганти Huawei Technologies и ZTE Corp, за да засили защитата си от изтичане на класифицирана информация и кибератаки, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на източници.
прочетено: 2751 пъти


Ципрас иска да превръща Гърция в енергиен център на среща с Путин

Гръцкият премиер Алексис Ципрас, пристига на 7 декември в Москва по покана на руския президент Владимир Путин и коментира в интервю пред ТАСС намеренията за задълбочаване на руско-гръцките отношения, за разширяване на икономическото сътрудничество и за да се превърне Гърция в енергиен център в региона, включително чрез разработването на газопроводна система, включваща турския поток. Той подчертава важната роля на Русия в осигуряването на сигурност на континента:
прочетено: 3176 пъти


Шефът на Съюза на превозвачите разкри каква съдба ще сполети тираджиите заради новите европравила !

"Заради новите правила малките и средни фирми ще фалират"
прочетено: 3445 пъти


Франция налага дигитален данък върху големите технологични компании

Финансовият министър на Франция Бруно льо Мер заяви, че страната му ще наложи данък върху големите технологични компании през 2019 г., ако ЕС не успее да постигне консенсус по въпроса, информират медии.
прочетено: 2410 пъти


В Канада задържаха финансовия директор на Huawei

Канадските власти са задържали във Ванкувър финансовия директор на китайската компания Huawei Technologies - Мън Ванчжоу. Това е станало по искане на САЩ, предадоха информационните агенции.
прочетено: 3325 пъти


Русия и гневът на Тръмп ще повлияят на важно решение за цените на петрола

За малко повече от месец цените на петрола преминаха през най-големия си срив за толкова кратък период от финансовата криза през 2008 г. насам - от 86 долара за барел през октомври до 63 долара преди дни. Причините са няколко - все по-големият обем доставки от САЩ, Саудитска Арабия и Русия, забавянето в ръста на потреблението и изключенията от търговията с Иран, обявени от Вашингтон.
прочетено: 3298 пъти


Френското правителство отстъпи, отказ от повишаването на данъка върху горивата!

Френското правителство отстъпи пред продължилите повече от три седмици протести на "жълтите жилетки" и се отказа от повишаването на акциза върху горивата, предаде "Гардиън". Само ден след като обяви 6-месечно замразяване на екоданъка, Елисейският дворец заяви, че се отказва от мярката в бюджета за 2019 г.
прочетено: 3041 пъти


Страници: