Бизнесът

Страници:

"Теленор" обяви официално, че продава българския си бизнес на PPF Group

PPF Group е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер, който вече купи "Нова телевизия"
прочетено: 2859 пъти


КЗК глоби 5 фирми за кисело мляко заради кофичките

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществени санкции на  „Обединена Млечна Компания“ ЕАД (74 186 лв.), на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД   (18 213 лв.),  „Комплектстрой“ ЕООД (на 11 800 лв.),  „Димитър Маджаров – 2“ ЕООД (38 915 лв.) и на „Полидей – 2“ ООД ( 16 305 лв.) за извършени нарушения по чл. 29 от
прочетено: 3111 пъти


Бългapия я oчaĸвaт гoлeми бaнĸoви cдeлĸи в cлeдвaщитe 3 гoдини

Бaнĸoвият ceĸтop в Бългapия мoжe дa oчaĸвa гoлeми cдeлĸи в бpaншa пpeз cлeдвaщитe 3 гoдини, ĸaтo дo гoлямa cтeпeн пo-мaлĸи cливaния мoгaт дa ce cлyчaт oщe пpeз тaзи. Toвa пoĸaзвa пpoyчвaнeтo нa ĸoнcyлтaнтcĸaтa ĸoмпaния ЕY Бългapия Ваlgаrіаn Ваnkіng Ваrоmеtеr, пpoвeдeнo cpeд виcши мeниджъpи в индycтpиятa y нac.
прочетено: 3061 пъти


Нагласени ли са обществените поръчки в БДЖ?

Източва ли се БДЖ чрез ремонт на локомотиви? Това питат от "Експрес Сервиз" ООД. Компанията алармира за поредната скандална обществена поръчка за 4 милиона лева. От обявена поръчка става ясно как локомотиви на БДЖ ще се ремонтират от самата държавна железница, в техни сгради, с техен персонал и съоръжения.
прочетено: 2719 пъти


"Газпром" се отказва засега от "Турски поток" като износител на газ за Европа

Газпром" е започнал да демонтира и замразява стотици километри от тръбопровода, подвеждащ газ по руска територия към морския участък на проекта "Турски поток". Това означава, че в компанията са изгубили надежда в обозримо бъдеще да превърнат газопровода в мащабен износ за Европа, коментира изданието Finanz.ru.
прочетено: 2816 пъти


Новият регламент за защита на личните данни – за цената и възможностите

Все повече компании осъзнават, че не са направили достатъчно, за да са изрядни за GDPR
прочетено: 2453 пъти


Президентът на Nike подаде оставка

Има съмнения за "неправомерно поведение" от страна на ръководителя на компанията
прочетено: 2722 пъти


"Инерком" на Гинка не е дала най-високата цена за ЧЕЗ. Индийците са предложили 17 млн.евро повече

Ново разследване на чешките медии - бизнесът на Гинка се финасира от непрозрачни структури
прочетено: 3005 пъти


Негово Превъзходителство г-н Темиртай Избастин - посланик на Казахстан у нас: "Геостратегическото разположение на България създава добри възможности за инвестиране"

Столичният общински съвет с мнозинство от 36 гласа "за" реши улица в центъра на София да носи името "Астана", на столицата на Казахстан. Поводът е 25 години от установяване на дипломатически отношения между България и Казахстан. Докладът за новата улица бе внесен от общинския съветник и съпредседател на ПГ5 инж. Симеон Славчев и кметът на район "Триадица" инж. Николай Терзиев.
прочетено: 3341 пъти


Работата по газовия хъб „Балкан“ официално започва

Стойността на подписания днес договор е на обща стойност 2.33 млн. лв.
прочетено: 2554 пъти


Удължиха с две години срока на договора за търсене на нефт и газ в Черно море

Срокът за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-21 Хан Аспарух“ ще бъде удължен с две години, реши правителството, приемайки искането на титулярите на разрешението – Тотал, ОМВ и Репсол.
прочетено: 3360 пъти


"Ди Велт": Рано е за евро в България

Две големи статии, свързани с желанието на българското правителство за присъединяване на страната към еврозоната, се появиха тези дни в германския вестник „Ди Велт". Изданието публикува интервю с българския финансов министър Владислав Горанов, а в неделния си брой помести обширен репортаж от Българи. „Ако
прочетено: 2741 пъти


Изграждаме нов въздушен електропровод до Гърция

Нова въздушна електропроводна линия ще бъде изградена на територията на България. Трасето на електропровода ще свързва подстанциите "Марица-изток" в България и "Неа Санта" в Гърция, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Устройственият план за изграждането на новата
прочетено: 2501 пъти


Теменужка Петкова ще инспектира работата по проекта "Белене"

Ще бъде проверено изграждането на навеси за оборудването
прочетено: 2255 пъти


Електронният подпис се пренася в „облака“

В дигиталната ера, в която се намираме, електронният подпис успя да се наложи като един от най-универсалните и лесни начини за подписване на документи, за използване на електронно банкиране, за подаване на електронни документи и осъществяване на онлайн връзка с различни институции. С увеличаване на количеството на
прочетено: 3252 пъти


Страници: