Бизнесът

Страници:

Япония спира да купува оборудване от китайските Huawei и ZTE

Япония планира да забрани държавните покупки на оборудване от китайските комуникационни гиганти Huawei Technologies и ZTE Corp, за да засили защитата си от изтичане на класифицирана информация и кибератаки, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на източници.
прочетено: 2810 пъти


Ципрас иска да превръща Гърция в енергиен център на среща с Путин

Гръцкият премиер Алексис Ципрас, пристига на 7 декември в Москва по покана на руския президент Владимир Путин и коментира в интервю пред ТАСС намеренията за задълбочаване на руско-гръцките отношения, за разширяване на икономическото сътрудничество и за да се превърне Гърция в енергиен център в региона, включително чрез разработването на газопроводна система, включваща турския поток. Той подчертава важната роля на Русия в осигуряването на сигурност на континента:
прочетено: 3242 пъти


Шефът на Съюза на превозвачите разкри каква съдба ще сполети тираджиите заради новите европравила !

"Заради новите правила малките и средни фирми ще фалират"
прочетено: 3555 пъти


Франция налага дигитален данък върху големите технологични компании

Финансовият министър на Франция Бруно льо Мер заяви, че страната му ще наложи данък върху големите технологични компании през 2019 г., ако ЕС не успее да постигне консенсус по въпроса, информират медии.
прочетено: 2461 пъти


В Канада задържаха финансовия директор на Huawei

Канадските власти са задържали във Ванкувър финансовия директор на китайската компания Huawei Technologies - Мън Ванчжоу. Това е станало по искане на САЩ, предадоха информационните агенции.
прочетено: 3375 пъти


Русия и гневът на Тръмп ще повлияят на важно решение за цените на петрола

За малко повече от месец цените на петрола преминаха през най-големия си срив за толкова кратък период от финансовата криза през 2008 г. насам - от 86 долара за барел през октомври до 63 долара преди дни. Причините са няколко - все по-големият обем доставки от САЩ, Саудитска Арабия и Русия, забавянето в ръста на потреблението и изключенията от търговията с Иран, обявени от Вашингтон.
прочетено: 3334 пъти


Френското правителство отстъпи, отказ от повишаването на данъка върху горивата!

Френското правителство отстъпи пред продължилите повече от три седмици протести на "жълтите жилетки" и се отказа от повишаването на акциза върху горивата, предаде "Гардиън". Само ден след като обяви 6-месечно замразяване на екоданъка, Елисейският дворец заяви, че се отказва от мярката в бюджета за 2019 г.
прочетено: 3095 пъти


Ревизоро с обвинения към Марешки: "Купува горива със съмнителен произход"

Депутатът от ВМРО обясни, че затворената заради нелегална търговия с горива компания обаче се е разделила на други две фирми, които и в момента пререгистрират нови транспортни фирми, а търговията с горива е била прелята в „друг оператор”.
прочетено: 2623 пъти


Данните от доклад за недостига на работна ръка у нас: "Не достигат не кадри, а достойни заплати!"

Дефицитът на работна ръка се дължи на недостойно заплащане и неудовлетвореност от условията на труд. Това показват данните от доклад за недостига на работна ръка у нас.
прочетено: 3456 пъти


Превозвачи: "Няма икономическа логика в приетия пакет "Макрон"

"Това, което се случи в Брюксел през изминалата вечер, не удовлетворява българската страна, но има и успехи. Най-сериозният успех, който можем да отчетем е, че няма да се прибира превозното средство на всеки 4 седмици". Това заяви председателят на Съюза на превозвачите в България Йордан Арабаджиев.
прочетено: 2928 пъти


"АФИС": 56% от българите смятат, че по-ниска цена на тока ще спре замърсяването на въздуха

Още 39% са на мнение, че положителен резултат ще даде ограничаването на автомобилния трафик. Доминира мнението, че проблемът е логично следствие от липсата на активна урбанистична политика
прочетено: 2490 пъти


Бизнесът с призив към Борисов: "Спрете абсурдното поскъпване на тока!"

Вече получаваме сигнали за преустановяване на производствени режими в енергоинтензивни производствени мощности, предупреждават от организацията
прочетено: 3545 пъти


Президентът Радев:"Европа да не създава пречки на руските доставки на газ за България!"

България продължава да работи с всички партньори в областта на борбата с климатичните промени за пълното прилагане на Парижкото споразумение.
прочетено: 3663 пъти


Бизнесът против задължителните здравни осигуровки

Предлаганият модел Б на едновременно задължително здравно осигуряване и задължително здравно застраховане няма аналог в нито една европейска държава
прочетено: 3666 пъти


Петролът поскъпна рязко

След месеци на понижение, суровината поскъпна с повече от 2 долара за барел само за няколко часа
прочетено: 2744 пъти


Страници: