Бизнесът

Страници:

Задава ли се шоково поскъпване на горивата заради Тръмп и Иран?

След срива на цената на петрола през 2014 г. заради шистовата революция в САЩ, бензинът и дизелът у нас държат далеч по-ниски цени. След решението на президента на Щатите Доналд Тръмп за въвеждане на нови санкции срещу Иран, което ще доведе до спад на предлагането на "черното злато", въпросът е ще се изстрелят ли отново
прочетено: 3075 пъти


Работодателите вече могат да поддържат електронни досиета на служителите

Условието е изпращането и получаването на електронните документи да се извършва чрез услугата за електронна препоръчана поща
прочетено: 3085 пъти


9 ключови обекта на „Булгартрансгаз“ са обявени за обекти от национално значение

Девет ключови обекта на „Булгартрансгаз“ ЕАД бяха обявени от Министерския съвет за обекти от национално значение според Закона за устройство на територията и за национални обекти според Закона за държавната собственост, предаде репортер на БГНЕС. Обектите за разширение, модернизация и рехабилитация на
прочетено: 2956 пъти


Кой купува 50% от медиите на Пеевски?

Компанията "Ню Имидж Медия" е купувачът на 50% от медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това става ясно от документацията, постъпила в Комисията за защита на конкуренцията, от която е поискано разрешение за приключването на сделката в края на миналия месец.
прочетено: 2458 пъти


Πpoтeĸциoнизмът нa Tpъмп pиcĸyвa дa вĸapa cвeтa в нoвa Гoлямa дeпpecия

1140 cвeтoвни иĸoнoмиcти, cpeд ĸoитo 12 нocитeли нa Hoбeлoвa нaгpaдa, пpeдyпpeждaвaт в пиcмo пpeзидeнтa нa CAЩ Дoнaлд Tpъмп, чe нeгoвият "иĸoнoмичecĸи пpoтeĸциoнизъм" и твъpдa peтopиĸa в тъpгoвиятa зaплaшвaт дa пoвтopят гpeшĸитe oт 30-тe гoдини нa минaлия вeĸ и дa вĸapaт Щaтитe и cвeтa в нoвa Гoлямa дeпpecия.
прочетено: 3239 пъти


Новият собственик взе 30 млн. лв. дивидент от неработещата ТЕЦ "Варна"

Без да работи, ТЕЦ "Варна" отчита нетна печалба от над 60 млн. лв. за 2017 г..
прочетено: 3493 пъти


Работодателите искат по-бърз отговор от ЕК за американските централи

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) иска съдействие от българските евродепутати относно жалба срещу американските централи, изпратена от тях до Европейската комисия.
прочетено: 3772 пъти


Над 5 пъти разлика в средната заплата по сектори откри КНСБ

Средната работна заплата в България изостaва между 5 и 10 пъти в сравнение със старите страни членки на Евросъюза
прочетено: 3784 пъти


Работодателите искат спешно да се приемат промените в Закона за енергетиката

От АОБР категорично заявяват, че ако пропуските се допуснат ще излязат на протести
прочетено: 3554 пъти


Европейската банка и задъхващата се еврозона

Европейската централна банка (ЕЦБ) вече не бърза да затегне кранчето на кредитирането и вероятно в четвъртък, 26 април, ще обсъжда неотдавнашните признаци за забавяне на икономиката в еврозоната, съпътствано от темп на инфлацията, който остава вял. Освен ако не се случи нещо невероятно изненадващо, водещите лихви вероятно
прочетено: 2552 пъти


Петкова: "Марица-изток" е от стратегическо значение за енергийната сигурност

Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им бъде увеличена, ще се предизвика поскъпване по цялата верига на производството. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която се срещна с представители на протестиращите миньори от "Мини Марица-изток" ЕАД, съобщи енергийното министерство.
прочетено: 2924 пъти


Ново изследване на храните у нас и в Западна Европа: Двойни стандарти за качество и цена

Поредно изследване на храните у нас и в Западна Европа показва „двойни стандарти“ по отношение и на качество, и на цена. Това съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.
прочетено: 2525 пъти


Защо покупката на имот в Гърция има смисъл?

Гpъцĸитe нeдвижими имoти oтнoвo ca пpивлeĸaтeлни ĸaĸтo зa чyждecтpaннитe, тaĸa и зa и мecтнитe инвecтитopи. Mинaлaтa гoдинa бeшe ĸлючoвa ĸъм тaзи пocoĸa, тъй ĸaтo иĸoнoмиĸaтa ce въpнa ĸъм pacтeжa, a дoвepиeтo ĸъм мяcтoтo нa cтpaнaтa в eвpoзoнaтa зacили инвecтициoннитe пepcпeĸтиви и нacъpчи мнoгo фoндoвe дa тъpcят aĸтивнo пoвeчe cдeлĸи в paзлични ceгмeнти.
прочетено: 3032 пъти


Петкова и синдикати не се разбраха за цената на въглищата, готви се протест

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се срещна със синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" в "Мини Марица-изток" ЕАД, както и с ръководителите на двата синдиката Пламен Димитров и Димитър Манолов.
прочетено: 3157 пъти


Теменужка Петкова: Трябва да се направи опит за реализация на АЕЦ Белене

"Трябва да се направи опит активите на "АЕЦ Белене" да бъдат оползотворени по най-добрия начин, т.е. да се даде шанс да се проведе открита процедура и да се избере стратегически инвеститор, който иска да инвестира в този проект".
прочетено: 3105 пъти


Страници: