Бизнесът

Страници:

Медведев: Европа иска нов коридор за руския газ след 2019 г.

Купувачите на руски газ в Европа не искат горивото да продължава да минава през Украйна след 2019 г. (когато изтича договорът между „Газпром“ и „Нефтогаз“), а искат да го получават по нов коридор. Това каза зам.-председателят на „Газпром“ Александър Медведев на газова конференця във Виена. Настоящият договор
прочетено: 3480 пъти


Най-големите холандски банки станаха жертва на хакерски атаки

Трите най-големи банки и данъчната служба на Холандия са подложени на мощна хакерска атака през последните няколко дни, съобщава националната телевизия, цитирана от БГНЕС. Сайтът на банката ABN Amro е атакуван няколко пъти през почивните дни. Снощи жертва на атаката е станала и банка ING, а тази сутрин – сайтът на Rabobank.
прочетено: 3177 пъти


Биткойн е истерия, идва мащабна децентрализация

Интернет, базите данни, облаците и всичко, което се доставя, обработва и съхранява с компютри, започва да се децентрализира, сподели на страницата си във Facebook Светлин Наков, основател на Софтуерния университет.
прочетено: 3475 пъти


Колко допринася всеки български град за икономиката на страната?

Южна България е допринесла за близо ? от производството на стоки и услуги в страната, показват последните данни на Националния статистически институт (НСИ) за брутния вътрешен продукт (БВП) по региони за 2016 година. Иначе казано ако за този период цялата икономика на страната се е изчислявала на 94,130 милиарда лева, то 65,504
прочетено: 2834 пъти


Европа ще защитава пчелите и ще се бори срещу фалшивия мед

Пчелите не само играят съществена роля в нашата околна среда, но са важни и за икономика. Европейският парламент иска мерки за по-добра защита и борба с фалшивия внос на мед.
прочетено: 2805 пъти


Какво обхваща проверката при вписване на договор за аренда

Tрябва ли съдията по вписванията да проверява дали арендодателят притежава над 50% от съсобствената земя или представлява повече от половината от съсобствениците. Това ще решават в съвместно тълкувателно дело Гражданската и Търговската колегии на Върховния касационен съд.
прочетено: 2279 пъти


Главният икономист на Световната банка подаде оставката си

Главният икономист на Световната банка Пол Ромър подаде изненадващо оставката си, след като преди време предизвика скандал, подлагайки на съмнение методите за оценка на институцията при класирането на страните, в частност Чили, във важен доклад.
прочетено: 2910 пъти


139 години от създаването на БНБ

На 25 януари 1879 г. е основана Българска народна банка
прочетено: 3368 пъти


КЗК започна проверка на електроенергийния пазар

Работодателите са внесли сигнал за установяване на нарушение във връзка с цените, определени на пазарите за търговия на едро с електроенергия
прочетено: 3337 пъти


Бум на пазара на имоти в Гърция

Чужди инвеститори се завръщат на пазара на имоти в Гърция. 
прочетено: 2564 пъти


Три българки в Топ 30 в класация на Forbes на европейските предприемачи под 30 г.

Три българки попадат в класацията за 2018 г. "30 under 30" на сп. Forbes.
прочетено: 2743 пъти


Доклад на "Грийнпийс" показа "финансовите мини" на българския въгледобив

Разследване на "Грийнпийс - България" показа сенчести практики, които поддържат изкуствено живота на въглищния отрасъл в България, който продължава да замърсява околната среда с подкрепата на държавата. Природозащитната организация проследява източване на публични фондове, безотговорност към живота и здравето на работещите в мините, използването им за финансова и политическа облага.
прочетено: 3700 пъти


Световният политически елит се събира днес за форума в Давос

Икономическият форум е под мотото „ Да създадем общо бъдеще в един разединен свят“
прочетено: 3628 пъти


Втори доклад за АЕЦ "Белене": Не може да има ядрен проект без държавата

"Ключова препоръка към българското правителство е сериозно да преразгледа своята “позиция на неучастие“ по отношение на бъдещето на проекта "Белене".
прочетено: 3207 пъти


Биткойн бил проект на американските спецслужби

Наталия Касперски, която е съосновател и бивш изпълнителен директор на руската компания за киберсигурност "Касперски", обяви, че нашумялата извънредно много през последните месеци криптовалута биткойн е била разработена, за да осигури финансиране за дейностите на американските и британските специални служби по
прочетено: 3918 пъти


Страници: