Култура

Страници:

Магията на българката с най-мощен глас на планетата

Гласът й е звучал на много места по света - Йордания, Петра, на свещения храм Тара в Ирландия. И който веднъж го е чул, не го забравя. Българката Смиляна Захариева влезе в Гинес за "най-мощния глас на планетата".
прочетено: 3631 пъти


Да се влюбиш в длетото

Откритите уроци на дърворезбарите на Международния панаир на занаятите и изкуствата във Варна запалват все повече хора
прочетено: 2269 пъти


Това е една от най-прочутите обложки

Снимката е направена от фотографа Иън Макмилън, който заснема музикантите качен на стълба.. Лондонската улица е атракция и много почитатели се снимат в същите пози на пешеходната пътека
прочетено: 2577 пъти„Да предадеш занаят”. Представяме ви четвърто поколение майстори на битов текстил

Веселина Савова, организатор на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”: „Здравейте приятели на Международния панаир на занаятите и изкуствата Булгарика. Всяка година, ние ви представяме много автори. Имаме и специални проекти, в които концентрираме вниманието върху определени майстори. Днес в
прочетено: 2398 пъти


Откриха най- голямото арт изложение в България - Международния панаир на занаятите и изкуствата “Булгарика”.

С концерт- спектакъл на Ария България, Ансамбъл „Варна“ и дуетът Мария и Боян тържествено бе открит 23-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата “Булгарика”.
прочетено: 2146 пъти


52 издателства се включват в десетото юбилейно издание "Алея на книгата" - Варна

В тазгодишното десето юбилейно издание на "Алея на книгата" във Варна ще се включат 52 издателства, от които 6 варненски, съобщи на пресконференция Василка Ванчева, която е част от Контролния съвет на Асоциация "Българска книга"
прочетено: 2304 пъти


Днес откриват най-голямото арт изложение в България- Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”

Много са събитията в лятна Варна, които превръщат града в културна столица. Но едно от тях е взрив от красота, творчески подем, изблик на радост и нестихваща емоция – Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”.
прочетено: 2667 пъти


Наесен Варна става домакин на Международния фестивал за късометражно кино “In the palace”

Тази година фестивалът ще се проведе във Фестивален и Конгресен център - Варна в периода 19 - 26 септември
прочетено: 2924 пъти


Три медала и специална награда спечели български хор на конкурс в Италия

Русенският хор "Св. Георги Победоносец" се представи отлично на международния хоров конкурс "Seghizzi" в италианския град Гориция.
прочетено: 3304 пъти


С церемония на червения килим в края на август във Варна започва кино фестивалът "Любовта е лудост"

27-мото издание на Международния кино фестивал "Любовта е лудост" ще бъде открито с церемония на червения килим и с последваща го филмова прожекция
прочетено: 2899 пъти


Българка с три медала от световен конкурс за сценични изкуства

Димитрина Германова е талантливото 15-годишно момиче, което успя да завоюва три медала за България от общо четири конкурсни номинации. Тя се състезава в Световния шампионат на сценичните изкуства WCOPA в Холивуд, Лос Анджелис, на който Арт компания "Нови звезди" вече трета поредна година е официален представител за България.
прочетено: 2865 пъти


23 юли 1942 г. Разстрелът на Вапцаров

 В 11,45 часа преди 75 години състав на Софийския военен съд осъжда на смърт шестима души – за подривна дейност, в разгара на Втората световна война.
прочетено: 2465 пъти


Мирян Костадинов:" Имаме нужда от цели, за да водим щастлив живот"

Това интервю е специално за тези, които знаят, че трябва да се борят. За тези, които искат да се борят, но не знаят как.
прочетено: 4225 пъти


Една нация не е магистрали. 7 от 10 портрета в Ла Скала са на българи

Когато Италия се пречупва под напора на фашистите през Втората световна война, изниква един огромен въпрос. Кое е това нещо в Италия, което трябва да се унищожи, за да се сломи духа на хората, съпротивляващи се на кафявата чума с всички сили?
прочетено: 3380 пъти


Страници: