Култура

Страници:

35 Фестивал на българския игрален филм “Златна Роза” 2017 отново ще се проведе във Варна

От 30 септември до 7 октомври 2017 г. във Варна ще се проведе 35-ият юбилеен фестивал “Златна роза”
прочетено: 2457 пъти


Българският филм Безбог номиниран за наградата на Европейската филмова академия

В селекцията за 2017 година на Европейската филмова академия присъства един български филм – „Безбог” на Ралица Петрова, и още три копродукции, в които участва България – „Реквием за госпожа Й.” на Боян Вулетич, „Синът на София” на Елина Псику и „Уестърн” на Валеска Гризебах.
прочетено: 3027 пъти


Закриха 21-вия Международен панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика"

На 21 август с тържествен концерт бе закрит XXI Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“.
прочетено: 2841 пъти


"Посоки" на Стефан Командарев взе награда на филмовия фестивал в Сараево

След като беше избран в официалната селекция на 70-ото издание на международния филмов фестивал в Кан, филмът "Посоки" на Стефан Командарев спечели и първата си международна награда.
прочетено: 3698 пъти


Почина комедийният актьор Джери Люис

Американският комедиен актьор Джери Люис почина на 91 години, предадоха световните агенции, като цитираха изявление на семейството.
прочетено: 3521 пъти


25 емблематични песни на юбилейния "Пирин Фолк"

По повод юбилейното XXV-то издание на престижния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" на сцената в Летния театър в Сандански ще прозвучат 25 емблематични песни от историята на форума. Всички те са били отличени с награди или са останали в сърцата на ценителите на македонската песен и се слушат и до днес.
прочетено: 3512 пъти


Избраха победителя в Конкурса "Сувенири" на най-голямото изложение за изкуства и занаяти в България

Веселина Савова, организатор на Международния панаир на занаятите и изкуствата: „Добър ден! Много съм радостна, че днес ще ви представим едни изключително хубави сувенири номинирани от посетителите на изложението в първия етап на конкурса. През целия период на изложението 78 сувенира от 56 майстори от цялата страна, бяха
прочетено: 3663 пъти


Очакваме 10-ото издание на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна

10-ото издание на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна тази година ще се проведе от 18 до 20 август. Фестивалът е създаден през 2008 г. по идея на Христо Димитров - продуцент, хореограф и режисьор на ансамбъл "Българе".
прочетено: 3499 пъти


Светът отбелязва 40-годишнината от смъртта на Елвис Пресли

Днес се навършват 40 години от смъртта на Елвис Пресли. Милиони хора по света отдават почит към човека, известен като Краля на рока или просто Краля, пише в. "Дейли стар".
прочетено: 3365 пъти


Лятно турне на КинеДок във Варна

Нови прожекции на документални филми извън киносалони с вход свободен ще представи международната платформа КинеДок във Варна през август
прочетено: 3622 пъти


"Детелини" на Гаргов разплака Лили Иванова във Варна

Прощаваме се днес с емблематичния музикант
прочетено: 2879 пъти


Фестивал на късометражното фантастично кино ще се проведе за пръв път във Варна

Фестивал на късометражното фантастично кино (Best sci fi international film festival) ще се проведе за пръв път във Варна. Между 11 и 13 август във Фестивален и конгресен център – Варна жителите и гостите на града ще могат да се запознаят с подбрана селекция от най-добрите късометражни филми от тазгодишния фантастичен фестивал.
прочетено: 2704 пъти


Откритието на 21-вия Международен панаир на занаятите и изкуствата Анета Драганова: "Даже без грим, всяка една жена усмихната и щастлива, изглежда красива. Никой не може да ни направи красиви, освен самите ние."

Една от най-важните дейности на Асоциация „Булгарика“ е откриването, представянето и популяризирането на талантливи майстори.
прочетено: 3410 пъти


Капсула на времето с мъдрости от социалните мрежи ще лети в Космоса с "Дельо хайдутин" на Валя Балканска

Капсула на времето с най-доброто от социалните мрежи ще лети в космоса. То ще се присъедини към песента на Валя Балканска „Излел е Делю хайдутин“.
прочетено: 2456 пъти


Международна изложба на художници от България, САЩ, Русия, Германия, Румъния, Корея, Франция, Англия и Словения

От 2 до 21 Август гостите на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“ ще могат да посетят Международна изложба на художници от България, САЩ, Русия, Германия, Румъния, Корея, Франция, Англия и Словения, участвали в Международния пленер за изящни изкуства "Булгарика".
прочетено: 2971 пъти


Страници: