Култура

Страници:

Откриха най-голямото изложение за изкуства и занаяти в България

С тържествен концерт- спектакъл, хиляди посетители и усмихнати зрители, бе открит XXI Международен панаир на занаятите и изкуствата “Булгарика”.
прочетено: 2748 пъти


Ирина Бокова ще управлява Колизеума в Рим

Мандатът на българката начело на ЮНЕСКО изтича до края на годината
прочетено: 3152 пъти


Българско клавирно дуо се отличи с престижната награда "Еcho Klassik 2017"

Аглика Генова и Любен Димитров спечелиха награда Echo Klassik 2017
прочетено: 3237 пъти


Фестивал на творческите занаяти и изкуства в Царево

Да се докоснат до творчеството на български автори, сътворили продукти „със сърцето от ръцете“, ще имат възможността жителите и гостите на Царево. От 27 до 30 юли пред СУ „Никола Йонков Вапцаров“ за втора поредна година Община Царево организира Фестивал на творческите занаяти и изкуства. Участниците ще споделят
прочетено: 3942 пъти


Театралният фестивал "Варненско лято" с международно признание

Авторитетно жури от Европейската асоциация на фестивалите (EFFE) е селектирала Международен театрален фестивал „Варненско лято“ сред 26-те лауреата, които са избрани сред 715-те носители на лейбъла на Асоциацията за техния значим принос и ролите им в изкуствата и в обществото.
прочетено: 3511 пъти


В Бургас ще снимат филм по мотиви от живота и творчеството на Петя Дубарова

"Петя на моята Петя" се нарича първият игрален филм, посветен на поетесата Петя Дубарова (1962 -1979 г.), която слага край на живота си преди да навърши 18 г. Работата по филма щe започне през есента на текущата 2017 г. в родния ѝ град Бургас.
прочетено: 2682 пъти


Откриват крепост "Кирилица" в Плиска

Стена с барелефи на писатели от над 10 народности ще видят гостите на официалното откриване на крепостта "Кирилица" в културно-исторически комплекс "Двор на Кирилицата" в Плиска.
прочетено: 3797 пъти


Фестивал на монодрамата в Археологическия музей на Варна

Вижте програмата на ОСМОТо ИЗДАНИЕ на МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА МОНОДРАМАТА „КЪМ ЗВЕЗДИТЕ“- 2-8 август 2017 г., Археологически музей, Варна
прочетено: 3881 пъти


Николай Янакиев - първият български художник, продал своя картина в Christie’s

След като негови картини станаха притежание на галерия Уфици във Флоренция, Националната галерия за изящни изкуства Ла Валета, Малта, музей „Мимара", Загреб ... Николай Янакиев продължава с успехите си.
прочетено: 2867 пъти


Започва Седмицата на бразилското кино

Вход свободен за приключения и романтика през Седмицата на бразилското кино
прочетено: 3138 пъти


Доц. Снежина Петрова бе обявена за „Актьор на Европа“

Ръководителят на департамент „Театър“ към Нов български университет получи високото отличие за играта си в моноспектакъла „Не-аз“
прочетено: 3606 пъти


От 1 август Варна е домакин на най-голямото изложение за изкуства и занаяти в България - Международния панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика"

„Човек е създаден, за да създава", под това мото Асоциация "Булгарика” представя талантливите българи и ги среща с техните колеги от различни държави.
прочетено: 4116 пъти


Златният глас Даниел Цочев за ролята на Емил Димитров в музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“

Спектакълът ще гостува на сцената на Летен театър във Варна на 22 юли и това е единствената възможност за варненската публика да гледа и преживее този определян за „уникален и силно емоционален“ спектакъл от публиката му в зала 1 на НДК.
прочетено: 3742 пъти


Два нови безплатни концерта на Балкан фолк фест във Варна

С полъх на слънчева Гърция, красотата на Армения, сръбското веселие, цветовете на Полша и българските народни традиции ще започнат предстоящите концерти, част от Фестивал Балкан Фолк Фест 2017
прочетено: 3800 пъти


Представят изложба за Кирил Шиваров - създателят на едни от най-емблематичните паметници у нас

В Държавен архив – Варна на 14 юли от 18:00 часа се открива документалната изложба „За себе си Кирилъ Шиваровъ“. Нейни създатели, автори и куратори са "Андари" – Анатолий Радев и Дария Василева. Изложбата се организира по случай 130 години от рождението на големия български скулптор Кирил Шиваров (15.07.1887–26.03.1938), родом от Варна.
прочетено: 3498 пъти


Страници: