Култура

Страници:

За 13-ти пореден път Варна ще бъде домакин на надпревара за анимационни филми.

За 13-ти пореден път Варна ще бъде домакин на надпревара за анимационни филми.
прочетено: 2867 пъти


"Любовта е лудост" завладява Варна довечера

На 25 август за 25-и път по червената пътека на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост" ще преминат много любими български звезди от екрана и театралната сцена, и видни чуждестранни гости.
прочетено: 3403 пъти


Прощаваме се с актьора Христо Христов

Поклонението пред тленните останки на починалия на 23 август варненски актьор Христо Христов ще се състои днес - 25 август във Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров". Варненската културна общественост може да изкаже последна почит от 9.30 до 12.00 часа във фоайето на Основна сцена. В 11.30 ч. отец Попов ще отслужи опело.
прочетено: 3354 пъти


35 Фестивал на българския игрален филм “Златна Роза” 2017 отново ще се проведе във Варна

От 30 септември до 7 октомври 2017 г. във Варна ще се проведе 35-ият юбилеен фестивал “Златна роза”
прочетено: 2562 пъти


Българският филм Безбог номиниран за наградата на Европейската филмова академия

В селекцията за 2017 година на Европейската филмова академия присъства един български филм – „Безбог” на Ралица Петрова, и още три копродукции, в които участва България – „Реквием за госпожа Й.” на Боян Вулетич, „Синът на София” на Елина Псику и „Уестърн” на Валеска Гризебах.
прочетено: 3082 пъти


Закриха 21-вия Международен панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика"

На 21 август с тържествен концерт бе закрит XXI Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“.
прочетено: 2904 пъти


"Посоки" на Стефан Командарев взе награда на филмовия фестивал в Сараево

След като беше избран в официалната селекция на 70-ото издание на международния филмов фестивал в Кан, филмът "Посоки" на Стефан Командарев спечели и първата си международна награда.
прочетено: 3744 пъти


Почина комедийният актьор Джери Люис

Американският комедиен актьор Джери Люис почина на 91 години, предадоха световните агенции, като цитираха изявление на семейството.
прочетено: 3571 пъти


25 емблематични песни на юбилейния "Пирин Фолк"

По повод юбилейното XXV-то издание на престижния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" на сцената в Летния театър в Сандански ще прозвучат 25 емблематични песни от историята на форума. Всички те са били отличени с награди или са останали в сърцата на ценителите на македонската песен и се слушат и до днес.
прочетено: 3568 пъти


Избраха победителя в Конкурса "Сувенири" на най-голямото изложение за изкуства и занаяти в България

Веселина Савова, организатор на Международния панаир на занаятите и изкуствата: „Добър ден! Много съм радостна, че днес ще ви представим едни изключително хубави сувенири номинирани от посетителите на изложението в първия етап на конкурса. През целия период на изложението 78 сувенира от 56 майстори от цялата страна, бяха
прочетено: 3734 пъти


Очакваме 10-ото издание на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна

10-ото издание на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна тази година ще се проведе от 18 до 20 август. Фестивалът е създаден през 2008 г. по идея на Христо Димитров - продуцент, хореограф и режисьор на ансамбъл "Българе".
прочетено: 3555 пъти


Светът отбелязва 40-годишнината от смъртта на Елвис Пресли

Днес се навършват 40 години от смъртта на Елвис Пресли. Милиони хора по света отдават почит към човека, известен като Краля на рока или просто Краля, пише в. "Дейли стар".
прочетено: 3426 пъти


Лятно турне на КинеДок във Варна

Нови прожекции на документални филми извън киносалони с вход свободен ще представи международната платформа КинеДок във Варна през август
прочетено: 3677 пъти


"Детелини" на Гаргов разплака Лили Иванова във Варна

Прощаваме се днес с емблематичния музикант
прочетено: 2939 пъти


Фестивал на късометражното фантастично кино ще се проведе за пръв път във Варна

Фестивал на късометражното фантастично кино (Best sci fi international film festival) ще се проведе за пръв път във Варна. Между 11 и 13 август във Фестивален и конгресен център – Варна жителите и гостите на града ще могат да се запознаят с подбрана селекция от най-добрите късометражни филми от тазгодишния фантастичен фестивал.
прочетено: 2759 пъти


Страници: