Култура

Страници:

"Детелини" на Гаргов разплака Лили Иванова във Варна

Прощаваме се днес с емблематичния музикант
прочетено: 2945 пъти


Фестивал на късометражното фантастично кино ще се проведе за пръв път във Варна

Фестивал на късометражното фантастично кино (Best sci fi international film festival) ще се проведе за пръв път във Варна. Между 11 и 13 август във Фестивален и конгресен център – Варна жителите и гостите на града ще могат да се запознаят с подбрана селекция от най-добрите късометражни филми от тазгодишния фантастичен фестивал.
прочетено: 2761 пъти


Откритието на 21-вия Международен панаир на занаятите и изкуствата Анета Драганова: "Даже без грим, всяка една жена усмихната и щастлива, изглежда красива. Никой не може да ни направи красиви, освен самите ние."

Една от най-важните дейности на Асоциация „Булгарика“ е откриването, представянето и популяризирането на талантливи майстори.
прочетено: 3485 пъти


Капсула на времето с мъдрости от социалните мрежи ще лети в Космоса с "Дельо хайдутин" на Валя Балканска

Капсула на времето с най-доброто от социалните мрежи ще лети в космоса. То ще се присъедини към песента на Валя Балканска „Излел е Делю хайдутин“.
прочетено: 2523 пъти


Международна изложба на художници от България, САЩ, Русия, Германия, Румъния, Корея, Франция, Англия и Словения

От 2 до 21 Август гостите на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“ ще могат да посетят Международна изложба на художници от България, САЩ, Русия, Германия, Румъния, Корея, Франция, Англия и Словения, участвали в Международния пленер за изящни изкуства "Булгарика".
прочетено: 3047 пъти


Откриха най-голямото изложение за изкуства и занаяти в България

С тържествен концерт- спектакъл, хиляди посетители и усмихнати зрители, бе открит XXI Международен панаир на занаятите и изкуствата “Булгарика”.
прочетено: 2813 пъти


Ирина Бокова ще управлява Колизеума в Рим

Мандатът на българката начело на ЮНЕСКО изтича до края на годината
прочетено: 3225 пъти


Българско клавирно дуо се отличи с престижната награда "Еcho Klassik 2017"

Аглика Генова и Любен Димитров спечелиха награда Echo Klassik 2017
прочетено: 3304 пъти


Фестивал на творческите занаяти и изкуства в Царево

Да се докоснат до творчеството на български автори, сътворили продукти „със сърцето от ръцете“, ще имат възможността жителите и гостите на Царево. От 27 до 30 юли пред СУ „Никола Йонков Вапцаров“ за втора поредна година Община Царево организира Фестивал на творческите занаяти и изкуства. Участниците ще споделят
прочетено: 4004 пъти


Театралният фестивал "Варненско лято" с международно признание

Авторитетно жури от Европейската асоциация на фестивалите (EFFE) е селектирала Международен театрален фестивал „Варненско лято“ сред 26-те лауреата, които са избрани сред 715-те носители на лейбъла на Асоциацията за техния значим принос и ролите им в изкуствата и в обществото.
прочетено: 3575 пъти


В Бургас ще снимат филм по мотиви от живота и творчеството на Петя Дубарова

"Петя на моята Петя" се нарича първият игрален филм, посветен на поетесата Петя Дубарова (1962 -1979 г.), която слага край на живота си преди да навърши 18 г. Работата по филма щe започне през есента на текущата 2017 г. в родния ѝ град Бургас.
прочетено: 2730 пъти


Откриват крепост "Кирилица" в Плиска

Стена с барелефи на писатели от над 10 народности ще видят гостите на официалното откриване на крепостта "Кирилица" в културно-исторически комплекс "Двор на Кирилицата" в Плиска.
прочетено: 3939 пъти


Фестивал на монодрамата в Археологическия музей на Варна

Вижте програмата на ОСМОТо ИЗДАНИЕ на МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА МОНОДРАМАТА „КЪМ ЗВЕЗДИТЕ“- 2-8 август 2017 г., Археологически музей, Варна
прочетено: 3939 пъти


Николай Янакиев - първият български художник, продал своя картина в Christie’s

След като негови картини станаха притежание на галерия Уфици във Флоренция, Националната галерия за изящни изкуства Ла Валета, Малта, музей „Мимара", Загреб ... Николай Янакиев продължава с успехите си.
прочетено: 2939 пъти


Започва Седмицата на бразилското кино

Вход свободен за приключения и романтика през Седмицата на бразилското кино
прочетено: 3209 пъти


Страници: