Здраве

Страници:

Какви таланти има вашето дете

Всяко дете се ражда с определени заложби и започва да ги проявява още в най-ранна възраст. Трудната задача пред родителите е да открият навреме таланта на своя малчуган и да му помогнат пълноценно да го развие. За съжаление има случаи, когато майката или таткото не само пренебрегват интересите на своето дете, но дори се опитват да ги подтиснат, защото имат други планове за бъдещето му. Тези родители забравят, че малкият човек е личност, а не парче пластелин, които могат да моделират според собствените си предпочитания.
прочетено: 3078 пъти


Само ресурси не решават проблемите на общинските болници, смята Ананиев

Финансирането на общинските болници е регламентирано в разпоредбите на закона за лечебните заведения. Общината взима решения за тяхното финансиране и структуриране, като те могат да ги финансират извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Това отговори здравния министър Кирил Ананиев на депутатски въпрос за състоянието на общинските болници по време на парламентарния контрол.
прочетено: 3010 пъти


Болезнен цикъл и хронични болки в корема може да се дължат на ендометриоза

Интервю с графиня Ангелика Волфскийл, натуропат и Шуслеров терапевт от Германия, лектор в Седмица на женското здраве по покана на Европейско общество по интегративна медицина в България.
прочетено: 890 пъти


7 неща, които децата до 13-годишна възраст трябва да могат да правят сами

Родителите понякога не знаем какво искаме. Дали да оставим децата да правят грешки, или да им помогнем и този път, виждайки пълните със сълзи очи? Дали да минем набързо да оберем дрехите за пране, вместо да ги чакаме цял ден да се наканят. Хем искаме да са самостоятелни, хем - от липса на време, търпение и защото ни манипулират - не ги оставяме.
прочетено: 2236 пъти


10 природни неща за здрав черен дроб

Искате ли да помогнете на черния си дроб?
прочетено: 3070 пъти


Проф. Кантарджиев: Нов вирус засяга нервната система

Националната референтна лаборатория на Центъра доказа в четири проби от четирима тежко болни пациенти от област Сливен вирус група "Б Виктория".
прочетено: 3093 пъти


С икономии от МЗ спасяват общинските болници

Икономии от здравното министерство могат да спасят общинските болници.
прочетено: 2675 пъти


Ванилията - здраве за душата и тялото

Неустоимият аромат и специфичен вкус на ванилията са нещо, на което почти никой не може да устои.
прочетено: 259 пъти


Военни хеликоптери ще помагат в работата на Бърза помощ

Правителството измисли начин да осигури хеликоптери за Бърза помощ, без да купува нови, и в същото време да даде възможност на военните пилоти да натрупват нужния брой летателни часове.
прочетено: 3414 пъти


Виене на свят, зрителни смущения... симптоми, които не са за подценяване

Имате чувството, че краката ви потъват в пода, наоколо всичко се върти, зрението ви се замъглява, изпитвате гадене... Трябва ли това да ви тревожи?
прочетено: 2945 пъти


Как да разберем, че бъбреците ни може да са в опасност?

Понякога не обръщаме достатъчно внимание на здравето си и то не поради нехайство, а поради факта, че има симптоми, които много лесно можем да пренебрегнем и да не им отдадем никакво значение.
прочетено: 2496 пъти


Ето как тялото ви подсказва само, че е време за детоксикация? Послушайте го, няма да сгрешите

​Време е за детоксикация, знаете ли кога точно?
прочетено: 3686 пъти


Запазете тази рецепта! Това е най-мощният ПРИРОДЕН антибиотик – измита всички инфекции в организма!

Основната формула на този мощен тоник датира от средновековна Европа, това е епохата, когато хората страдат от всякакви болести и епидемии.
прочетено: 3362 пъти


Здравното министерство: Фалшива е новината за нов мораториум върху лекарствата

Медийни публикации и позиции на пациентски организации насаждат погрешни внушения и притесняват обществото, се казва в позицията
прочетено: 3226 пъти


Болните от грип продължават да растат.

Болните от грип продължават да растат, заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Заболеваемостта расте, но не е в пикови стойности.
прочетено: 3526 пъти


Страници: