Здраве

Страници:

Емоционалната интелигентност при търсенето на парньор

В реалния живот, ако прекалено усърдно се търси партньор, чиито характеристики да изглеждат идеални за ума ни, сами се обричаме на провал. А ако оставим избора на партньор изцяло на сърцето, без да използваме и разума, отново създаваме предпоставка за катастрофален резултат. Така че как да намерим нужния баланс между разума и сърцето?
прочетено: 3333 пъти


Здравната ни система е неефективна, отсече ЕК

Здравната система на страната ни е неефективна. Това е заключението от критичния доклад на Европейската комисия за оценка на здравния ни статус
прочетено: 3052 пъти


Брюксел: Българската здравна система е неефективна срещу предотвратимата смъртност

Българската здравна система не е ефективна в намаляването на предотвратимата смъртност, например от сърдечно-съдови заболявания, и спрямо нарастваща смъртност от рак, диабет и незаразни болести. България има най-високата смъртност от мозъчно-съдови заболявания, като инсулт, в Европейския съюз и отчита много малък брой на преживелите ракови заболявания.
прочетено: 3173 пъти


Феномена лъжа - oсновни видове

Лъжата е един от основните защитни механизъми в  психика ни Тя има гъвкава, променяща се структура в съзнанието Нейното проявление се осъществява  чрез полето на несъзнаваното. Несъзнаваното е част от  психичния апарат, част  примитивна, доминирана от първичните нагони и подчинено на принципа на удоволствието - То. Друга част от човешката психика  е Азът, неговото действие е в полето на  реалността, той играе ролята на водач в нея, може да се приспособява и променя. има роля и на посредник между То и Свръх -Аз. Третия компонент, е Свръх-Азът представлява съзнанието, разбирането на индивида за нормите и правилата, неговата съвест и придобита способност за емпатия. Всеки човек има потребности и се стреми към тяхното задоволяване. Задоволяването се осъществява посредством Аза, който е подчинен на принципа на реалността. Той балансира между импулсите на несъзнаваното и свръх съзнаваното, Балансът се състои в това, да се задоволи  възникналата потребност без да се нарушат изискванията на съвестта, общовалидното човешкото разбиране за порядъчност и обществените норми и порядки.
прочетено: 2963 пъти


8 храни за по-добра концентрация

Независимо от възрастта и нивото на заетост, поддържането на високо ниво на концентрация през деня, може да се превърне в истинско предизвикателство. Учениците често са затрупани с домашни и голям брой обемни уроци, студентите се сблъскват с тежки изпитни сесии, когато фокусирането и процесът на учене е от особено значение, а работната офис среда, твърде напрегната и динамична, затруднява още повече способността ни да се съсредоточим върху задълженията си.
прочетено: 2763 пъти


България поема ротацинното председателство на Здравната мрежа на страните от ЮИЕ

От днес в София Министерството на здравеопазването ще бъде домакин на 39-ата Регионална среща на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа /ЮИЕ/
прочетено: 3303 пъти


Конституционният съд на Италия даде зелена светлина за задължителните ваксини

Италианският Конституционен съд валидира закон, гласуван това лято, който прави задължително поставянето на 10 ваксини, за да може децата да бъдат записани в училище, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.
прочетено: 2177 пъти


Да имате дете със силна воля

"Няма да си режа косата. Никога. Отговорът е "никога", мамо, и отговорът винаги ще бъде същият, така че просто спри да го искаш от мен."
прочетено: 2993 пъти


Температура при инфекциозни заболявания

Температурата е от първите симптоми при инфекциозните заболявания. Тя е и едно от най-силните „оръжия“ на организма срещу нашествениците. Повишаването ѝ дори с половин градус може да доведе до увеличена смъртност на някои бактерии, както и да усложни деленето им. Покачената температура води и до активирането на вътреклетъчни механизми, които спомагат за неутрализирането на вирусите. Организмът се справя много добре с повечето вирусни заболявания, при инфекциите на горните дихателни пътища оздравяването настъпва в рамките на две седмици.
прочетено: 3196 пъти


Кога организмът има спешна нужда от помощ? Прочетете и запомнете тези 15 сигнала!

Ето в кои случаи организмът има крещяща нужда от помощ
прочетено: 2939 пъти


Здравни рискове от пушенето на наргиле

Смята се, че пушенето на наргиле е по-безопасно от пушенето на цигари с тютюн, защото водата в него пречиствала дима, защото в тютюна се смесват билки и ароматни сушени плодове.
прочетено: 2663 пъти


Петя Чалъкова: Четящите деца са по-активни, по-реализирани, по-задълбочени, с по-системни знания

Българските деца определено имат навика да четат- без значение дали книгата е предназначена специално за тях, дали е детска или е литература за възрастни, но само, когато тези заглавия са им представени по подходящ начин.
прочетено: 2532 пъти


Днес ще бъде решено къде ще е новата централа на Европейската агенция по лекарствата

C гласуване Съветът на ЕС ще реши днес следобяд къде ще се намира новото седалище на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), която се налага да се изнесе от Лондон до 2019 г. заради Брекзит.
прочетено: 2907 пъти


Днес е Световният ден на децата

20 ноември е обявен за световен ден на детето през декември 1954 г. от ООН и ЮНЕСКО.
прочетено: 3611 пъти


17 Ноември - Световен ден на недоносените бебета

България ще отбележи за шести пореден път Световния ден на недоносените деца - 17 ноември.
прочетено: 2366 пъти


Страници: