Здраве

Страници:

5 вида билков чай срещу стрес

Стресът е навсякъде около вас – всеки ден, всеки час, а в някои случаи – дори всяка минута. И ако не бъде овладян навреме, ще погуби здравето ви – физически и емоционално.
прочетено: 3079 пъти


Не изхвърляйте банановите кори

Трудно е човек да попадне на правилните лекарствени средства, когато се налага да претърпи лека или средна по сложност терапия в дома си.
прочетено: 2262 пъти


Около 25 % от децата са затлъстели

Около 25% от децата, или всяко четвърто от тях, са затлъстели.
прочетено: 2987 пъти


Нова система за четене улеснява хората с нарушено зрение

ELIA Frames може да бъде научена само за три часа
прочетено: 2845 пъти


Храни, които вредят на костите

Газираните напитки съдържат високо количество фосфорна киселина, която възпрепятства усвояването на калция
прочетено: 3938 пъти


Дарете здраве на организма си с бадемово мляко

У дома можете да си приготвите бадемово мляко, което ще ви зареди с енергия, а като бонус ще получите хилядите ползи, които то носи за здравето.
прочетено: 3628 пъти


Завишена температура със ставни болки.

Температурата е основна характеристика на човешкото тяло, като за нея мислим обикновено едва когато тя се завиши (развие се фебрилитет). Много са видовете фебрилитет според стойностите на температурата, инервалите на покачване, втрисане и т.н. Също толкова разнообразни са и причините за това. Във всички случаи обаче, това говори за някакъв проблем и смутени жизнени процеси в тялото. Правилната интерпретация на температурата нерядко дава отговор на въпроса за какво точно заболяване става въпрос.
прочетено: 2752 пъти


Кажете сбогом на целулита – използвайте пчелен мед!

Как да бъдем по-красиви с мед
прочетено: 4148 пъти


Анорексия – какво наистина знаем за нея?

Анорексията е едно от заболяванията, придобили широка общественост през последнте няколко десетилетия, а жервите ѝ са лесно разпознаваеми, нерядко предизвикващи одумване по улиците, къде с притеснение и съчувствие, къде чисто клюкарски.
прочетено: 2670 пъти


Бъбречни камъни - как да ги разпознаем преди бъбречната колика

Конкременти (или т.нар. камъни) може да има на всички етажи в отделителната система. Състоянието се нарича събирателно уретеролитиаза и има хронично или кризисно протичане. Хроничното от своя страна би могло да бъде съвсем безсимптомно или също да е свързано с периодични обостряния, най-вече поради преместване на камъните или „заклещването“ им в по-тесни участъци, например уретерите. Това се нарича „бъбречна криза“ и е едно сравнително спешно състояние.
прочетено: 3536 пъти


Общопрактикуващите лекари излизат на протест

Общопрактикуващите лекари излизат на нов протест. Те настояват за намаляване на административните им дейности и задължения, които рефлектират негативно върху обслужването на пациентите.
прочетено: 3539 пъти


В НДК ще се проведе неформално заседание на Съвета на министрите на здравеопазването

Здравословно хранене при децата и ефективността на лекарствата е темата на неформалното заседание на Съвета на министрите на здравеопазването, което ще се проведе днес в НДК.
прочетено: 3259 пъти


Не сме с увреждане, инвалиди сме

Г-н премиер, и аз си поплаках след репортажа за майката на дете с увреждане, която напусна България. Но моите и Вашите сълзи бяха от две съвсем различни морета.
прочетено: 3549 пъти


Учените установиха физиологичните основи на хипнозата

Швейцарски учени с помощта на функционална магнитно-резонансна томография откриват, че в състояние на хипноза настъпват промени в някои отдели на мозъка. Досега конкретните механизми на действие на хипнозата не са изучавани
прочетено: 2377 пъти


Кърлежов енцефалит - клинични прояви

Какви са клиничните прояви на кърлежовия енцефалит?
прочетено: 2726 пъти


Страници: