Здраве

Страници:

Хирургът акад. Дамян Дамянов е лекар на годината

Акад. Дамян Дамянов е лекар на годината. Това обяви председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. Тази вечер акад.Дамянов ще бъде награден със златния знак на БЛС.
прочетено: 3435 пъти


Д-р Джафер: Ще подкрепим вота на недоверие заради безвремието в здравеопазването

Ще подкрепим този вот заради неслучилото се досега, заради неудържимия срив на доверие от страна на пациентите, на лекарите и медицинските специалисти, заяви зам.-председателят на НС и депутат от ПГ на ДПС
прочетено: 3389 пъти


Д-р Соня Цекова е лекарят на Варна за тази година

Д-р Соня Цекова получи отличието Лекар на годината за 2018 година във Варна
прочетено: 2556 пъти


Кои симптоми насочват към заболяване на щитовидната жлеза?

Щитовидната жлеза е повърхносттен ендокринен орган, разполагащ се по предната част на шията. Формата й често се оприличава на пеперуда. Тя има два дяла – ляв и десен и свързващ ги истмус, който се намира пред трахеята, а двата лоба я обващат от двете страни.
прочетено: 2397 пъти


Грипът не е безобиден. Ето защо...

Грипът е потенциално сериозно и силно подценявано заболяване. Броят на леталните случаи с грип също се подценява и рядко се споменава в смъртните актове като причина за фаталния край. Често след себе си може да доведе до развитие на вторична бактериална инфекция (най-често пневмония), както и да влоши съществуващо вече хронично заболяване.
прочетено: 2668 пъти


Тръмп иска ТВ рекламите на лекарства да показват цените им

Американското правителство обяви, че иска да накара производителите на лекарства да разкриват в рекламите си по телевизията цените на лекарствата, отпускани с рецепта, съобщават американските медии.
прочетено: 2815 пъти


Aндрю Соломон: Депресията е недостатъкът на любовта .

Андрю Соломон е писател и професор по клинична психология в Колумбийския университет. Той е редовен гост-лектор в университетите „Харвард“, „Дюк“, „Принстън“, „Йейл“, „Станфорд“
прочетено: 3126 пъти


8 неща, които да сторим, преди да дойде зимата

Когато премине златната есен, небето се схлупи и почнат дъждовете, усещаме все по-ясно студения дъх на зимата. Слънчевите дни са все по- редки и ни остава съвсем малко време да се подготвим за нея, така че да усетим и красотата й. Затова не бива да губим и ден за:
прочетено: 2851 пъти


Здравната каса въвежда лимит за скъпоструващо биологично лечение

Промените влизат в сила от днес 15 октомври
прочетено: 3707 пъти


Биоразградим имплант: пример за биоелектронна медицина

Биоелектронната медицина е нов подход в лечението и диагностиката на заболяванията и нараняванията. Нервната система използва електрически сигнали едновременно да следи и регулира останалите органи. Почти всяка клетка и орган на тялото се управлява пряко или непряко от невронни сигнали. Биоелектронната медицина изучава „езика“ на тези сигнали, така че да може да ги модулира (записва, стимулира и блокира) и съответно да лекува състояния като ревматоиден артрит, диабет, парализа, кървене и дори рак.
прочетено: 3521 пъти


НОИ без пари за рехабилитация!

Националният осигурителен институт (НОИ) изхарчи парите за профилакцика и рехабилитация и предприема действия за прекратяване на програмата. Предвидените за нея средства в бюджета на държавното обществено осигуряване за 2018 г. са изчерпани, съобщават от ведомството.
прочетено: 2476 пъти


11 октомври – Световен ден за борба със затлъстяването

В Световния ден за борба със затлъстяването Българското сдружение за проучване на затлъстяването представя данни за проблема сред децата в училищна възраст у нас.
прочетено: 2476 пъти


БСП отвърля и двата предложени модела за здравеопазването

Промяната в здравния модел не може да се изпълни за един мандат. Има три теми, които изискват национално съгласие - здравеопазването, образованието и демографската катастрофа. Промяната в здравния модел не може да се изпълни за един мандат, а изисква надмандатно мислене. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова след среща с ръководството на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България, съобщиха от пресцентъра на партията.
прочетено: 2395 пъти


Шефът на СЗО се обяви против пълната легализация на марихуаната

Шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус се обяви против легализирането на марихуаната, информира АФП.
прочетено: 3276 пъти


Организират дискусия „Европейски препоръки – ранен достъп до ревматолог“

Дискусия по въпроси, касаещи достъпа до качествено здравеопазване на ревматично болните пациенти: „Европейски препоръки – ранен достъп до ревматолог“, „Електронно здравеопазване в ревматологията“, ще се проведе на 12-ти октомври от 15 ч. в Юнашкия салон във Варна.
прочетено: 3192 пъти


Страници: