Здраве

Страници:

Колбасите нарушават бъбречната функция при децата и ги правят по-нервни

Д-р Татяна Брежнева, главен детски диетолог в Московския департамент по здравеопазване, посочва, че прекомерната консумация на колбаси може да повлияе на здравето на децата, предава агенция РИА "Новости".
прочетено: 2589 пъти


Унижението – безответната реакция

Повечето от нашите най-ярки спомени са свързани със силни емоции, независимо дали са положителни или отрицателни. Отрицателните, обаче обикновено остават по-дълго, дори когато събитието е отдавна отминало. Учените доказаха, че най-силната емоция, преживявана от човека е унижението. Мозъкът всичко може да преживее и да
прочетено: 141 пъти


Да преодолеем стреса с творчество

Думичката "стрес" е навсякъде. В наши дни всеки втори обяснява колко е напрегнат и стресиран. Все по-често се говори за празниците дори, като за стрес, който сами си причиняваме с невъзможността да им се наслаждаваме.
прочетено: 2405 пъти


Проф. Кантарджиев обнадежден, че се справяме с морбили

Последните десет дни нямаме регистрирани случаи на морбили в страната. Ако 3 седмици няма случаи, можем да кажем, че сме се справили с инфекциозното заболяване.
прочетено: 3044 пъти


И Лекари специализанти на протест в София!

Лекари специализанти излизат на протест в София
прочетено: 2611 пъти


10 октомври - Световен ден за психичното здраве !

Според данните на СЗО над 450 млн. души по света имат психични разстройства.
прочетено: 3378 пъти


Ракът не е заболяване, а липса на витамин В17

Спомнете си как преди много години моряците са страдали от заболяване, наречено скорбут. Мнозина дори са умирали от него! И някои хора са натрупвали от това стабилен доход.
прочетено: 3134 пъти


Най-важната работа на децата - играта

Неконтролираната, свободна игра е най-важната дейност за едно дете. Тя е неговият начин да учи за физическия свят в най-добрата възможна форма - чрез откривателство
прочетено: 3233 пъти


Райската ябълка

Райската ябълка или персимон (англ. perssimon ) е екзотично дърво с красиви ярко-оранжеви плодове. Гръцкото й наименование „диоспирос“ означава "храна на боговете".
прочетено: 2209 пъти


Личните лекари искат 25 млн. лв. повече в бюджета за 2020 г.

Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България предлага бюджетът за първична извънболнична медицинска помощ (ПИМП) за 2020 г. да бъде повишен с 25 млн. лева.
прочетено: 3481 пъти


Над 10 г. КНСБ не са защитили дори едно право на медицинските сестри

Повече от 10 г. от КНСБ не са защитили дори едно от правата на медицинските сестри. Този синдикат участва в днешния протест на медицинските специалисти. Това заяви Веселина Ганчева от Асоциацията на българските медицински сестри.
прочетено: 3315 пъти


18 починали в САЩ заради електронна цигара

Най-малко 18 души са умрели в Съединените щати, а други 1080 са диагностицирани с белодробни заболявания поради пушене на електронна цигара.
прочетено: 3142 пъти


50 млн. лв. за заплати на медсестрите са от резерва на НЗОК

Идеята да се осигури ресурс на всички лечебни заведения ни даде решението останалата част от сумата, която трябва да се осигури за заплати на медицинските сестри, да бъде за сметка на НЗОК чрез нейния резерв, която има договор с всички 360 болници.
прочетено: 2939 пътиИмало е отпуснати средства, но малка част е стигнала до болниците, твърди представителят на Центъра за защита правата в здравеопазването
прочетено: 2595 пъти


ИАМН проверява всички тъканни банки

От Изпълнителна агенция "Медицински надзор" (ИАМН) започват извънредни проверки на тъканните банки, които вземат и съхраняват проби от пъпна връв. Инспекциите са разпоредени от изпълнителния директор на ИАМН Росен Иванов.
прочетено: 2639 пъти


Страници: