Здраве

Страници:

Ограничават драстично белия хляб в дестските градини и училищата

Предстои промяна в рецептурниците за детските градини и училищата. Това обяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев Употребата на бял хляб ще бъде драстично ограничена. "Според мен въобще не би трябвало да има", подчерта той. По думите на Кунчев, ролята на рецептурниците е когато учебните заведения искат да стъпят на някакви научни норми, да имат голям избор от рецепти и продукти, които да могат да предложат на децата. Той коментира, че предстоят и сериозни промени в рекламата на нездравословните храни. "Няма да се позволяват никакви реклами, дори и скрити, на храни, които не са здравословни, особено ако са насочени към деца. Тази забрана няма да покрива само радио, телевизия и преса, но и интернет пространството и социалните мрежи", поясни Кунчев. Според него промяната щяла да бъде въведена плавно с участието на индустрията.
прочетено: 3439 пъти


Как патологията се превръща в норма: Отварят вратата за легализиране на педофилията

Световната здравна организация (СЗО) реши, че транссексуалността - усещането, че принадлежиш към другия пол, вече не трябва да се приема за умствено заболяване.
прочетено: 3504 пъти


Как да спите по-добре, когато навън е ужасно горещо

Обичаме лятото заради плажа, морето и дългите дни.
прочетено: 2559 пъти


6 странни неща, които могат да отключат мигрена

Мигрената е сред най-най-неприятните неща, които могат да ни се случат.
прочетено: 3330 пъти


Директорът на Агенцията по трансплантация подаде оставка, пациентски организации настояват да остане

Директор на Агенцията по трансплантация Марияна Симеонова е подала заявление за напускане, но днес ѝ предстои още един разговор с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.
прочетено: 2273 пъти


Политици с увреждания

Корицата на книгата „Той пак е тук“ е с пестелива рисунка – просто един перчем и заглавие, оформено като мустачки, но веднага става ясно кой пак е тук. Хитлер.
прочетено: 2822 пъти


Отровно сирене плъзна по магазините! Вижте списък с марките, които да не купувате

Лошото сирене докарва тежки болести! Пазете и децата си!
прочетено: 2269 пъти


21 юни- Международния ден на йогата

Индийският премиер Нарендра Моди ще обяви днес Международния ден на йогата, като ще се присъедини към 60 000 други любители на йогата в град Дехрадун.
прочетено: 3390 пъти


Минералната вода в България – къде коя какво лекува?

Бългapия e нaдapeнa c минepaлни вoди, ĸoитo пoмaгaт пpи пoчти вcичĸи бoлecти. Caмo oт бoлeжĸaтa зaвиcи дaли тя щe ce пиe или щe пoливaтe ĸoжaтa cи c нeя.
прочетено: 3234 пъти


Депутатите освободиха предсрочно проф. Камен Плочев от шефското място в НЗОК

Славчо Велков припомни скандала между МЗ и НЗОК, при който започна кръстоносен поход срещу Камен Плочев.
прочетено: 3120 пъти


Фолиева киселина и витамин В за здраво сърце

Оказва се, че това до голяма степен е вярно, защото нови глобални изследвания показали, че далеч не всички прехвалени добавки действат на кръвоносните съдове.
прочетено: 3547 пъти


Е-здравеопазването и финансирането на системата бяха обсъдени от Ананиев и министър Чеботар от Молдова

Електронното здравеопазване, финансирането на здравната система, както и здравното осигуряване на населението бяха във фокуса на разговорите между министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на здравеопазването, труда и социалната защита на Република Молдова д-р Светлана Чеботар.
прочетено: 2603 пъти


Морковите – позната "супер храна"

В последните години все повече се говори за т.н. „супер храни”, в които има висока концентрация на витамини, минерали и други фитонутриенти.
прочетено: 2628 пъти


Държавата иска над 1 млн. лева от Петър Москов и колеги заради турските ваксини

Става въпрос за размяната на ваксини с Турция по време на мандата на Москов при второто правителство на Бойко Борисов, за което ексминистърът от Реформаторския блок е подсъдим.
прочетено: 3411 пъти


Орехите – най-обичаните ядки у нас за здраво сърце и добро настроение

Забелязали ли сте че орехът изглежда точно като човешкия мозък? Според древна мъдрост това е много повече от случайно съвпадение.
прочетено: 2787 пъти


Страници: