Здраве

Страници:

Затлъстяването: скритите причини

Неправилното хранене и заседналият начин на живот се смятат за основните причини за натрупването на тегло над нормата и затлъстяването. Но Дейвид Елисън от университета на щата Алабама е убеден, че съществуват и много други фактори, за които ние дори не се замисляме, но тяхното въздействие не е за пренебрегване.
прочетено: 3276 пъти


6 храни за пролетно прочистване на организма

Богати на важни антиоксиданти
прочетено: 2961 пъти


9 вируса, които убиват човечеството днес

Днес има над 5000 известни вируси, които могат да отнемат хиляди животи по целия свят
прочетено: 2885 пъти


Всеки един зъб е свързан с орган в тялото! Болките във всеки зъб предвещават проблеми в определен орган

И най-дребното увреждане на зъба, е сигнал за проблем в съответстващ му орган в тялото. Горните и долните резци (първи и втори) отразяват състоянието на бъбреците, пикочния мехур и ушите, кучешките зъби – на черния дроб и жлъчния мехур.
прочетено: 2213 пъти


Мигрена – ето защо не трябва да се подценява проблема!

Мигрена – днес ще разгледаме някои основни неща, свързани с нея
прочетено: 3261 пъти


Как да разберем, че бъбреците ни може да са в опасност?

Понякога не обръщаме достатъчно внимание на здравето си и то не поради нехайство, а поради факта, че има симптоми, които много лесно можем да пренебрегнем и да не им отдадем никакво значение. Бъбреците са органи, които обикновено не забелязваме до момента, в който не ни застигне бъбречна криза, която е наистина много болезнено и неприятно изживяване.
прочетено: 2261 пъти


Алергия към вода – ами сега?

Вероятно звучи невъзможно предвид факта, че около 60% от човешкото тяло са съставени от вода, някой да има алергия към живителната течност.
прочетено: 2299 пъти


Резус факторът и как той би могъл да повлияе на бременността.

Той представлява протеин, който може да присъства по повърхността на червените кръвни клетки. Около 85% от всички хора имат Rh фактор и се наричат Rh положителни, а тези които нямат фактор са Rh отрицателни.
прочетено: 2267 пъти


Какво е характерно за Великите пости:

Великият пост е най-строгият през годината и е най-продължителен. “Постите започват седем седмици преди Великден, от понеделника след Сирни Заговезни - т.е от 27 февруари 2017 година до 16 април 2017 година. ”
прочетено: 2369 пъти


Какво да направим преди забременяване?

Изследванията преди забременяване са част от профилактичната медицина и подготовка за една успешна бременност. Те трябва да се направят поне 6 месеца преди планираната бременност, за да е сигурно, че жената е здрава, както и да има време за профилактика и евентуално лечение. Предконцепционните консултации и грижи са важни, защото някои заболявания могат да се профилактират и лекуват адекватно само преди забременяване, тъй като по време на бременност не можем да използваме всички възможни лекарства и ваксини.
прочетено: 2330 пъти


Здравният фонд е на изкуствено дишане.

След избухналия скандал в сферата на здравеопазването, стана ясно, че управителят на НЗОК проф. Камен Плочев е поискал актуализация на бюджета на касата. Здравният министър Кирил Ананиев настоя за оставката му, защото Плочев действал без да информира здравното министерство. Той от своя страна отказва да я подаде. Как се стигна до този скандал, какво ще е неговото развитие и кои са най-големите проблеми на НЗОК коментира здравният икономист Аркади Шарков.
прочетено: 2897 пъти


Най-слабото място на мъжете е сърцето, а на жените - гърдите

Фактори за мъжкото и женското здраве:
прочетено: 2817 пъти


Постите не са диета за отслабване, а желание човек да се очисти от греха.

Постите не са диета за отслабване, а желание човек да се очисти от греха.
прочетено: 2895 пъти


Шефът на НЗОК: Няма да подам оставка

Камен Плочев заяви, че върху него е оказван натиск
прочетено: 3007 пъти


Хранителната алергия не е доживотна присъда.

Хранителната алергия представлява повишена чувствителност на организма към определени хранителни вещества.
прочетено: 3650 пъти


Страници: