Страници:

НПО превземат държавата.

Всичко започва с най-добри намерения. Държавата става посредник между детето и собственото му семейството. 
прочетено: 2508 пъти


Протойерей Михаил: "Българската православна църква ще пази во веки семейството, децата и ценностите"

В края на септемри се проведе международния форум:
прочетено: 3030 пъти


Провали ли се експериментът с рециклирането

Въпреки многото доказателства за противното, еколозите са убедени, че планетата ни е на смъртно легло, с плувнало в пот тяло и останала без дъх, докато хората качват нивото на термометъра. Въпреки, че оценката на бойците с климатичните промени за това точно колко време ни остава, се променя всеки път, когато достигнем невредими предсказаната вече дата, увереността им нараства.
прочетено: 3326 пъти


Мариус, монахът на театъра

Страхотевичен актьор, който днес става на 50
прочетено: 3333 пъти


Джон Ленън: "Ако си честен, няма да спечелиш много приятели, но ще спечелиш правилните."

. "Мечта, която мечтаеш сам, е само мечта. Мечта, която мечтаете заедно, е реалност."
прочетено: 2799 пъти


Петър Берон е обявен за гений от Сорбоната

Бащата на „Рибния буквар“ живял на таван без покрив
прочетено: 2805 пъти


3 октомври - Евлоги Георгиев

На днешния ден през 1819 година в Карлово се ражда Евлоги Георгиев Недев. Български предприемач, смятан за най-богатия български търговец и банкер от края на 19 век. Евлоги Георгиев прекарва по-голямата част от живота си (60 год.) в чужбина, но не престава да се чувства дълбоко свързан със съдбата на своя народ.
прочетено: 3849 пъти


Защо вече не съм климатичен активист

Спомням си 2006 г., когато бях трети курс студент по специалност Екология и опазване на околната среда в Лесотехническия университет, в аулата ни прожектираха Неудобната истина на Ал Гор.
прочетено: 3506 пъти


Грета Севърн Зоя“.

В профила си в Туитър шведската тийнейджърка определя себе си като „16-годишна климатична активистка със синдром на Аспергер Няколко думи за този синдром може би ще обяснят нейната мотивация вече почти година да организира протести срещу климатичните промени, пропускайки петъчните си уроци.
прочетено: 2616 пъти


Тръмп: "Бъдещето принадлежи на патриотите, не на глобалистите"

Благодаря ви, г-н председател, г-н генерален секретар, уважаеми делегати, посланици и световни лидери. Седем десетилетия история са преминали през тази зала в цялото ѝ богатство и драматизъм.
прочетено: 3704 пъти


Майстора - художникът, който е влюбен в българката

Благодарение помощта на Никола Чехларов – съдия в Кюстендил и членовете на адвокатската колегия, Владимир Димитров–Майстора е изпратен през 1903 г. да учи в София в Рисувалното училище, което днес е разработено и се нарича Националната художествена академия.
прочетено: 2980 пъти


Разследващият журналист Миролюба Бенатова стана шофьор на такси

Разследващият журналист Миролюба Бенатова е започнала работа като таксиметров шофьор. Това се разбра от нейна публикация във фейсбук.
прочетено: 3038 пъти


Епископ Шнайдер: "Ватиканът предаде Иисус Христос като Единствен Спасител на човечеството"

Решението на Ватикана да приеме документ, утвърждаващ, че „разнообразието на религиите“ е „по Божията воля“, без да коригира това твърдение, е равнозначно на „поощряване на пренебрегването на Първата заповед“ и „предателство към Евангелието“, каза епископ Атанасиус Шнайдер
прочетено: 3909 пъти


Проект на достъп до данните на децата нарушава основни права

София, 09.09.2019г. Сдружение Асоциация общество и ценности изпрати становище до Министерски съвет, по повод Проекта на Инструкция за достъпа на ДАНС до информационните фондове на Министерството на образованието и науката. В становището се посочва, че са нарушени основни принципи и права в областта на защита на личните данни.
прочетено: 2486 пъти


100 години без Царица Елеонора Българска

СЪВРЕМЕННИЦИТЕ: Беше горещото лято на хиляда деветстотин и тринайста година, Междусъюзническата война. В коридорите на двореца се говореше шепнешком за някаква наша „отбранителна победа”. Знаеше се само, че армията ни води тежки боеве и дава много жертви; чу се също, че болницата на Царицата, разположена в Кюстендил и
прочетено: 2960 пъти


Страници: