Страници:

Проф. Жан-Луи Аруел: "Пактът за миграцията на ООН ще унищожи народите"

Жан-Луи Аруел e почетен професор в Университета Париж II Пантеон-Асас. Aвтор на забележителната книга “Човешките права срещу народа” („Les Droits de l’homme contre le peuple“, 2016)
прочетено: 2761 пъти


Българите, успели в чужбина - някой чувал ли е за...

На 30 ноември едно българско момиче стъпи за пръв път на наша сцена – за малко, като гост изпълнител на Васко Василев. Направи го заради приятел. Тя се казва Светла Василева, родена е в Добрич, работи на сцените на оперните театри в Италия, Франция, Германия, Кралската Опера в Лондон, Операта в Сидни, Австралия и Япония. Пее с Пласидо Доминго и Андреа Бочели, има записи с тях, те я канят редовно за съвместна работа, а тук никой не я кани. Тук никой не я познава. Защо?
прочетено: 2719 пъти


Благодарим, г-н Макрон, Благодарим, Франция!

Чрез поставянето на българския президент в първата редица на основната трибуна под Триумфалната арка на 11 ноември 2018 г., Франция постави нашите войни прадеди в първата редица на войните на света! Такова чудо България не е преживявала! И затова, ако и сега мълчим, ще бъде непростим грях. Защото ние, които се славим с липса на памет, този път трябва да реагираме! И да благодарим на Франция и президента Макрон!"
прочетено: 2669 пъти


Докога ще търпим безобразията на КФН?

Преди дни Комисията за финансов надзор (КФН) съобщи, че предлага на обществено обсъждане въвеждането на системата "бонус-малус" за задължителната застраховка "Гражданска отговорност" (ГО). Обърнете внимание – системата не се въвежда за доброволната застраховка "Каско", а за задължителната ГО.
прочетено: 2596 пъти


България спря Истанбулската конвенция на европейско ниво

В парламента се разгоря истински дебат между наридноя представител проф. Иво Христов и министъра на външните работи Екатерина Захариева.
прочетено: 2853 пъти


Aндрей Ляпчев – джентълменът на българската политика

Андрей Ляпчев е роден на 30 ноември 1866 година в намиращия се днес в Р Македония град Ресен. Учи в родното си място, но след Априлското въстание всички български училища в региона са затворени. 
прочетено: 2628 пъти


Какво можете да направите, като родители отнпосно Хелуин

Българските учебни заведения имат известна автономност в своята дейност, но и всеки родител има право на информация и позиция  относно това, с което се ангажира детето му в тях.
прочетено: 3003 пъти


Президентът на САЩ Доналд Тръмп застава начело на борбата с джендър-идеологията

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да предприеме една от най-сериозните промени във федералните закони за граждански права.
прочетено: 3901 пъти


Как Договорите за Европейския съюз родиха неолибералната диктатура

Изключителен пример за национално достойнство – това бе победата на България над Истанбулската конвенция. Едно изключение на фона на европейския ценностен разпад, което прави чест на България даде пример на воля за облик! Ние заявихме пред целия свят: „Харесваме се много повече такива, каквито сме – в сравнение с
прочетено: 4739 пътиЗа къщата на Яворов и апетитите на „великите” масони

След като за Дупката на Гергов се дават 43 милиона, защо за къщата на Яворов да не се дадат 1,3 милиона?
прочетено: 3654 пъти300 лв. за бедна майка, 700 – за приемната мащеха на отнетото й дете

В този момент, докато пиша този коментар, някъде в България родители ще изоставят детето си. Това е абсолютно сигурно. Доказва го дългогодишната статистика, в която България традиционно е първата страна в Европа по изоставени деца. Средно 2000 на година. Средно 5,47 на ден. Средно всяко второ от тях е новородено и ако мислите, че
прочетено: 3951 пъти


Чиновникът Стоян срещу предприемача Иван

Новината за 10-процентното увеличение на бюджетните заплати дойде като гръм от ясното небе
прочетено: 4174 пъти


Георги Марков: И в Би Би Си няма свобода на словото

От много отдавна вече не вярвам в „свобода на словото“, която на практика се свежда и в двата свята до свободата да крещиш на глас у дома си или пред неколцина приятели това, което те вълнува. Но я се опитай да изкажеш мнение в „независимия” вестник ТАЙМС, или в независимото Би Би Си? Имаш много здраве от пробитата
прочетено: 1548 пъти


Страници: