Анализи

Страници:

Ще има ли отново голяма коалиция в Германия?

Президентът и лидерът на социалдемократите преговарят повече от осем часа
прочетено: 2389 пъти


Първанов похвали Борисов за отношенията с Македония: Добре е, че правим сега обща история!

Големият шлем стана "турски шлем", Ердоган го взе, изтъкна президентът (2002 - 2012 г.)= Симпатизирам на идеята БПЦ да стане църква майка на Македонската, посочи той
прочетено: 3495 пъти


България днес - през очите на хора, които я познават

Корупцията е новият комунизъм. Икономиката на България расте, но има ли полза за обикновения човек? Българите все ги управляват неправилни хора - три предизвикателни тези, представени на голяма конференция в Берлин.
прочетено: 2867 пъти


Как Франция попадна в борбата за надмощие между Саудитска Арабия и Иран

Инициативата на президента Еманюел Макрон да доведе ливанския премиер Саад Харири в Париж поставя Франция в центъра на борбата за надмощие между сунитска Саудитска Арабия и шиитски Иран и ще бъде тест за политиката на неутралитет, която критиците се съмняват, че може да бъде следвана.
прочетено: 3033 пъти


ООН: Незаконна сеч в 15 държави, сред тях и България, унищожава последните стари гори в Европа

Горите в Централна и Източна Европа са сериозно застрашени от незаконна търговия с дървесина и бракониерство, които подлагат на риск биологичното разнообразие и препитанието на хората в региона. Това се случва въпреки европейското и международното екологично законодателство.
прочетено: 2739 пъти


България и ЕС: първите 10 години и след това

В Берлин се провежда голяма политическа конференция под надслов "България 10 години след приемането в ЕС и в навечерието на европредседателството през 2018 година". Тя е организирана съвместно от германското дружество за Югоизточна Европа, фондация "Конрад Аденауер", Германо-българския форум и Източния съвет на германската икономика. 
прочетено: 3352 пъти


Брюксел: Българската здравна система е неефективна срещу предотвратимата смъртност

Българската здравна система не е ефективна в намаляването на предотвратимата смъртност, например от сърдечно-съдови заболявания, и спрямо нарастваща смъртност от рак, диабет и незаразни болести. България има най-високата смъртност от мозъчно-съдови заболявания, като инсулт, в Европейския съюз и отчита много малък брой на преживелите ракови заболявания.
прочетено: 3173 пъти


С Македония правим общ Балкански туристически маршрут

България и Македония ще работят заедно по създаването на общ Балкански туристически маршрут. За работна група между двете страни се договориха министърът на туризма Николина Ангелкова с Кочо Ангушев, вицепремиер по икономическите въпроси на Македония по време на днешното съвместно българо-македонско правителствено заседание, съобщиха от правителствения пресцентър.
прочетено: 2218 пъти


Спецпрокурорите искат от Цацаров да се погрижи за спецсъда

Спецобвинителите се загрижиха за колегите си - специализирани съдии, и с писмо до главния прокурор Сотир Цацаров поискаха съдействие за решаване на тежките материални и кадрови проблеми на съда.
прочетено: 2616 пъти


МААЕ: Иран спазва ядрената сделка със световните сили

Иран изпълнява задълженията си по ядрената сделка със световните сили, обяви генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано
прочетено: 3471 пъти


България плаща рекордна сума заради къща в Пловдив

Рекордно обезщетение от 462 000 евро ще плати България на собствениците на една от най-красивите къщи в Стария град в Пловдив - Павлитовата или Синята.
прочетено: 2657 пъти


Борис Бекер - 50 години бурен живот

Големият тенесист, отпразнува 50-тата си годишнина. Нека си припомним някой от най-значимите факти в неговия живот. На 17 години той печели първата си титла от голям турнир и се превръща в спортна икона.
прочетено: 2618 пъти


Уволнен банков служител завлече Мартин Петров с близо 4 милиона лева

Бившият национал и играч на ЦСКА Мартин Петров е сезирал прокоратурата за източени без негово знание 3,8 милиона лева от банковите му сметки в УниКредит Булбанк АД. Писмото е заведено на 17 ноември тази година.
прочетено: 2840 пъти


Овцете у нас изчезват, 10 пъти намалява отглеждането им

За 25 години овцевъдството в България се е свило 10 пъти - без стратегия и визия, въпрос на време е да изчезне напълно, обясни евродепутатът Неков на обсъждане за бъдещето на двата сектора в ЕП в Брюксел.
прочетено: 3213 пъти


Дъpжaвитe, ĸyпили нaй-мнoгo opъжиe oт Бългapия oт 1950-a нacaм

Kaмбoджa e cтpaнaтa, ĸoятo e пoлyчилa opъжиe oт Бългapия нa нaй-гoлямa cтoйнocт, пoĸaзвaт дaнни нa Ѕtосkhоlm Іntеrnаtіоnаl Реасе Rеѕеаrсh Іnѕtіtutе (ЅІРRІ), цитиpaни oт "Инфoгpaф". Югoизтoчнaтa aзиaтcĸa cтpaнa e пoлyчилa въopъжeниe нa cтoйнocт 118 милиoнa ТІV - eдиницa зa измepвaнe, изпoлзвaнa oт инcтитyтa, ĸoятo e ocнoвaнa нa пpoизвoдcтвeнaтa, a нe нa тъpгoвcĸaтa цeнa нa opъжиeтo.
прочетено: 2243 пъти


Страници: