Страници:

Историята на крема за лице

Не, няма да започнем своя разказ от най-древни времена, с библейските съблазнителни и козметичните тайни на египетската царица Клеопатра, защото историята на така познатия ни крем започва едва преди 100 г. До тогава само дамите с най-суха кожа мажели лицата си, защото използваните масла и козметични вазелини оставяли мазен слой върху кожата.
прочетено: 3250 пъти


5 съвета при болки в гърлото

Болките в гърлото са един от първите симптоми на настинка. Колкото по-скоро вземете мерки, толкова по-голям шанс имате да избегнете усложненията.
прочетено: 3084 пъти


Алое Вера - вълшебният кактус

Алое Вера се използва в козметиката и медицината. Употребата му с медицинска цел е спомената през първия век от новата ера в Новия завет на Библията. През вековете и до днес алтернативната медицина придава на алое освежаващи и подмладяващи свойства. В миналото екстракти от растението се използвали за лечение на изгаряния,
прочетено: 2402 пъти


Косата и омазняването

За нас дамите, косата е един от най-ценните ни и красиви аксесоари към по-добрия външен вид и увереността, която носи той. Нима има жена, която да не се радва на току-що измитата си, жизнена, мека и лъскава коса? Едва ли. Какво, обаче се случва на следващия и по следващия ден, когато косата ни не е току що измита? Има дни, в които
прочетено: 2590 пъти


Кога болката ни се дължи на невралгия?

Невралгията представлява краткотрайна, често рецидивираща болка в определена част на тялото или по протежение на специфичен нерв. Характерът на болката често се описва като изгарящ, пронизващ или подобен на преминаване на електрически ток.
прочетено: 2364 пъти


Какво пречи на концентрацията ни?

Стрес, преумора, дълги разговори в социалните мрежи... всичко това ни пречи да се концентрираме
прочетено: 2650 пъти


Депресивно и обсесивно-компулсивно личностово разстройство

Редом със сърдечно-съдовите, онкологични и белодробни заболявания, сред най-големите убийци на съвременния човек е и едно психиатрично такова – а именно депресията.
прочетено: 3529 пъти


Остеопороза при много хора е предвидима и сигурна.

Когато говорим за метаболитените заболявания на костите няма по-често срещано от остеопорозата. Тя има изключително голяма социална значимост първо поради големия брой болни, които засяга. Не по-опасно обаче е нейното „тихо“ започване и „подмолно“ протичане. Именно поради това, ако не бъде насочено търсена, остеопорозата би могла да бъде хваната в доста напреднала фаза.
прочетено: 2397 пъти


Диагностика на заболяванията на щитовидната жлеза.

Днес все повече хора страдат от заболявания на щитовидната жлеза. Това прави диагностиката на тиреоидните заболявания от ежедневна необходимост във всяка сфера на медицинската практика – в педиатрията за неонатален скрининг на вроден хипотиреоидизъм, сред интернистите за изключване на тиреоидна дисфункция при пациент с неспецифични оплаквания или сред акушер-гинеколозите за изключване на евентуално заболяване на щитовидната жлеза като причина за инфертилитет.
прочетено: 2456 пъти


Подход при дете с фебрилитет без ясен фокус на инфекция

Повишената телесна температура без ясен фокус на инфекция представлява диагностично предизвикателство особено в кърмаческа и ранна детска възраст (от 1 до 3 години). Счита се, че при около 20% от децата с остро настъпил фебрилитет в тази възраст не се откриват данни за наличие на възпалителен процес.
прочетено: 2589 пъти


Какво казва кръвната група за здравето

Ново изследване намеква, че кръвната група може да е виновна за повишения риск от сърдечни заболявания, рак, Алцхаймер...
прочетено: 3971 пъти


Хапвайте спанак за нормално кръвно налягане

Нямаме търпение да настъпи пролетта, за да слагаме по-често пресни зелени листни зеленчуци на трапезата си.
прочетено: 3269 пъти


Домашна маска за коса

Тази домашна маска има много ползи за косата ви. Медът ще ви помогне да запазите влагата, а също така ще я омекоти и ще стимулира растежа. Бананът пък успокоява сърбящия скалп и овлажнява косата. Имате нужда от: 1/2 чаша мед 2 намачкани банана, добре узрели 1/2 чаша зехтин Начин на правене Смесете всички съставки, трябва
прочетено: 3440 пъти


Научете ползите за здравето от кленовия сироп!

Когато искате да си похапнете нещо сладко, не забравяйте за възможността да използвате кленов сироп, който съдържа по-малко калории и по-висока концентрация на минерали от меда. Той е на разположение през цялата година в местния супермаркет.
прочетено: 3832 пъти


Ето кои са най-честите причини за загубата на слух

Световната здравна организация заявява, че прекаленото излагане на шум е основната предотвратима причина за оглушаване. Но не и единствената. Има и други влияния върху слуха, много от които могат да бъдат ограничени.
прочетено: 3390 пъти


Страници: