Новините

Страници:

Приемственост обеща Марияна Николова

Новият вицепремиер Марияна Николова помоли медиите за толеранс от седмица-две, за да се запознае с работата, която й предстои. Нищо, че до момента е била началник на кабинета на досегашния вицепремиер Валери Симеонов.
прочетено: 2377 пъти


Иран се подиграва на Тръмп за подкрепата му за принца на Саудитска Арабия

Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф отговори подигравателно на изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че ще продължи да провежда политика на близки отношения със Саудитска Арабия въпреки убийството на саудитския журналист и дисидент Джамал Кашоги, който беше също и американски гражданин
прочетено: 2586 пъти


Отпускат по още 100 лева енергийна помощ

По данни на Агенцията за социално подпомагане близо 210 хил. лица и семейства са одобрени за тази помощ, обясни социалният министър
прочетено: 3142 пъти


Два нови перона облекчават преминаването на тирове през "Капитан Андреево"

Два нови перона облекчават опашките на тировете на граничен пункт "Капитан Андреево", съобщи информационна агенция, позовавайки се на директорът на турската генерална дирекция "Митници" към министерството на търговията Мустафа Гюмюш.
прочетено: 2912 пъти


Охранителят, размахал палка пред ученик, бил провокиран

Заплашваният ученик от охранител в автобус бил провокатор. Това  директори, родители и учители, излезли в защита на отстранения училищен охранител Иван Радославов.
прочетено: 3097 пъти


Проф. Константинов: "Това, което става в малката коалиция, е проява на кристална политическа глупост"

Заради тези три проблеми на премиера може да му писне и да хвърли пешкира, както се казва, но едва ли ще стане.
прочетено: 3163 пъти


БСП настоява Борисов да се мотивира пред парлаамента защо Марияна Николова му става вице

Социалистите изтъкнаха, че едно е отсъствието на Борисов по време на вот на недоверие, но този случай изисква той да обясни защо подаде оставка Валери Симеонов и защо ще бъде сменен от неговата началничка на кабинета Марияна Николова.
прочетено: 3387 пъти


Избраха южнокореец начело на Интерпол

Международната полицейска организация Интерпол избра за президент южнокорееца Ким Йон-ян, отхвърляйки кандидата на Русия, който беше обвинен в злоупотреба със системата на международната полицейска организация за искане на арест, съобщават световните осведомителни агенции.
прочетено: 3314 пъти


Инцидентът с влака в Кресненското дефиле е бил предотвратим, увери експерт

Инцидентът с влака в Кресненското дефиле е бил предотвратим.Това заяви Веселин Киров от Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт и посочи, че е трябвало да се вземат определени превантивни мерки.
прочетено: 3105 пъти


Проф. Константинов:" Троен е натискът към правителството, но то остава"

Протестите не са фактор, който ще свали правителството. Тези протести не са от глад и са съзнателно обмислени. Въпреки натиска на опозицията, правителството ще остане. Това заяви  проф. Михаил Константинов.
прочетено: 3524 пъти


Волен Сидеров гневен: Всичко изчистихме, всичко е наред, всичко е прекрасно!

Обединени патриоти остават във властта, стана ясно след тричасово заседание в сградата на Министерския съвет
прочетено: 2294 пъти


Гласят зам.шефа на правната комисия Християн Митев от НФСБ за вицепремиер

Митев пристигна в Министерски съвет преди половин час заедно с Валентин Касабов. Двамата се включиха в заседанието на малката коалиция, което продължава вече три часа.
прочетено: 3376 пъти


Борисов заключил Симеонов и Сидеров в кабинета си, за да се помирят

Лидерите на НФСБ и „Атака“ били наставени да не напускат стаята. Премиерът им е казал: “Не ме карайте да ви заключвам, ще ме извикате, когато сте готови“
прочетено: 2867 пъти


Там, далече, на края на България, на гръцко-албанската граница…

Миналата седмица бях по старите български земи – в Беломорска Македония. През 2005 г. снимах първия документален филм за българите там, „Един народ сме“, но отдавна ми се искаше да направя едно кратко клипче за това какво правят гърците с нашето малцинство там, както и с българското културно-историческо наследство, и затова реших да обиколя набързо българските села и градове в Костурско и Леринско, близо до границата с Албания.
прочетено: 3262 пъти


Пастор Анатолий Еленков: Промените в закона за вероизповеданията ни връщат 30 години назад!

Пастор Анатолий Еленков: Промените в закона за вероизповеданията ни връщат 30 години назад! Цели 18 г. от моя живот са преминали като част от нелегална църква по времето на комунизма. Знаем как да функционираме извън закона. Въпросът е необходимо ли е да се случва това в едно демократично общество? Имаме становища от европейски парламенти, чакам ​На 18 ноември, за втора поредна седмица, християни от Евангелските църкви в България излязоха на протест срещу готвените промени в Закона за вероизповеданията.
прочетено: 2320 пъти


Страници: