Новините

Страници:

Първата сесия на Фонд „Култура” опорочена

На своето заседание на 19.12.2018 г. Общинският съвет на Варна разгледа предложение за изменение на Правилника на Фонд „Култура” и Насоките за кандидатстване. Чл.7 ал.1 от Правилника визира кои лица НЕ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ за финансиране от Фонд „Култура”. Според решението, не могат да кандидатстват такива, които са
прочетено: 2064 пъти


Куп промени в Изборния кодекс на ръба на закона

Депутати от всички партии се заеха здраво с ремонт на изборното законодателство в навечерието на Европейските избори. Някои предложения са фундаментални и отиват далеч отвъд правилата за гласуване на евроизборите
прочетено: 2988 пъти


Къде са боновите книжки?

Масовата приватизация се оказа една от химерите на прехода
прочетено: 2091 пъти


Изборният кодекс дава инструмент на политическите брокери, скочи АБВ

АБВ настоява всички населени места с жители над 150 души да избират кмет. Сегашното изискване ще попречи на над 3000 населени места да си избират кмет. Това заяви лидерът на партията Румен Петков на брифинг за Изборния кодекс.
прочетено: 3276 пъти


Д-р Стойчо Кацаров: "Преувеличени са числата за фалшивите телкове"

Преувеличени са числата за фалшивите телкове, според председателя на Центъра за защита правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.
прочетено: 2931 пъти


С електронна услуга проверяваме дали имаме "спящи акции"

Държавата се опитва да събуди т.нар. "спящи акции" от времето на масовата приватизация. Много от собствениците на бонови книжки обаче не знаят дали притежават нещо, или не.
прочетено: 2849 пъти


Кога грипът дава усложнения

Как да разберем, че грипният вирус дава усложнения и че трябва да потърсим отново лекарска помощ? Няколко препоръки даде главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев
прочетено: 2628 пъти


Mегалитния комплекс „Купена” край Сърница е бил действащо светилище преди пирамидите

Това е провиралката, през която човек трябва да се промуши за да бъде здрав и жизнен
прочетено: 2169 пъти


До края на месеца декларираме доходите си с 5% отстъпка

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2019 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, съобщават от Националната агенция за приходите. Тя обаче не може да бъде повече от 500 лв. За да ползват отстъпката, гражданите не трябва да имат и
прочетено: 3006 пъти


Най-малко 89 души са загинали при експлозията на тръбопровод в Мексико, съобщава АП.

Други десетки са ранени. Властите предупредиха, че много от загиналите са тежко обгорени и тяхното разпознаване е затруднено.
прочетено: 3014 пъти


Няма шанс за оцелели моряци при пожара край Керченския пролив

Операцията за издирване на моряците от двата кораба, които горят в Черно море, вече не е спасителна, а издирвателна. Няма шанс да бъдат намерени оцелели моряци, съобщава ТАСС. По последни данни спасени са 12 моряци, десет са намерени загинали.
прочетено: 3110 пъти


Ф-16 за България може да са произведени в Индия

Програмата на Индия за превъоръжаване на своите военно-въздушни сили и ренесансът на изтребителя Ф-16 принуждават "Локхийд Мартин" да измести производствени мощности в Азия, съобщи "Ройтерс".
прочетено: 3078 пъти


Денят на Съединението на Украйна

"Заедно по собствена воля от 1919 година" - под такъв лозунг Украйна празнува стогодишнината от Акта на Съединението на 22 януари.
прочетено: 3097 пъти


Путин: "Турски поток" минава през България и Сърбия

Един от вариантите за продължаване на газопровода "Турски поток" е през България - Сърбия - Унгария до газохранилището в австрийския Баумгартен. Това заяви руският президент Владимир Путин. Той даде обширно интервю за сръбските вестници "Политика" и "Вечерни новини" в навечерието на посещението си в Белград.
прочетено: 2108 пъти


Франция разгневена от коментари на Италия за Африка

Франция привика посланика на Италия, след като италианският вицепремиер Луиджи ди Майо обвини французите в експлоатация на Африка и подхранването на миграцията.
прочетено: 2425 пъти


Страници: