Новините

Страници:

Томислав Дончев: "Изцяло нова ЦИК би било голяма авантюра"

Един от начините за атака на изборите е да се внуши съмнение у гражданите за законността и честността на изборния процес чрез фалшиви новини. По думите му обаче фалшиви новини излизат и от трибуната на Народното събрание.
прочетено: 2731 пъти


Случаят "Гебрев" влиза в парламента

Българските и британските служби продължават съвместната си работа по въпроса
прочетено: 3344 пъти


13 февруари - Световен ден на радиото

На 13 февруари през 1946 година е създадено Радиото на ООН, затова датата е приета за отбелязване на Световния ден на радиото. Решението за отбелязването на този ден е взето от ЮНЕСКО на нейната 36 обща сесия през ноември 2011 година по предложение на Испания и е отбелязан официално за първи път през февруари 2012.
прочетено: 3306 пъти


НАТO: "Русия има последна възможност да постъпи отговорно и да запази договора"

Русия има последна възможност да постъпи отговорно, като съхрани договора за ракетите със среден обсег. Не искаме нова надпревара във въоръжаването, това не е в ничий интерес, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг
прочетено: 2867 пъти


Проф. Искра Баева: "България и фалшивите новини, които навремето се наричаха дезинформация"

Ако Цветанов има сведение, че Русия ще се намеси на изборите у нас, не е ли по-добре властите да предотвратят това, вместо да го обявяват на всеослушание
прочетено: 2090 пъти


Поне 70 убити и ранени цивилни при удари на САЩ в село в Сирия

Най-малко 70 цивилни са били убити или ранени в резултат на въздушни удари, извършени от ръководената от САЩ международна коалиция по сирийското село Багуз в югоизточната на страната. Това съобщи сирийската държавна телевизия, цитирайки местни източници.
прочетено: 2847 пъти


Унгария обвини в лицемерие критикуващите Русия западни страни

Унгарският външен министър Петер Сиярто е подчертал по време на съвместна пресконференция с държавния секретар на САЩ Майк Помпео лицемерието на западните страни към Русия, съобщават руските медии.
прочетено: 3036 пъти


Посланик Макаров отговори на Цветанов: "Не се месим във вашите избори, не сме тровили Гебрев"

Надявам се по време на моя мандат Путит да посети България, отговори Анатолий Макаров в инициативата "Попитай посланика" в профила си във "Фейсбук"
прочетено: 3128 пъти


Велизар Енчев: "Марин Райков - пожизнен посланик или генерал-губернатор в сянка?! Това е гавра!"

Цялата дипломатическа кариера на Райков е низ от брутални нарушения на правилниците на МВнР, на законите в страната и на световната дипломатическа практика.
прочетено: 2985 пъти


Росен Желязков: "Променяме субсидирането на линиите, за да няма места без транспорт"

"Изключително съжалявам за инцидента на АМ "Струма". Самата инфраструктура благоприятства намаляването на пътно транспортните произшествия. Представете си, ако не беше магистрала, а двупосочен път, какво щеше да стане", обясни Желязков
прочетено: 3347 пъти


Комисията за конкуренция наложи глоба от 2.6 млн. лв. за имитация на кафе "Нова Бразилия"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи две глоби за общо 2.6 млн. лв. за имитация на кафето Nova Brasilia ("Нова Бразилия"). Едната санкция е в размер на 40 хил. лв. и е за "Агро фуудс България" ЕООД. Втората глоба е за 2.57 млн. лв. и е за "Балкам Груп" ЕООД, което е 6% от размера на нетните приходи на дружеството за 2017. Санкциите се налагат за имитация на опаковката на продукта
прочетено: 2876 пъти


20% от бюджета на ЕС отива за отглеждане на животни

Близо 1/5 от общия бюджет на Европейския съюз - повече от 28 милиарда евро от данъкоплатците - отива за развъждане на селскостопански животни в Европа.
прочетено: 2366 пъти


Доц. Антоанета Петрова: "Испанският модел за възстановяване на дюни може да се приложи в България"

След мнението на доцент Росен Цонев, който вярва, че държавата може да задължи нарушителите да платят за възстановяване на дюните (четете тук), продължаваме темата с доцент Антоанета Петрова, която е директор на Ботаническата градина към БАН. Междувременно през уикенда министърът на околната среда и водите Нено Димов
прочетено: 2890 пъти


Брекзит без сделка ще застраши 5 хил. работни места в България и над 600 хил. по света

Спадът на вноса от ЕС за Великобритания при Брекзит без споразумение ще заплаши над 600 хил. работни места в света, се посочва в публикувано вчера проучване на германския институт И Ве Ха (IWH), цитирано от "Франс прес". В България биха били засегнати 5.1 хил. души, от които 1.7 хил. директно и 3.4 хил. индиректно. За България се посочва още, че селското стопанство ще е силно засегнато.
прочетено: 2989 пъти


САЩ призовават Унгария да не подкрепят удължаването на "Турски поток" до Централна Европа

Те смятат проекта за политически и за средство за разпространяване на руското влияние в района
прочетено: 3385 пъти


Страници: