Новините

Страници:

"В България всичко е позволено!": германска телевизия за двете лица на българския туризъм

От "Златните" и Албена до Пловдив и Столипиново - документален филм на германската телевизия WDR пита: Как се справя България като туристическа страна? Ето впечатленията на авторите му:
прочетено: 3253 пъти


Бедствено положение в Свищов заради пожара в сметището

Бедственото положение ще е в сила до петък.
прочетено: 3492 пъти


„Спутник“: Излитане и нищета. България хвърли във въздуха две трети от военния си бюджет!

Страната стана освен най-бедна в ЕС и най-глупава, пише руското издание
прочетено: 3424 пъти


Днес е ден на траур в Сливен по повод трагичната смърт на Кристин

Кметът на Сливен, Стефан Радев, обяви днешният ден за Ден на траур в Община Сливен по повод трагичната смърт на Кристин Георгиева. Той изказа дълбоки съболезнования от негово име и от името на Община Сливен към семейството на детето. Кметът изрази съпричастност с болката и трагедията на близките на детето.
прочетено: 2271 пъти


Тръмп избра Майк Пенс за свой подгласник и за изборите през 2020 г.

Американският президент Доналд Тръмп избра Майк Пенс за свой подгласник и за предстоящите президентски избори в САЩ, съобщава Ройтерс. Те са насрочени за ноември 2020 г.
прочетено: 2079 пъти


19 август - Световен ден на фотографията

Фотографията се приема за изкуство на 19 август 1839 г., когато френското правителство представя изобретението на Луи Дагер - дагеротипия, пише списание Hera.bg.
прочетено: 2153 пъти


Путин заминава за Франция. Среща се с Макрон на средиземноморски остров

Разговорите ще се водят в южната лятна резиденция на френския държавен глава Брегансон
прочетено: 2627 пъти


Почина Жорж Ганчев

След дни известният общественик и политик щеше да навърши 80 години
прочетено: 2723 пъти


Драстични санкции за изнасилвачи и педофили обсъждат в Румъния

Промените в Наказателния кодекс идват след случая с похитената 15-годишната Александра
прочетено: 3086 пъти


19 август в историята

Събития: 514 – Римският папа свети Симах се оттегля доброволно от папския престол. 1458 – Пий II е избран за римски папа. 1772 – Крал Густав III възстановява абсолютна монархия в Швеция. 1839 – Луи Дагер представя пред Френската академия на науките метод за извършване на фотография. 1848 – Калифорнийската златна
прочетено: 3441 пъти


България е изключена като собственик на морски флаг по Парижки меморандум

България е изключена като собственик на морски флаг от всички списъци по Парижки меморандум. Организацията има трите списъка – черен, сив и бял, касаещи флаговете с висок, среден и нисък риск за корабоплаването. В края на юли, на сайта на международната морска организация се вижда, че името на страната ни липсва и в трите списъка. Експерти посочват като главна причина скандала с либийския танкер „Бадр“.
прочетено: 2742 пъти


Навършват се 60 г. от началото на подводната археология у нас

През тази година се навършват 60 години от началото на подводната археология у нас. Първата експедиция е през август 1959 г. в района на нос Калиакра. За историята, постиженията, легендите и съвременните успехи на тази наука разказва доц. Преслав Пеев, ръководител на секция "Морска геология и археология" в Института по океанология към БАН във Варна, пише БТА.
прочетено: 2253 пъти


Лидерите от Тихоокеанския регион не постигнаха консенсус за нови ангажименти срещу промените в климата

Ръководителите на островни държави от Тихия океан не успяха днес да се споразумеят за нови строги ангажименти срещу промените в климата на годишната си среща, като вместо това се договориха да подкрепят план, който им позволява да бъдат изключвани от конкретни мерки, с които не са съгласни, предаде Ройтерс. Някои лидери,
прочетено: 3358 пъти


"Ние сме били филтрирани". Пътят на Пламен Георгиев от "Ало, Ваньо" до Валенсия

Тези дни Пламен Георгиев отново е основна тема в медиите и социалните мрежи в България, въпреки че на 31 юли подаде оставка като председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).
прочетено: 2446 пъти


Лъжата за хубавия живот в НРБ

"Колко хубаво ни беше в НРБ! Животът беше сигурен и спокоен, всичко беше безплатно." В България е в ход нова пропаганда на соца. Отново са се захванали здраво да лъжат за НРБ. А ловът на наивници явно е много успешен.
прочетено: 3389 пъти


Страници: