Страници:

Какво да правим, докато губим време в пътуване от работа до вкъщи и обратно

Ако живеете в голям град, то вероятно сте приели тази драма - дългото придвижване по трасето към работа и обратно. Чувството, че пилеем времето си е неизбежно, независимо как пътуваме - с личния си автомобил или с обществен транспорт. И най-луксозната кола не може да ти спести факта, че си затворена в малко помещение и се налага да си съсредочена в пътя Че ръцете ти са заети и не можеш да станеш от седалката. За прелестите пък на градския транспорт е излишно да обясняваме. Там най-малкото е точно обратното - усамотението е истинска рядкост.
прочетено: 3167 пъти


Затлъстяването: скритите причини

Неправилното хранене и заседналият начин на живот се смятат за основните причини за натрупването на тегло над нормата и затлъстяването. Но Дейвид Елисън от университета на щата Алабама е убеден, че съществуват и много други фактори, за които ние дори не се замисляме, но тяхното въздействие не е за пренебрегване.
прочетено: 3169 пъти


9 вируса, които убиват човечеството днес

Днес има над 5000 известни вируси, които могат да отнемат хиляди животи по целия свят
прочетено: 2828 пъти


Всеки един зъб е свързан с орган в тялото! Болките във всеки зъб предвещават проблеми в определен орган

И най-дребното увреждане на зъба, е сигнал за проблем в съответстващ му орган в тялото. Горните и долните резци (първи и втори) отразяват състоянието на бъбреците, пикочния мехур и ушите, кучешките зъби – на черния дроб и жлъчния мехур.
прочетено: 2158 пъти


Техники за по-ефикасно учене, за които не сте се сетили

Често се случва учениците и студентите да изпитват затруднение в процеса на учене – училищните програми са доста динамични, с много предмети и уроци, които децата трябва да четат, възприемат и научат. Студентите са изправени пред още по-големи предизвикателства, попаднали в академичните среди. Обемът на информация, с който те се сблъскват по време на своите лекции, е огромен, разнообразен и изисква особено внимание и концентрация. Подготовката за матури и изпитни сесии може да се превърне в истинско приключение, което да постави ученици и студенти в трудно положение, да предизвика стрес и неспокойствие.
прочетено: 3122 пъти


Камелия - една истинска източна красавица

Всяка от нас има своите ежедневни ритуали за красота, които общо взето не особено често променяме. Често твърде дълго време ползваме едни и същи продукти, без да си даваме сметка, че имаме още стотици избори и че е хубаво от време на време да се доверяваме и на друг вид козметика. Знаем, че природната е най-добрият избор, що се отнася до кожата ни най-вече. Видовете масла, които са в състояние значително да подобрят състоянието на кожата ни, са наистина много. За жалост, някои от тях са ни напълно безизвестни. Маслото, което ще ви представим сега, не е безизвестно, но не е и сред най-често срещаните, когато говорим за подхранващи природни средства. Действието му, обаче е забележително и си заслужава да го изпробвате. Нарича се масло от камелия, иначе познато като тайнатa на красотата на гейшите
прочетено: 3205 пъти


Маслото от маракуя - екзотична грижа за сухата и чувствителна кожа

Използвайте го още за сухи краища, против пърхот и кожни раздразнения
прочетено: 3199 пъти


Правилно ли лекуваме настинката

 Oтговори, които всеки би следвало да знае, но не е точно такa.
прочетено: 3355 пъти


Кои сирена с кои вина си подхождат

Въпреки че тънките познавачи на вино споделят, че не всеки път комбинацията от сирене и вино е възможно най-добрата, всеизвестен факт е, че със сигурност е най- обичайната. Ако можеш да оцениш нотките на дъб, лешник, зелен фасул или праскова във виното, надали ще можеш да го направиш след порция пикантна заигравка Камембер, Горгонзола или козе сирене. Но щом четете това, има голяма вероятност и вие като мен да сте на много крачки (направо километри) от обученото небце на винените експерти. Да отдъхнем и да продължим напред.
прочетено: 3049 пъти


Пет мита за мазнините

Със замяната на вредни с полезни мазнини е възможно да се избегне риска от преждевременна смърт с 25%, съобщава CNN.
прочетено: 4048 пъти


Е510 – добавката в храните, която не е за всеки.

Като общо правило добавките към храните, които се означават с буквата Е и няколко цифри след нея, са строго разделени в няколко категории според действието си. Добавките, чието цифрово означение започва с 5, са регулатори на киселинността на храните, с изразено влияние върху процеса на печенето им. Така, храните които съдържат тази група добавки, са предимно в печена форма. Един от широко потребяваните продукти от тази група е Е510 – амониев хлор
прочетено: 2968 пъти


Лимон до леглото – още един начин да подобрите здравето си

Лимоните са чудесен източник на полезни хранителни вещества като витамин С, А, В, калий, флавоноиди, антиоксиданти, фосфор и протеини.
прочетено: 3581 пъти


Депресирани ли сте, без да подозирате?

Неочаквани симптоми на депресия
прочетено: 3863 пъти


5 лоши навика които да отстраните за здраве и дълголетие

Ежедневно поставяме телата си на жестоко изпитание с начина си на съвременен живот. Здравето е крехък механизъм, който се влияе от всички наши навици, най-вече лошите. Един от тези лоши навици е бързото хранене. Изследванията показват, че колкото по-бавно ядем, толкова по-нисък е рискът за развитие на диабет, сърдечносъдови
прочетено: 3449 пъти


Зеленият чай – здраве във всяка чаша

Зеленият чай е познат на човечеството от хиляди години. Той се приготвя от листата на вечно зелен храст, от който се приготвя и черния чай. Черният чай минава по-специфична преработка и затова е по-силен и не се харесва на всеки. Зеленият чай има изключително благоприятно действие върху човешкия организъм. Той е неизменна
прочетено: 3972 пъти


Страници: