Страници:

Перем ли правилно?

Едно от най-неприятните домакински задължения, които наистина нямат край, е прането. Когато имаш съпруг и деца, пускането на пералнята в никакъв случай не се изчерпва с неделния ден. Дали обаче знаем как точно се пере? Да купиш подходящ прах и да пуснеш пералнята, изобщо не са единствените условия, за да се сдобиеш с чисти и добре изглеждащи дрехи. Затова, вижте кои всъщност са останалите правила.
прочетено: 2884 пъти


На днешния ден преди 1149 години е основана Българската православна църква

Пръв български архиепископ е бил Георги, с титлата "Доростолски", а седалището му е било в тогавашната българска столица Плиска.
прочетено: 3158 пъти


Месни заговезни е! Младите посещават кръстника и родителите на булката

През цялата седмица до Сирни заговезни се устройват веселби и игри, защото след това те са строго забранени. В храмовете се четат откъси от Светото писание, които говорят за Страшния съд.
прочетено: 3069 пъти


Честит 3 март! Честваме 141 години от Освобождението на България!

На днешния ден отбелязваме възкресението на българската държава, която близо 500 години беше без своя политическа и духовна свобода.
прочетено: 3218 пъти


Ди Велт: "България - няма друга такава изчезваща страна"

От промените насам България е загубила над една четвърт от населението си
прочетено: 2761 пъти


НАСА е все по-близо до откриването на живот на Марс

Тестовите проби са направени в пустинята Атакама
прочетено: 2576 пъти


Мартеничката е символ на единението, силата и щастието, според легендата за хан Аспарух

Синът на Кубрат застанал пред войската и признал, че той и неговите братя не са се вслушали в съвета на баща си и заплатили с кръвта си. Затова заръчал червено-белият конец никога да не се разкъсва, защото тази окървавена нишка завинаги ще свързва българи
прочетено: 3732 пъти


Албена Симеонова: "Безпрецедентни законови промени застрашават биопроизводството"

Албена Симеонова, председател на Българска асоциация биопродукти "Дано да не го казвам за последно, защото както е тръгнало няма да има такава асоциация, защото просто няма да има биопроизводители! За радост на големите зърнопроизводители…!"
прочетено: 2602 пъти


Новооткрито читалище в Пловдив набира книги, за да отвори библиотека

Негови основатели са Петя и Цвятко Маринови, които са ръководители на школата за народни танци "Луди Млади".
прочетено: 3580 пъти


Структура на морбили и парамиксовирусите |

Paramyxoviridae е семейство от вируси от рода Mononegavirales. Семейство Paramyxoviridae включва подсемейства: Paramyxovinae (включващо Paramyxovirus, Rubulavirus, Morbillivirus) и Pneumovirinae.
прочетено: 3647 пъти


Най-гениалният българин, чиято история никой не е чувал

Сега ще ви представим историята на един от най-великите българи. Той е гений, пред който цял свят се прекланя, и истински патриот, но единици са българите, които знаят, че някога го е имало. А сами ще разберете, че това е не само жалко, но и истински срам!...
прочетено: 3143 пъти


Wi-Fi за всяко училище до края на годината обеща Вълчев

Дигитализацията и цифровият свят определят развитието на образователната система. Това заяви министър Красимир Вълчев по време на кръглата маса Образование 4.0, посветена на дигиталните иновации.
прочетено: 3615 пъти


Голяма верига изтегля от продажба опасна детска дрънкалка

Става въпрос за продукта Baby Roll-Rassel - дрънкалка с баркод 4337185357206 и с партиден номер 1151870-1418. Причината е, че звънчето на дрънкалката може да бъде извадено и погълнато от детето, което крие риск от задушаване. От "Кауфланд" предупреждават, че клиентите не трябва да използват артикула. Те информират, че опасната играчка може
прочетено: 2154 пъти


Koга да тренирате – сутрин или вечер?

Чудили ли сте се някога кога е по-добре да тренирате – сутрин или вечер? Истината е, че този въпрос е в основата на много проучвания, които се занимават с изчисляване на най-подходящото време за пълноценна и реално резултатна тренировка.
прочетено: 2555 пъти


Проекта на Национален парк "Рила"ограничава достъпа на туристи до рилските езера!

Това предвижда нов проект на Национален парк "Рила"
прочетено: 3005 пъти


Страници: