Страници:

Следите ли за здравето си?

Профилактичните прегледи, които не бива да пропускаме
прочетено: 3339 пъти


Късното лягане води до депресии

Шотландски учени установиха как навикът за късно лягане може да повлияе негативно на здравето на човек.
прочетено: 3157 пъти


Конопеното масло - тайната на живот без стрес

Когато става дума за намаляване на стреса, ние сме готови да опитаме почти всичко - от акупресура и медитация до изключване на съзнанието и фокус върху малките ежедневни неща.
прочетено: 2446 пъти


Как да се преборим с хроничното безсъние

На всеки му се е случвало да има проблеми със съня.
прочетено: 3530 пъти


Постоянно сте уморени? Може би имате липса на този витамин

Напоследък чувствате ли се изтощени? Или може би продължавате да правите опити да запомните имената на колегите си? Ако тези симптоми се отнасят за вас, възможно е тялото ви да не получава достатъчно витамин В12. Ето как да разберете дали случаят при вас е точно такъв. Защо витамин В12 е толкова важен? "Витамин В12 е основен
прочетено: 2502 пъти


Безбройните ползи от боровия прашец!

Боровият прашец от вида Pinus Massoniana е органичен продукт, който притежава свойствата на пълноценна храна, в комбинация с много полезни ефекти върху човешкия организъм.
прочетено: 3830 пъти


Как да си направите лимонада с лавандула, за да се отървете от главоболието и стреса

Ако лимонадата не е достатъчно вкусна, освежаваща напитка сама по себе си, можете да я подсилите с лавандула за медицински цели.
прочетено: 2885 пъти


Ползи за здравето от дива маруля

Дивата маруля е растение с полезни за здравето свойства.
прочетено: 2087 пъти


5 бързи начина да се справим със стреса

Не е нужно да отидем на йога, да избягаме в планината или да набием някого, за да изпуснем парата от натрупаното напрежение. Понякога най-простите трикове вършат чудеса. Да си направим чай В никакъв случай не е добра идея да се наливаме с кафе, когато сме на ръба на нервите си. Нито пък с алкохол - с надеждата да ни отпусне.
прочетено: 2344 пъти


Лековитата сила на билките

Най-добрият начин да си гарантираме стабилно здраве е като си го наберем от природата. От миналото до наши дни билките са известни със своите лековити свойства и пречистваща сила.
прочетено: 3539 пъти


5 вида билков чай срещу стрес

Стресът е навсякъде около вас – всеки ден, всеки час, а в някои случаи – дори всяка минута. И ако не бъде овладян навреме, ще погуби здравето ви – физически и емоционално.
прочетено: 3255 пъти


Изненадващи причини, отключващи главоболие

Главоболието е един от най-разпространените здравословни проблеми. От него страдат милиони хора по света. Болките в главата могат да възникнат спонтанно, да са хронични (в зависимост от наличието на състояние, предизвикващо главоболие) или да бъдат предизвикани по различни причини и дейности, свързани с ежедневието. Всеки
прочетено: 2270 пъти


Как пролетта влияе на здравето?

Влияе ли пролетта на здравето ни и как? Вижте някои от най-често срещаните здравословни проблеми през пролетта. Как пролетта влияе на здравето?
прочетено: 3263 пъти


Дарете здраве на организма си с бадемово мляко

У дома можете да си приготвите бадемово мляко, което ще ви зареди с енергия, а като бонус ще получите хилядите ползи, които то носи за здравето.
прочетено: 3735 пъти


Как да релаксираме за 5 минути?

9 ефикасни начина
прочетено: 2720 пъти


Страници: