Европа

Страници:

Мнозинството от гърците са против договора за името на Македония

53% от участниците в анкетата са изразили негативно мнение за министър-председателя на Македония Зоран Заев, 28% - положително, а 19% не са взели отношение по този въпрос
прочетено: 2349 пъти


В ЕС не успяха да се споразумеят за бюджета за 2019 г.

Преговарящи от държавите членки на ЕС не успяха да постигнат споразумение за бюджета за 2019 г. преди крайния срок, който изтече през изминалата нощ. През следващите седмици ще се организират допълнителни дискусии.
прочетено: 3192 пъти


Министрите от ЕС подписаха болезнен "развод" с Лондон

Великобритания ще напусне Евросъюза на 29 март 2019 г.
прочетено: 3514 пъти


Барние предложи Великобритания да остане в ЕС до 2022 г., но без права

Мишел Барние, главният преговарящ на ЕС за Брекзит, предложи удължаване на преходния период след Брекзит до 2022 г.
прочетено: 3227 пъти


Марин Льо Пен е на посещение в България по покана на Марешки

Тя участва във форум „Движението за Европа на нациите и свободата – нов модел за европейските граждани"
прочетено: 2673 пъти


Седем министри и секретари напуснаха кабинета на Мей

До момента четирима британски министри и двама парламентарни частни секретари подадоха оставка заради споразумението за Брекзит, пише "Гардиън".
прочетено: 3460 пъти


Спорните положения в договора за Брекзит

Договореното между Великобритания и Европейския съюз споразумение за напускане на Общността съдържа няколко изключително спорни положения, които трудно ще бъдат приети от поддръжниците на Брекзит.
прочетено: 2818 пъти


Борисов обсъди с премиерите на Сърбия и Черна гора инфраструктурните проекти на Балканите

Високо бе оценена дейността на България, която и след своето първо председателство на Съвета на ЕС активно продължава да работи за европейската перспектива и свързаност на страните от Западните Балкани
прочетено: 2778 пъти


"Бpeĸзит" чyĸa нa вpaтaтa, a Изтoчнa Eвpoпa и Бългapия щe бъдaт cepиoзнo зaceгнaти

"Бpeĸзит" щe имa paзpyшитeлнo дeйcтвиe зa цeлия Eвpoпeйcĸи cъюз (EC). Toй щe oĸaжe eфeĸт и въpxy cтpaнитe oт Цeнтpaлнa и Изтoчнa Eвpoпa ĸoнĸpeтнo пo oтнoшeниe нa тpи нaпpaвлeния - тъpгoвия, cвoбoднo движeниe нa xopa и ĸaпитaли. Toвa пocoчвaт в cвoй aнaлиз oт ІNG.
прочетено: 2184 пъти


Туск потвърди извънредна среща на върха за Брекзит на 25 ноември

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск потвърди, че на 25 ноември ще се проведе извънредна среща на върха за ЕС, на която ще бъде обсъдено проектоспоразумението за Брекзит, пише "Гардиън".
прочетено: 3005 пъти


Планът на Мей за Брекзит раздели кабинета, партията и страната

Днес министър-председателят на Великобритания Тереза Мей ще започне борба с изключително висок залог за прокарване на договореното от нея споразумение за Брекзит в британския парламент. Вчера вечерта тя си осигури подкрепата на дълбоко разделяния кабинет след напрегната 5-часова среща на "Даунинг стрийт", пише "Гардиън".
прочетено: 3067 пъти


Среща на върха на ЕС за финализиране на Брекзит на 25 ноември

Ирландският премиер Лео Варадкар съобщи, че на 25 ноември ще се проведе извънредна среща на върха на ЕС за финализиране на споразумението с Лондон за Брекзит, пише "Гардиън".
прочетено: 2207 пъти


Изложбено пространство в Европейския парламент ще носи името на българския дипломат Атанас Буров

По предложение на евродепутатите Андрей Новаков и Андрей Ковачев, след шест месечна процедура, Ръководството на Европейския парламент е взело решение изложбено пространство в Европейския парламент да носи името на българския дипломат Атанас Буров.
прочетено: 3649 пъти


Христо Иванов за доклада на ЕК по Механизма за мониторинг на българското правосъдие :

"Текстът на доклада на ЕК по Механизма за мониторинг на българското правосъдие граничи с гротеската и оставя усещане за тежък пристъп на институционален "ишиас". И в това, за съжаление, няма особена изненада. Ликвидация на мониторинга от страна на ЕК е исторически рубикон в нашите отношения с ЕС и заслужава сериозен и
прочетено: 3384 пъти


Кристоф Гилюи и Дейвид Гудхарт:“Народът от някъде” срещу “хората отвсякъде”

Френският географ Кристоф Гилюи и британският писател Дейвид Гудхарт  - за популистката вълна резултат от социалните, териториални и културни разцепления, които прекосяват всички западни страни.
прочетено: 2321 пъти


Страници: