Страници:

250 хил. лева ще получи ФК „Спартак-Варна“ от общинския бюджет

250 хил. лева от местната хазна ще получи ФК „Спартак-Варна“.
прочетено: 2150 пъти


Община Варна ще отпусне 450 хил. лева на МБАЛ „Св. Анна“

450 хил. лева от общинския бюджет ще бъдат предоставени МБАЛ „Св. Анна – Варна“. С 350 хил. лева от тях ще се извърши ремонт на фасадите на Хирургичния блок към лечебното заведение, а с останалите ще бъде купена медицинска апаратура.
прочетено: 2247 пъти


Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие. Влизаме и събаряме незабавно, каза в изявление пред медиите кметът на Варна Иван Портних.

Поводът за него бе срутването на земна маса на локалното платно на булевард “Васил Левски” по-рано днес. Къщата, която е на ръба на ската, ще бъде премахната незабавно и ще започне неговото обезопасяване.
прочетено: 2956 пъти


Раздават 40 награди „Варна”, вижте пълния списък

С почти пълно единодушие общинските съветници в морската столица одобриха номинациите за наградите „Варна”. Общо 40 личности и колективи с постижения в областта на културата, науката и образованието ще бъдат отличени тази година.
прочетено: 3611 пъти


ПК”Финанси и бюджет”

Финансовата комисия към Общински съвет – Варна одобри отпускането на близо 1,75 млн. лева от общинския бюджет за довършителни ремонтни дейности във варненски училища и детски градини. Допълнителното финансиране се налага заради възникнали непредвидени обстоятелства по време на строително-монтажните работи, тъй като голяма част от сградите са стари и амортизирани, стана ясно на днешното заседание.
прочетено: 3334 пъти


ПК”Здравеопазване” с кризисни решения за две болници

Общинските съветници от ПК”Здравеопазване” решиха да се отпуснат 421 хил. лева от общинския бюджет за да бъде подпомогната Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна ,за да може лечебното заведение да покрие дълговете си.
прочетено: 3159 пъти


Постигнат е напредък в подобряване качеството на въздуха във Варна

Сериозен напредък е постигнала Варна през последните години по отношение подобряване качеството на атмосферния въздух.
прочетено: 2905 пъти


Безплатен интернет и повече пари за пенсионерските клубове във Варна

Пенсионерите във Варна скоро ще могат да ползват безплатен интернет. Членовете на ПК „Социални дейности и жилищна политика“ дадоха съгласието си да се осигури безплатна интернет връзка в пенсионерските клубове, като окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.
прочетено: 3139 пъти


Ремонтът на СУ „Димчо Дебелянов“ ще приключи в срок

Ремонтните дейности в СУ „Димчо Дебелянов“, които се осъществяват  по европейски проект „Модернизация на образователната инфраструктура“ , ще приключат до 19-ти юни тази година. 
прочетено: 2704 пъти


Общинската погребална агенция с години е работила незаконно във Варна

Oбщинското търговско дружество "Обреди" във Варна е извършвало погребения, издавало е документи, управлявало е гробищните паркове в града и на практика е упражнявало голяма част от предмета на дейността си противозаконно. Това показва решение на административния съд в града от март 2017 г., потвърдено и от Върховния административен съд на 5 ноември 2018 г.
прочетено: 2637 пъти


ПК”Здравеопазване” е инициатор на първата международна педиатрична конференция „Заедно за децата на България!“

По инициатива на ПК”Здравеопазване” към Общински съвет-Варна от 14 до 16 март 2019 г. в хотел „Черно Море“ ще се проведе първата международна педиатрична научно-практическа конференция „Заедно за децата на България!“.
прочетено: 3700 пъти


Одобриха новата система от правила за електронен прием в първи клас за 2019/2020 г.

Общинските съветници от ПК „Наука и образование“ одобриха новата система от правила за електронен прием в първи клас в училищата на територията на община Варна за 2019/2020г. Тя отменя старата, която бе приета през март 2018 г. и отново е съобразена с изкисванията на Наредба №10 за организация на дейностите в училищното образование на ресорното министерство.
прочетено: 3349 пъти


Българската журналистика между моркова и тоягата

Асоциацията на европейските журналисти- България настоява Президентът Румен Радев да наложи вето на Закона за защита на личните данни.
прочетено: 4089 пъти


Право на отговор на Антония Йовчева, директор на дирекция "Култура и духовно развитие"

В пощата на vlastta.com по повод публикувания материал Първата сесия на Фонд „Култура” опорочена се получи отговор от страна на Антония Йовчева, директор на дирекция "Култура и духовно развитие", което публикуваме без редакторска намеса: „Във връзка с публикация на сайта vlastta.com, относно обвинение в неизпълнение на
прочетено: 3348 пъти


С 1 млн. лева повече ще е бюджетът за социални дейности през тази година

С над 1 млн. лева е увеличен бюджетът за социални дейности спрямо 2018 г. Проекторамката в размер на близо 16,7 млн. лева беше одобрена на днешното заседание на ПК „Социални дейности и жилищна политика“ към Общински съвет – Варна.
прочетено: 3057 пъти


Страници: