Страници:
«

ПК”Здравеопазване” с кризисни решения за две болници

Общинските съветници от ПК”Здравеопазване” решиха да се отпуснат 421 хил. лева от общинския бюджет за да бъде подпомогната Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна ,за да може лечебното заведение да покрие дълговете си.
прочетено: 2678 пъти


Постигнат е напредък в подобряване качеството на въздуха във Варна

Сериозен напредък е постигнала Варна през последните години по отношение подобряване качеството на атмосферния въздух.
прочетено: 2408 пъти


Безплатен интернет и повече пари за пенсионерските клубове във Варна

Пенсионерите във Варна скоро ще могат да ползват безплатен интернет. Членовете на ПК „Социални дейности и жилищна политика“ дадоха съгласието си да се осигури безплатна интернет връзка в пенсионерските клубове, като окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.
прочетено: 3052 пъти


Ремонтът на СУ „Димчо Дебелянов“ ще приключи в срок

Ремонтните дейности в СУ „Димчо Дебелянов“, които се осъществяват  по европейски проект „Модернизация на образователната инфраструктура“ , ще приключат до 19-ти юни тази година. 
прочетено: 2604 пъти


Общинската погребална агенция с години е работила незаконно във Варна

Oбщинското търговско дружество "Обреди" във Варна е извършвало погребения, издавало е документи, управлявало е гробищните паркове в града и на практика е упражнявало голяма част от предмета на дейността си противозаконно. Това показва решение на административния съд в града от март 2017 г., потвърдено и от Върховния административен съд на 5 ноември 2018 г.
прочетено: 2522 пъти


ПК”Здравеопазване” е инициатор на първата международна педиатрична конференция „Заедно за децата на България!“

По инициатива на ПК”Здравеопазване” към Общински съвет-Варна от 14 до 16 март 2019 г. в хотел „Черно Море“ ще се проведе първата международна педиатрична научно-практическа конференция „Заедно за децата на България!“.
прочетено: 3537 пъти


Одобриха новата система от правила за електронен прием в първи клас за 2019/2020 г.

Общинските съветници от ПК „Наука и образование“ одобриха новата система от правила за електронен прием в първи клас в училищата на територията на община Варна за 2019/2020г. Тя отменя старата, която бе приета през март 2018 г. и отново е съобразена с изкисванията на Наредба №10 за организация на дейностите в училищното образование на ресорното министерство.
прочетено: 3229 пъти


Българската журналистика между моркова и тоягата

Асоциацията на европейските журналисти- България настоява Президентът Румен Радев да наложи вето на Закона за защита на личните данни.
прочетено: 3971 пъти


Право на отговор на Антония Йовчева, директор на дирекция "Култура и духовно развитие"

В пощата на vlastta.com по повод публикувания материал Първата сесия на Фонд „Култура” опорочена се получи отговор от страна на Антония Йовчева, директор на дирекция "Култура и духовно развитие", което публикуваме без редакторска намеса: „Във връзка с публикация на сайта vlastta.com, относно обвинение в неизпълнение на
прочетено: 3099 пъти


С 1 млн. лева повече ще е бюджетът за социални дейности през тази година

С над 1 млн. лева е увеличен бюджетът за социални дейности спрямо 2018 г. Проекторамката в размер на близо 16,7 млн. лева беше одобрена на днешното заседание на ПК „Социални дейности и жилищна политика“ към Общински съвет – Варна.
прочетено: 2989 пъти


ПК „Правна комисия“

В първа точка от дневния ред съветниците приеха предложение за актуализиране на „Правила и критерии за класиране и прием в общинските целодневни детски ясли на територията на община Варна.“
прочетено: 2187 пъти


Превишава ли си правомощията Десислава Георгиева– Началник отдел „Фестивали и проекти” към Община Варна?

Явно не могат да й попречат нито Общинския съвет, нито административните й ръководители, нито дори Кметът на Община Варна.
прочетено: 4063 пъти


"Демократична България" пита кмета защо се отлага вече с месец и половина старта на Синята зона във Варна

ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ВАРНА Г-Н ИВАН ПОРТНИХ ДО ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ВАРНА Г-Н СТОЯН ПАСЕВ ДО ВСИЧКИ МЕДИИ В ГРАД ВАРНА УВАЖАЕМИ ГОСПОДА, След почти десетгодишни усилия, най-после предстои въвеждането на „Синя зона” в централната част на Варна. Има обаче факти, които силно притесняват хората и будят
прочетено: 2732 пъти


Одобриха новата система от правила за електронен прием в първи клас

Общинските съветници от ПК „Наука и образование“ одобриха новата система от правила за електронен прием в първи клас в училищата на територията на община Варна
прочетено: 2413 пъти


Избраха журито за награда „Варна“ в областта на културата

Комисията по култура и духовно развитие към Общинския съвет определи състава на журито за присъждане на награда „Варна“ за 2018 г. 
прочетено: 2881 пъти


Страници:
«