Страници:

Грижата за поддържането на Морската градина на Варна е на нов по-технологичен етап

Грижата за поддържането на Морската градина на Варна е на нов по-технологичен етап. В ход е процедурата за доставчик на Резистограф. 
прочетено: 2444 пъти


Четири нови паркинга ще бъдат изградени на територията на община Варна

Средства за изграждане на четири извънуличини паркинги на територията на община Варна гласуваха на днешното си заседание съветниците от ПК „Финанси и бюджет“ към Общински съвет – Варна.
прочетено: 3236 пъти


Последно за мандата заседание на ПК”Архитектура”

На последното си заседания за този мандат ПК”Архитектура” разгледа Подробен устройствен план за дострояване на буна „Минерален басейн“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“.
прочетено: 3346 пъти


Община Варна ще подпомогне още 11 двойки с репродуктивни проблеми

На днешното си заседание съветниците от ПК „Здравеопазване“ дадоха съгласие да бъдат отпуснати средства по общинската инвитро програма на 11 варненски двойки с репродуктивни проблеми. Две от тях ще получат по 3 500 лв. за инвитро с донорска яйцеклетка, а други девет – по 2 000 лв. за медицински изследвания и манипулации.
прочетено: 2604 пъти


250 хил. лева ще получи ФК „Спартак-Варна“ от общинския бюджет

250 хил. лева от местната хазна ще получи ФК „Спартак-Варна“.
прочетено: 2219 пъти


Община Варна ще отпусне 450 хил. лева на МБАЛ „Св. Анна“

450 хил. лева от общинския бюджет ще бъдат предоставени МБАЛ „Св. Анна – Варна“. С 350 хил. лева от тях ще се извърши ремонт на фасадите на Хирургичния блок към лечебното заведение, а с останалите ще бъде купена медицинска апаратура.
прочетено: 2305 пъти


Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие. Влизаме и събаряме незабавно, каза в изявление пред медиите кметът на Варна Иван Портних.

Поводът за него бе срутването на земна маса на локалното платно на булевард “Васил Левски” по-рано днес. Къщата, която е на ръба на ската, ще бъде премахната незабавно и ще започне неговото обезопасяване.
прочетено: 3002 пъти


Раздават 40 награди „Варна”, вижте пълния списък

С почти пълно единодушие общинските съветници в морската столица одобриха номинациите за наградите „Варна”. Общо 40 личности и колективи с постижения в областта на културата, науката и образованието ще бъдат отличени тази година.
прочетено: 3671 пъти


ПК”Финанси и бюджет”

Финансовата комисия към Общински съвет – Варна одобри отпускането на близо 1,75 млн. лева от общинския бюджет за довършителни ремонтни дейности във варненски училища и детски градини. Допълнителното финансиране се налага заради възникнали непредвидени обстоятелства по време на строително-монтажните работи, тъй като голяма част от сградите са стари и амортизирани, стана ясно на днешното заседание.
прочетено: 3360 пъти


ПК”Здравеопазване” с кризисни решения за две болници

Общинските съветници от ПК”Здравеопазване” решиха да се отпуснат 421 хил. лева от общинския бюджет за да бъде подпомогната Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна ,за да може лечебното заведение да покрие дълговете си.
прочетено: 3215 пъти


Постигнат е напредък в подобряване качеството на въздуха във Варна

Сериозен напредък е постигнала Варна през последните години по отношение подобряване качеството на атмосферния въздух.
прочетено: 2939 пъти


Безплатен интернет и повече пари за пенсионерските клубове във Варна

Пенсионерите във Варна скоро ще могат да ползват безплатен интернет. Членовете на ПК „Социални дейности и жилищна политика“ дадоха съгласието си да се осигури безплатна интернет връзка в пенсионерските клубове, като окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.
прочетено: 3165 пъти


Ремонтът на СУ „Димчо Дебелянов“ ще приключи в срок

Ремонтните дейности в СУ „Димчо Дебелянов“, които се осъществяват  по европейски проект „Модернизация на образователната инфраструктура“ , ще приключат до 19-ти юни тази година. 
прочетено: 2731 пъти


Общинската погребална агенция с години е работила незаконно във Варна

Oбщинското търговско дружество "Обреди" във Варна е извършвало погребения, издавало е документи, управлявало е гробищните паркове в града и на практика е упражнявало голяма част от предмета на дейността си противозаконно. Това показва решение на административния съд в града от март 2017 г., потвърдено и от Върховния административен съд на 5 ноември 2018 г.
прочетено: 2675 пъти


ПК”Здравеопазване” е инициатор на първата международна педиатрична конференция „Заедно за децата на България!“

По инициатива на ПК”Здравеопазване” към Общински съвет-Варна от 14 до 16 март 2019 г. в хотел „Черно Море“ ще се проведе първата международна педиатрична научно-практическа конференция „Заедно за децата на България!“.
прочетено: 3747 пъти


Страници: