Интервюта

Страници:

Асен Великов: Няма по-добра реклама за България от нашия фолклор

Асен Великов е роден в град Левски, но живее в София. Някак подходящо ми се струва, когато човек, който така милее за родината е роден в град с толкова патриотично име. Като ученик посвещава голяма част от времето си на народните танци, свири на цигулка и мандолина. Завършва текстилно инженерство в Техническия университет в София. От 2000-та година (отново) има малка семейна фирма за производство на пуловери. Щастливо женен е с 3 деца.
прочетено: 3527 пъти


Христо Смоленов, експерт по сигурността: Класическите мерки за борба с тероризма вече са неадекватни

Преди дни в „Долен Манхатън“, Ню Йорк, превозно средство, управлявано от млад мъж, навлезе на велоалея и се вряза в група хора.
прочетено: 3418 пъти


Меглена Плугчиева: Швейцария е важен партньор за българското председателство и приоритетите ни за Западните Балкани

Днес на посещение у нас ще бъде президентът на Конфедерация Швейцария Дорис Лойтхард. Визитата е първата за страната ни от 2003 г. насам.
прочетено: 2489 пъти


Частни болници печелят за сметка на държавните

Проф. Петров искаше да въведе ред и контрол на харченето в здравеопазването, казва директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов
прочетено: 2689 пъти


Проф. Мурдаров: Лили Иванова върна към живот думата „благодаря“

Разговор с езиковеда проф. Владко Мурдаров от Института по български език към БАН за силата и издръжливостта на българския език.
прочетено: 3269 пъти


Милен Киров: Музиката е потребност - физическа и душевна

Пианист, композитор, продуцент, преподавател  - това е само началото на един вълнуващ разказ за творец, който няма очертани граници. Неговата индивидуалност си проличава във всичките му проекти. Не се притеснява да смесва стилове и по този начин да създава и пише съвременната история на музиката. В отговорите на въпросите ни към него ще разберете защо избира изкуството като начин на живот, какво го вдъхновява и какво съветва младите ни таланти. Звучи интересно? Значи още нищо не сте прочели!
прочетено: 2296 пътиПроф. д-р Любен Тотев: "80% от учениците стават студенти."

У нас на около 130 000 души се пада по един университет, казва председателят на Съвета на ректорите проф. д-р Любен Тотев
прочетено: 3528 пъти


С България и Румъния в Шенген Европа ще е по-защитена

ЕС и Турция се нуждаят едни от други за справяне с бежанския въпрос, казва еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос
прочетено: 2792 пъти


Скандалът в „Граф Игнатиево“ е прецедент в нашата военна авиация

На летците, меко казано, им е дошло отгоре. Защото няма как те да се качат на самолет, който не е напълно сигурен.т резерва Съби Събев е заемал различни длъжности във ВВС и Генералния щаб.
прочетено: 3171 пъти


Брекзит пришпори Европа към създаване на обща отбрана

Бригаден генерал д-р Валтер Файхтингер е виден експерт по въпросите на отбраната и сигурността, директор е на IFK (Институт за изследване на мира и регулиране на конфликтите) към Военната академия на министерството на отбраната на Австрия.
прочетено: 2515 пъти


Политологът проф. Анна Кръстева: Няма да има призната независима Каталуния на картата на Европа

Идва ли денят „X“ за Каталуния?  Докъде ще ескалира напрежението между Мадрид и Барселона. Има ли изход от кризата?
прочетено: 3556 пъти


Ген. Кирчо Киров, бивш директор на НРС: Опасността от радикализация у нас е реална, държавата трябва да се ангажира с противодействие разпространението на радикални идеи от различни религиозни общности

След пораженията, които групировката „Ислямска държава“ търпи на бойното поле, съществува реална опасност от завръщане на терористите в Европа.
прочетено: 3490 пъти


Адрианополският епископ Евлогий: Нуждата от Свети Йоан Рилски се възражда сред младото поколение

Интервю с Адрианополският епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир
прочетено: 2857 пъти


Иван Иванов, председател на КЕВР: Строителството на АЕЦ "Белене" не е мотивирано икономически

Трябва да има качествен купувач на активите на ЧЕЗ
прочетено: 3508 пъти


Страници: