Новините

Страници:

Курортът Св. Св. Константин и Елена навърши 110 години

Първият български черноморски туристически курорт "Св. Св. Константин и Елена" навърши 110 години.
прочетено: 3172 пъти


САЩ и Гърция стартират стратегически диалог

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео и гръцкият външен министър Никос Кодзиас се договориха за започването на двустранен стратегически диалог в ключовите области на сътрудничество.
прочетено: 2976 пъти


Българската „Дивата круша“ закри фестивала в Кан под нестихващи овации

Световната премиера на „Дивата круша“ - най-новия филм на Нури Билге Джейлан - закри конкурсната програма на 71-вия кинофестивал в Кан, която се проведе на 18 май.
прочетено: 2365 пъти


Втори протест пред Светия Синод

Втори протест пред Светия синод срещу решението на духовниците от Българската православна църква да не участват в планираното съвместно честване на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия.
прочетено: 2956 пъти


Международен ден на биоразнообразието

Днес отбелязваме Международният ден на биоразнообразието. Той се отбелязва ежегодно от 1993 г., след подписването на Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие.
прочетено: 2213 пъти


Когато и МОН греши пълния член

На фона на данните, че близо половината от българите не разбират езиковото правило за пълен и кратък член, Министерството на образованието и науката направи грандиозен гаф. Оказва се, че и във ведомството има незнаещи.
прочетено: 2849 пъти


Борисов възложи изготвянето на механизъм за изплащане на заплатите в болниците в Ловеч и Враца

Премиерът изрази очакване, че виновните за лошото финансово състояние на двете лечебни заведения ще понесат отговорността си.
прочетено: 3431 пъти


Всеки трети автосервиз работи незаконно

Транспортното ведомство изсветлява бизнеса с техническите прегледи на автомобили.
прочетено: 3258 пъти


Задигнаха 30 килограма трюфели от офис в Добрич

Неизвестен извършител е извършил кражба от частен офис в Добрич. При обира са задигнати 30 килограма трюфели, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.
прочетено: 2159 пъти


Зукърбърг на открито изслушване в Европарламента

Изслушването на изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг утре в Европейския парламент в Брюксел ще бъде открито, съобщи председателят на институцията Антонио Таяни. Зукърбърг ще отговори на въпроси на председателите на парламентарните групи. Съобщението, че е приел поканата, бе разпространено миналата седмица, а
прочетено: 3357 пъти


Върховна прокуратура проверява маркировката по пътищата

От Върховната административна прокуратура организират проверка за законността по спазване на Закона за пътищата и подзаконови нормативни актове, съобщиха от ВАП. Прокурорите ще проверят как се изпълняват две наредби за сигнализация на пътищата с маркировка. Те са Наредба № 18 от 23 юли 2001 г. и Наредба № 2 от 2001 г.
прочетено: 3399 пъти


Българинът Слави Несторов изкачи Еверест

Алпинистът Слави Несторов успя да покори най-високия връх Еверест. Той започна експедицията си в началото на месеца, като целта беше не просто да се изкачи на най-високата точка, а и да го направи за специална кауза. Слава Несторов се опита да повиши вниманието и знанието на хората към заболяванията, свързани с уринарни
прочетено: 2583 пъти


Деца станаха европейски лидери за един ден

Ден на отворените врати се провежда в сградата на Българското председателство на Съвета на ЕС, предаде репортер на БГНЕС. От рано сутринта граждани и гости на столицата могат участват в организирани обиколки на НДК, в рамките на които да разберат как протичат срещите от календара на първото Българско председателство и как
прочетено: 3193 пъти


Бившият кмет на Трън е оправдан на първа инстанция за блъснатото дете

Бившият кмет на Трън Станислав Николов е признат за невинен по обвинение, че е блъснал с джипа си шестгодишно дете през 2015 г. Това гласи решението на първата съдебна инстанция, чиито мотиви все още не са изготвени, съобщава "24 часа", което бе потвърдено за "Дневник" от районния съд в града. Делото е гледано от съдия
прочетено: 3029 пъти


Захариева на посещение в Буенос Айрес за срещата на Г-20

Днес започва срещата на министрите на външните работи на страните от Г-20 в Буенос Айрес, столицата на Аржентина. Делегацията на ЕС на срещата е ръководена от българският вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева. Българският министър ще има няколко двустранни срещи в рамките на посещението си. Високо в
прочетено: 2859 пъти


Страници: