Новините

Страници:

Започна кампания по повод Световния ден срещу насилието над деца

Кампания по повод 19-ти ноември – Световен ден за борба срещу насилието над деца, се провежда за трета поредна година във Варна.
прочетено: 2313 пъти


Чешкото правителство одобри данък за технологичните гиганти

Чешкото правителство одобри вчера предложението за дигитален данък от 7 процента, съобщи финансовото министерство на страната, цитирано от "Ройтерс".
прочетено: 2909 пъти


Президентът на “Европейската федерация на агенции и региони за енергия и климат” посети Черноморските общини, за да представи възможностите за оказване на експертна техническа помощна местните власти

По покана на Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) на тридневна визита в България пристигна Президентът на “Европейската федерация на агенции и региони за енергия и климат” (FEDARENE) –ДжулиДомач.
прочетено: 2056 пъти


Турция задържа още 133 военни за участие в преврата

Прокуратурата в Турция е издала заповед за задържане на 133 военни офицери заради заподозрени връзки с мюсюлманския духовник Гюлен, който е обвинен от Анкара за неуспешен опит за преврат през 2016 г., съобщава АП.
прочетено: 2115 пъти


Обвиняват шестима, изготвяли фалшиви документи

С обвинение са шестима, организирали изработката на всякакви фалшиви документи, които се издават от държавната администрация в България. 
прочетено: 2463 пъти


Музеят "Прадо" в Мадрид отбелязва днес 200 години от създаването си

Музеят е една от най-известните забележителности в испанската столица и е един от най-значимите средища на изобразителното изкуство в света.
прочетено: 2172 пъти


Директорът на „Топлофикация София“ подаде оставка

Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ инж. Кремен Георгиев е подал оставка днес, съобщиха от пресцентъра на дружеството
прочетено: 2409 пъти


Разбиха международна престъпна група за трафик на артефакти

Европейската полиция разби международна престъпна група за трафик на десетки хиляди гръцки археологически артефакти, плячкосани от незаконни разкопки в Италия, съобщи БГНЕС
прочетено: 2269 пъти


Вече 150 съдии искат дисциплинарно преследване срещу Гешев

Сто и петдесет съдии са подкрепили до този момент подписката с искане за започване на дисциплинарно преследване срещу излъчения от Висшия съдебен съвет (ВСС) кандидат за главен прокурор Иван Гешев
прочетено: 2867 пъти


Eдинственият кандидат за лидер на Европейската народна партия остава Доналд Туск

За първи път източноевропеец ще ръководи голямото семейство на десницата в ЕС. Полякът Доналд Туск, председател на Европейския съвет, е единственият кандидат за лидер на Европейската народна партия (ЕНП), съобщи днес дясната паневропейска формация.
прочетено: 2313 пъти


Протести в Грузия! Опозицията иска предсрочни избори и не пуска депутати в парламента

САЩ и ЕС изразиха солидарност с антиправителствените демонстранти
прочетено: 3376 пъти


Нов протест срещу Иван Гешев

Протестен флашмоб под надслов "Да спасим Правосъдието от олигархията!" ще се проведе в понеделник - 18 ноември във Варна
прочетено: 2765 пъти


Ден на отворените врати на много места в страната за празника на Сухопътни войски

По случай празника на Сухопътни войски - 19 ноември, на много места в страната ще има Ден на отворените врати
прочетено: 2794 пъти


Щетите от наводнението във Венеция възлизат на 1 млрд. евро

Щетите от наводнението във Венеция възлизат на около един милиард евро, обяви кметът на града-лагуна Луиджи Бруняро, след като площад Сан Марко във Венеция отново беше наводнен и затворен за обществено ползване.
прочетено: 3431 пъти


Новият окръжен прокурор на Варна Красимир Конов встъпи в длъжност

Днес новият административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжната прокуратура във Варна Красимир Конов встъпи в длъжност, съобщават от прессцентъра на институцията.
прочетено: 2256 пъти


Страници: