Новините

Страници:

Държавата въвежда 8 нови пътни знака

Те са свързани с намалената видимост, новите тол такси и навлизането на автомобили с алтернативно гориво
прочетено: 2972 пъти


Седмица на пожарната безопасност стартира във Варна

В периода от 9 до 15 септември 2019 г.  традиционно се провежда "Седмица на пожарната безопасност" и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември.
прочетено: 2340 пъти


10 септември - Световен ден за превенция на самоубийствата

10 септември е обявен за Световен ден за превенция на самоубийствата от Световната здравна организация през 2003 г. по инициатива на Международната асоциация за превенция на самоубийствата. Кампанията е насочена към повишаване на обществената информираност и създаване на политики за превенция. По данни на Световната здравна
прочетено: 2376 пъти


ЕС не признава вчерашните избори в Крим

ЕС не признава произведените вчера местни избори в Крим. Това се посочва в изявление на говорителя на Европейската служба за външна дейност.
прочетено: 2770 пъти


Назначен е нов министър-председател на Грузия

Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили подписа указ за назначаване на Георги Гахария за министър-председател на страната, съобщи РИА Новости.
прочетено: 2122 пъти


Пилотите на "Бритиш еъруейз" започнаха безпрецедентна 48-часова стачка

Пилотите на британския превозвач "Бритиш еъруейз" (British Airways) започнаха в полунощ (местно време) 48-часова стачка с искания за увеличаване на възнагражденията и подобряване на условията на труд, съобщиха "Ройтерс" и ТАСС, цитирани от БТА.
прочетено: 2480 пъти


Братя Домусчиеви развъртяха сатъра и за регионалните сайтове на Дарик

След като махнаха водещи разследващи журналисти от Нова телевизия, сега работодателите Кирил и Георги Домусчиеви развъртяха сатъра и по мрежата на регионалните сайтове на Dariknews.
прочетено: 2674 пъти


Българин спечели Международния конкурс за пианисти "Феручо Бузони"

20-годишният Емануил Иванов стана големият победител на престижния Световен конкурс за пианисти "Феручо Бузони" в Италия, информира bTV. Когато музиката е мечта, а мечтата е начин на живот - нищо не може да я спре.
прочетено: 2929 пъти


Днес гласуват вот на доверие на кабинета на Джузепе Конте

Днес долната камара на италианския парламент трябва да гласува доверие на новия кабинет на Джузепе Конте, сформиран на базата на мнозинството от движението „Пет звезди”, партията на демократите и партията „Свободни и равни”. Утре е вотът в Сената, съобщи кореспондентът на БНР.
прочетено: 2990 пъти


Мощен тайфун удари Токио

Мощният тайфун Факсай, съпроводен с ветрове със скорост до 216 км/ч и рекордни дъждове, връхлетя тази сутрин района на Токио. Близо 900 хиляди домакинства останаха без електричество, десетки къщи са пострадали, много коли са преобърнати в селището Шизуока близо до японската столица, според местни медии. Телевизионни кадри показаха срутил се голям покрив на бензиностанция в Татеяма, южно от Токио.
прочетено: 3408 пъти


Британският министър на труда хвърли оставка в знак на протест

Амбър Ръд не одобрява политиката на Борис Джонсън по отношение на Brexit
прочетено: 3158 пъти


Аспаруховият мост стана на 43 години

На днешна дата през 1976 г. в експлоатация е пуснат Аспарухов мост. Правителственият срок за пускане на обекта Аспарухов мост е 30 септември 1976 г., но е завършен предсрочно. Открит е на 8 септември 1976г. от председателя на Държавния съвет Тодор Живков. Междувременно новият канал е открит на 1 септември, а първия кораб минава на 4 септември.
прочетено: 2790 пъти


Почина дългогодишният президент на Зимбабве Робърт Мугабе

Дългогодишният президент на Зимбабве Робърт Мугабе почина на 95-годишна възраст.
прочетено: 2778 пъти


Десислава Иванчева се кандидатира за кмет на София

Подписите ще се събират от името на Християндемократическата партия, която я подкрепя
прочетено: 2446 пъти


В Трявна откриват скулптурна фигура на Пенчо Славейков

Днес в Трявна ще бъде открита скулптурна фигура на Пенчо Славейков. Композицията е поставена пред родния дом на поета, сега музей "Славейковата къща".
прочетено: 3128 пъти


Страници: