Новините

Страници:

26 медала спечелиха български ученици на състезание по математика в ЮАР

Пореден успех за България в областта на математиката. 36 българчета от пет училища в страната извоюваха общо 26 медала на състезание в Дърбан, Южна Африка. Отборите са съставени от деца между 12 и 16 години и са от училища в София, Варна и Бургас.
прочетено: 2242 пъти


След като изнесе доказателства срещу "ТАД груп", прокуратурата поиска делото да е закрито

Временният шеф на Апелативната специализирана прокуратура Николай Найденов е поискал от Апелативния специализиран наказателен съд да гледа утре при закрити врата делото за ареста на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров. Това съобщава специализираният сайт lex.bg, като се позовава на информация от сайта на прокуратурата.
прочетено: 2941 пъти


Строим най-много къщи през второто тримесечие на годината

Най-голям е относителният дял на новопостроените къщи (75.9%), следвани от жилищните кооперации (14.9%). В сравнение с второто тримесечие на 2018 г. се наблюдава увеличение в броя на новопостроените къщи, жилищните блокове и сградите от смесен тип, докато броят на новопостроените вили намалява.
прочетено: 3323 пъти


Намериха и втория изчезнал в Пирин турист

Той е в добро здравословно състояние
прочетено: 3037 пъти


18-годишен загина при инцидент на водна пързалка в Приморско

18-годишно момче загина при спускане от водна пързалка в аквапарка в Приморско. Друг младеж е с опасност за живота и в момента е в реанимация. Загиналият е бил застигнат на пързалката от втория пострадал, който го е повлякъл. На мястото на инцидента се извършва оглед за изясняване на обстоятелствата около инцидента.
прочетено: 2196 пъти


Гореща вълна, жълт код в 16 области

Температурите ще надминат 35 градуса в по-голямата част от странатаТемпературите ще надминат 35 градуса в по-голямата част от страната
прочетено: 3033 пъти


Това е една от най-прочутите обложки

Снимката е направена от фотографа Иън Макмилън, който заснема музикантите качен на стълба.. Лондонската улица е атракция и много почитатели се снимат в същите пози на пешеходната пътека
прочетено: 2573 пътиНОИ има нова услуга за проверка на обезщетения

Националният осигурителен институт (НОИ) ще предлага нова услуга от понеделник. Всеки осигурен ще може да получава чрез SMS или по електронна поща информация за преведените суми по обезщетения за временна неработоспособност, майчинство или при осиновяване на дете. За целта е необходимо хората да заявят услугата през сайта
прочетено: 3493 пъти


Българин успя в най-дългото състезание по бягане в света

На 16 юни едва осем, одобрени от комисия, състезатели застанаха на старта на най-дългата надпревара по бягане в света - 3100 мили (или около 5000 км). Тя се проведе в Ню Йорк, по бетонна настилка, която е много по-трудна за бягане от асфалта.
прочетено: 2730 пъти


Словения е с най-високата средна заплата на Балканите

С най-ниското възнаграждение са жителите на Македония
прочетено: 2454 пъти


Турция блокира 136 сайта

Властите в Турция са блокирали временно достъпа до 136 сайта, предаде правозащитната организация "Амнести интернешънъл".
прочетено: 2300 пъти


При спецоперация на ГДБОП и Софийската прокуратура е задържан 44-годишен столичен за незаконно разпространение на актуални филми в интернет, съобщиха от МВР.

Според първоначалните данни мъжът е създал и администрирал над 40 интернет страници, чрез които е разпространявал филмите.
прочетено: 2292 пъти


Мощна експлозия разтърси Кабул, ранени са най-малко 34 души

Засега никой не е поел отговорност за взрива
прочетено: 2834 пъти


Ветко Арабаджиев остава в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бизнесмена Ветко Арабаджиев с мотива, че на свобода може да се укрие или да извърши престъпление. Той бе върнат у нас през май, а преди това бе издирван и заловен заедно със съпругата си Маринела в Испания.
прочетено: 2233 пъти


Страници: